• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    URPUTNIK: vypada podobne jako ta ma tescoma a ta bych rekl, ze je proste narezana a slepena. zadne vrtani, to mi ani nedava moc smysl
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    a ja bych mel taky dotaz, jak se technicky vyrabeji stojany na noze? vrtaji to a pak brousi? napr tohle:

    LINKOS
    LINKOS --- ---
    vim ze to tu neni uplne zamerene na kaceni,ale presto kde jinde se zeptat?
    Chtel bych si poridil kaceci kliny a pretlacnou lopatku kombinovanou s obracakem, muzete doporucit nejakeho vyrobce a na co koukat? Jake kliny se hodi nejvice? Kratsi delsi?
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    DOKKTOR: ja mam na kuchynsky lince ten voskovej od Osma a rekl bych ze funguje :) ale je pravda, ze jsem u baterie vylil vodu nez byl uplne vyschlej, ta voda prosakla a udelala skvrnu na dreve ..
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    DEEJAYY: ten nefunguje ani na té kuchyňské desce :( spíš nejaké tipy na jiné značky bych potřeboval. neco sice najdu, ale bez referencí to moc nepomůže.
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    DOKKTOR: co TOP OLEJ? Toho je "jen" 0,5l - vlastnosti to má víceméně stejné

    Top olej 3058 0,5l - bezbarvý | Oleje-Osmo.cz
    http://www.oleje-osmo.cz/osmo-top-olej-3058-05l-bezbarvy
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    existuje nejaká podobně funkční alternativa k osmo terasovému oleji? potřebuju ošetřit obložení vany a vím, že to funguje, jenomže toho potřebuju tak deci a půl a dá se dostat minimálně ta 700ml plechovka. ne, že bych to nezaplatil, ale ten zbytek v dohledné době životnosti toho oleje nepostřebuju. olejem bez sikativ to bude půl roku vytvrzovat a stejně to nebude fungovat spolehlivě, lakovat je poslední možnost. dělá někdo podobně funkční olejovou ochranu za rozumné peníze nebo aspoň v menším balení?
    VINC
    VINC --- ---
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    LINKOS: Přesně tak.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    JOSEF_K: predpokladam,ze se to kartacuje kdyz se to pak pouziva treba na nejake doplnky,pred natrenim,aby se to nelopalo
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    LINKOS: Na ochranu dřeva, zejm. na vnitřní stranu prkna směrem do kompostu, je naprosto kontraproduktivní to brát i jen lehce nějakým kartáčem. Ta karbonová vrstva je to, čím je to dřevo chráněné. Nemá smysl ji zeslabovat.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    jeste bych se rad vratil k tomu opalovani dreva. Delam komposter a nejdrive me napadlo to opalit jakoze by to bylo pekny,chtel jsem jen nechat scernat ty mekci leta,ale dnes sem to zkusil vzit co vice mene cele do cerna a chtel bych to pouzit i misto ochrany dreva. Jsou jeste nejake nezbytnosti krom toho to ozahnout a lechce to vzit kartacem?
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    DEEJAYY:
    VONY: Dík oběma.
    VONY
    VONY --- ---
    GHOSTDOGG: Ja udelal ram s dverma a nahore police se zvedacima dvirkama. Dvirkama skrinek jsem pak zakryl kolejnici dveri (viz pdf). Volil jsem co nejmene narocne reseni na sikovnost ;) Desky jsem si nechal narezat a ohranit v Obi a abych nemusel frezovat drazky na kluzaky, koupil jsem hlinikove kolejnice. Jen zaveseni dveri chtelo trochu zrucnosti. Pojezdy a kovani jsem koupil v Demos trade.

    skrin_plan.pdf

    EMK
    EMK --- ---
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    GHOSTDOGG: to je úplně v pohodě, horní lištu do stropu, spodní do podlahy, křídla z lamina na to úchytové lišty, kolečka co se zafrézují / přišroubují do lamina - levné a rychlé řešení ...

    např :

    http://www.proalu.eu.sk/download/trend.pdf
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    Chtěl bych udělat takovou 'falešnou' věstavěnou skříň (jenom přední pohledovou část) do jednoho výklenku od podlahy ke stropu a cca 2m širokou. Nemáte doporučení z vlastní zkušenosti na nějaké kování na posuvné dveře? Buď jsem chtěl udělat rám připevněný do zdí a do něho dát klasické posuvné dveře a rám by byl vidět, nebo dát dveře zvenku, aby zakryl i ten rám. Co jsem koukal, problém by nemělo být ani jedno, ale budu rád za jakékoliv doporučení a rady. (Pokud by to nebylo srozumitelné, můžu udělat nákres.)
    EMK
    EMK --- ---
    Pobavilo

    EMK
    EMK --- ---
    UBU: no já právě mám lípu, ale není úplně vyschlá... Tak jsem měl obavy aby to nějak neprasklo....
    Ale dám na Tvou radu a zkusím to. ;)
    VINC
    VINC --- ---
    UBU: ano to souhlasim pálky jsou to hrozný. Tvoje cesta je značka ideál :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam