• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    Vše o dřevu, fotky dřevěných věcí, rady a návody na zpracování, tipy na koupi atp.
    rozbalit záhlaví
    FURAN
    FURAN --- ---
    GHOSTDOGG: Detailně jsem to nestudoval, ani mne nenapadlo, že by to nemusela být dýha. Pozeptám se v okolí, díky.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    FURAN: Osobně bych podle fotky tipoval v truhlárně na zakázku. Šikovnej truhlář ti to udělá i s navazující kresbou. Cena myslím, že nemusí být nijak závratná. To je nějaký starší masiv ne? Lamino by to imho rušilo, ale je možné, že bys našel pasující a cena by byla podstatně jinde.
    ZCR
    ZCR --- ---
    FURAN
    FURAN --- ---
    Krásné odpoledne přeji,
    potřeboval bych vyplnit zadní stěnu stolu, cca 64,5 x 45 cm. Tušíte, kde bych mohl sehnat desku s typově shodnou dýhou? Ideálně i silně lakovanou. Díky :)


    ADIK
    ADIK --- ---
    THOR_CALYSTERN: vodovzdorna preklizka je podle me nejlepsi volba
    THOR_CALYSTERN
    THOR_CALYSTERN --- ---
    Ahoj...
    Někdo tip, co dát za dřevo na podlahu auta? Nechceme nic z lepených materiálů a to z důvodu, že po okrajích v některých místech se budou vyskytovat nýtovací matice a nechceme, aby se to vyrvávalo - funkce bude praktická kvůli možnosti věci v podlaze uchycené, kdykoliv vymontovat a zase namontovat zpátky... (přeprava objemnějšího materiálu, vyndání před technickou - auto není papírově obytňák)

    Mělo by to být tvrdé a zároveň co možná nejlehčí dřevo...

    Díky za rady...
    EMK
    EMK --- ---
    Prý už rostou.
    Půjčeno z fb.

    EMK
    EMK --- ---
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    tak neco maleho...

    nasel jsem vyplaveny (uz vyschly) kousek dreva na brehu Gangy v Rishikeshi a zrobil z toho zene nausnice (plugy)...
    pouzit pilnik, smirgl a kameliovy olej



    EMK
    EMK --- ---
    EMK
    EMK --- ---
    EMK
    EMK --- ---
    EMK
    EMK --- ---
    EMK
    EMK --- ---
    EMK
    EMK --- ---
    EMK
    EMK --- ---
    ADIK
    ADIK --- ---
    77WHITE: vzhled není důležitej, stejně na to jde ve většině případů HPL. primárně jde o tvarovou stálost a odolnost vůči vlhkosti. pevnost spojů je samozřejmost, žádný hřebíčky:), ale lamely/lepení/vruty. jde mi o to aby se to nekroutilo (dveře skříně a pod) při častym střídání teplot/vlhkosti. mám zkušenosti s břízou a ta se právě dost kroutí.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ADIK: Hele spis bych je podeziral z toho ze topol je levnejsi jak hezci truhlarska preklizka z buku/brizy, kor kdyz to potom jeste vetsinou natrou:) nejaka pruznost bude furt podobna, konstrukce aut sou stejne dostatecne tuhy, spis bude na tobe abys delal spoje tak, aby nevyjizdely vibracema hrebicky, hrany se nerozjizdely apod.
    ADIK
    ADIK --- ---
    DEEJAYY: potřebuji klasickou truhlářskou nikoliv foliovanou. jaký je důvod té špatné zpětné vazby na topol? co jsem našel, tak se používá také na stavbu lodí pro malou nasákavost.
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    ADIK: foliovanou v topolu mají určitě v síle 8, 12 a výš v Démosu ... případně mnoho dalších jiných ... kdyby si tam chtěl domluvit lepší cenu, ozvi se

    překližková deska truhlářská, překližková deska stavební voděodolná, překližková deska foliovaná, překližková deska foliovaná voděodolná | Démos trade a.s. - vše pro výrobu nábytku
    http://www.demos-trade.cz/plosny-material/preklizkove-desky.html

    já osobně byl ale šel raději do břízy, topol se podle zpětné vazby kterou dostávám hodí tak maximálně na jednorázové použití ...
    ADIK
    ADIK --- ---
    ahoj, chci se zeptat zda tu někdo má zkušenosti/vědomosti ohledně překližek. snažím se zjistit který typ (dub, buk, bříza, borovice, topol) je nejvhodnější na stavbu nábytku v obytném autě. z mého pohledu jde především o tvarovou stálost (o kroucení) při změnách teplot a vlhkosti, pak váha vs. pevnost. zahraniční výrobci obytných aut nejčastěji používají topol, počítám, že vědí proč to dělají.:) ale zatím jsem nenašel žádného tuzemského prodejce co by nabízel topolovou překližku v síle 15mm (praha a okolí), všichni nabízí max. 10mm.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam