• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    JOSEF_K: predpokladam,ze se to kartacuje kdyz se to pak pouziva treba na nejake doplnky,pred natrenim,aby se to nelopalo
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    LINKOS: Na ochranu dřeva, zejm. na vnitřní stranu prkna směrem do kompostu, je naprosto kontraproduktivní to brát i jen lehce nějakým kartáčem. Ta karbonová vrstva je to, čím je to dřevo chráněné. Nemá smysl ji zeslabovat.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    jeste bych se rad vratil k tomu opalovani dreva. Delam komposter a nejdrive me napadlo to opalit jakoze by to bylo pekny,chtel jsem jen nechat scernat ty mekci leta,ale dnes sem to zkusil vzit co vice mene cele do cerna a chtel bych to pouzit i misto ochrany dreva. Jsou jeste nejake nezbytnosti krom toho to ozahnout a lechce to vzit kartacem?
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    DEEJAYY:
    VONY: Dík oběma.
    VONY
    VONY --- ---
    GHOSTDOGG: Ja udelal ram s dverma a nahore police se zvedacima dvirkama. Dvirkama skrinek jsem pak zakryl kolejnici dveri (viz pdf). Volil jsem co nejmene narocne reseni na sikovnost ;) Desky jsem si nechal narezat a ohranit v Obi a abych nemusel frezovat drazky na kluzaky, koupil jsem hlinikove kolejnice. Jen zaveseni dveri chtelo trochu zrucnosti. Pojezdy a kovani jsem koupil v Demos trade.

    skrin_plan.pdf

    EMK
    EMK --- ---
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    GHOSTDOGG: to je úplně v pohodě, horní lištu do stropu, spodní do podlahy, křídla z lamina na to úchytové lišty, kolečka co se zafrézují / přišroubují do lamina - levné a rychlé řešení ...

    např :

    http://www.proalu.eu.sk/download/trend.pdf
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    Chtěl bych udělat takovou 'falešnou' věstavěnou skříň (jenom přední pohledovou část) do jednoho výklenku od podlahy ke stropu a cca 2m širokou. Nemáte doporučení z vlastní zkušenosti na nějaké kování na posuvné dveře? Buď jsem chtěl udělat rám připevněný do zdí a do něho dát klasické posuvné dveře a rám by byl vidět, nebo dát dveře zvenku, aby zakryl i ten rám. Co jsem koukal, problém by nemělo být ani jedno, ale budu rád za jakékoliv doporučení a rady. (Pokud by to nebylo srozumitelné, můžu udělat nákres.)
    EMK
    EMK --- ---
    Pobavilo

    EMK
    EMK --- ---
    UBU: no já právě mám lípu, ale není úplně vyschlá... Tak jsem měl obavy aby to nějak neprasklo....
    Ale dám na Tvou radu a zkusím to. ;)
    VINC
    VINC --- ---
    UBU: ano to souhlasim pálky jsou to hrozný. Tvoje cesta je značka ideál :)
    UBU
    UBU --- ---
    EMK: Na té dřevořezbě atd jsou strašné pálky, obzvlášť, pokud se někdo učí a nebo dělá větší věci. Navíc ty rozměry... Ale jako když to chce někdo jen zkusit tak proč ne.

    Řešil sem to asi před rokem úplně stejně. Na inzertních webech se občas prodávají fošny, ale jsou to většinou velké objemy a člověk by musel být někde poblíž. Nakonec se mi nejvíc osvědčilo rozhodit sítě po všech známých, občas se někde lípa porazí a v naprosté většině případů to někdo rozřeže, rozštípe a spálí. Takhle sem k tomu přišel i já, ve vesnici kde máme chalupu byla velká lípa, kterou před několika lety porazili, tak sem se šel zeptat, jestli jim něco nezbylo a ono ji, krásné metry, pěkně proschlé, naštípané, uložené v dřevníku, bez hniloby a plísní, běloučké vyzrálé dřevo. Několik kusů co tam zbylo sem naložil a pak sem mu dal flašu vína, všichni byli spokojení. Kolik toho potřebuješ?
    EMK
    EMK --- ---
    Sháním lipové dřevo na řezbu. Pokud možno vyschlé...
    Neměl by někdo tip kde a jak sehnat? Popřípadě nemá někdo?
    Díky za jakoukoliv pomoc. ;)
    ZCR
    ZCR --- ---
    EMK: jen počkej, ono ti to časem nedá...
    EMK
    EMK --- ---
    PETER_PAN: hele měla to být houba, ale jaksi se mi zlomila. Tak jsem si udělal těžítko na stůl.. ;)
    Ne, anální kolík to opravdu není. :DDD
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    EMK: Paneboze co to je ? Nebo ja to vlastne nechci vedet :)
    EMK
    EMK --- ---
    EMK
    EMK --- ---
    Tak to docela vyšlo. Díky za tip. ;)
    Shou sugi ban...

    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    EMK: googli "shou sugi ban". Nejrychlejší, nejlevnější, nejjednodušší metoda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam