MOMENT: Tak předem pěkně prosím, aby mě nikdo s mým otcem nijak nespojoval. Krom toho, že je to můj otec, spolu nemáme vůbec nic společnýho (velmi, velmi slušně řečeno) a rozhodně jen proto, že je to pan otec a říká to, to neznamená, že špek je lepší. To by bylo k tomuhle.
A ke tvýmu dotazu:
– pokud chceš škudlit cenu (a mít relativně odolnej povrch, časem ale nic moc hezkej) – použij lněnej nebo tungovej olej. Vyžaduje hodně času. (lněnej 2 týdny, tungovej víc)
– pokud chceš škudlit čas (a mít fajnovej povrch vždy bez starosti (a ne, nedělám pro Osmo)) – použij Osmo na kuchyňský desky
– pokud chceš škudlit čas a cenu – použij Ikea bílej minerální olej
– pokud si chceš zničit kuchyňskou desku – použij špek (špek, jakožto nevysychavej olej, v těchto podmínkách už nevymyješ)
U Osma je důležitý nedávat naráz moc, to raději víckrát. U olejů víceméně taky (ale zpravidla se vpijou zcela, nehrozí to tak jak u Osma). A ano, mám dobrý zkušenosti se vším zmiňovaným.