• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LINKOS: přečti si to znova voe:) Jinak tyhle opravený dveře maj docela dobrou cenu, takže to může někoho bez práce zajímat ...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    THAIGRR: no,takze je chces opravit a vratit,nebo si je muze nekdo odvist a nechat?
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    LINKOS: sikovni truhlari maji moznost ziskat za odvoz slusnej kus materialu pro svoji tvorbu. pokud to nikdo nevyuzije, tak dvere poleti kominem
    pokud nejsi sikovny truhlar nebo jen nemas zajem, tak staci nereagovat
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    THAIGRR: ano,sikovni truhlari nemaji nic lepsiho na praci,nez jezdil po lidech odvazet si od nich dvere a opravovat to a to vse zdarma...
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    dveře jsou u Zásmuk, 50 km od Prahy

    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    mám staré velké vnitřní dveře, jsou z poctivého dřeva, žádná překližka/dřevotříska, jsou trochu poničené (vylomená kazeta zámku a pár dalších bolístek), ale šikovný truhlář by jistě hravě opravil
    existuje někdo, kdo by si je gratis odvezl a opravil? nějakej tip na truhláře kutila?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MILAZAJICEK: chce to trochu trpělivosti, ale ve třídě D2 jsem dispercoll, rakoll nebo titebond lihem odlepil. S D3 nebo epoxidem je situace trochu horší:). Ale nábytek se naštěstí většinou lepí D2.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    JOSEF_K: no skoro :) Zkusím to a dam vědět.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MILAZAJICEK: Zkus to taky tím lihem. Lepidla v třídě D2 se takhle většinou rozlepit dají. U židlí je blbý, že abys vyndal jednu součástku, musíš vesměs rozlepit půlku židle:/.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Když jste u toho rozlepovani jak nejlépe rozlepit židli? Není nijak stará takže tam nejspíš bude disperze a je lakovaná. Takže ten lak bych chtěl zachovat potřebují jen opravit zlomený čep na kterém drží vršek opěradla.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    JOSEF_K: je to mezi dvema deskama sesvorkovane.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Tvl, to je docela drsnej způsob. Tak se sundává dýha, když je hodně poškozená a musíš udělat sakum prásk novou. Doufej, že se ti teď ta zadní deska nezkroutí nebo nerupne. Změnil jsi vlhkost toho dřeva tak o 30 % směrem vzhůru a teď bude zase klesat. Nech to schnout pomalu někde ve stínu.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    Tak uz je to dole. koukal jsem na nejake videa na tytrubce a nakonec jsem to zkusil dle videa: mokry rucnik a zehlicka. cca dve hodiny pomale cinosti, neobeslo se to bez nehody, ale nastesti fatalni jen na zebrovi, postizeny kus ma stejne suk, takze vymenim, lub i zadni deska jsou bez vetsiho sramu.

    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    PLAGUEDIL: Tak líh žádný škody neudělá. To spíš ta horkovzdušná pistole. Kytara je tenký dřevo. Když ho prudce vysušíš horkovzduškou, může rupnout.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    JOSEF_K: lak je v takovem stavu, ze uz mu moc neublizim, myslel jsem spise aby bylo co nejmene skod na drevu.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    PLAGUEDIL: Hmm, tak s nástroji zkušenost nemám. Jestli je to fakt klih, tak to tím lihem půjde. Akorát je otázka co povrchová úprava. Jestli šelak, tak ten půjde tím lihem do háje taky. Jenže ten by šel do háje i horkovzdušnou pistolí. Bude ti chtít hodně opatrnosti, málo lihu a aplikace ideálně injekční stříkačkou.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    JOSEF_K: zadni deska a lub kytary. na predni desce se odlepilo jedno zebro, druhe je rozstipnute, takze se k tomu potrebuju dostat.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    PLAGUEDIL: Napřed řekni, co je to za spoj, třeba čep s perem na rámu dveří se obvykle dá rozdělat tak akorát motorovkou. Jinak většinou funguje technický líh. Nakapeš ho do nějaké trhlinky a zkoušíš s tím opatrně kvedlat, dokud to nevykvedláš.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    má tady někdo osobní zkušenosti s rozlepováním klihového spoje? čím nejlépe nahřát, jak nadělat co nejméně škody atd.
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    LINKOS: doporučuju navštívit nějakou spešl prodejnu ( husq. nebo stihl ) tam Ti všechno poradí ...hlavně musíš mít ,ale představu co chceš vlastně kácet . Jestli sem tam ovocňák na zahradě , přerostlej jasan co Ti už zaclání a nebo opravdu těžbu v lese . Dle sebe ,když to vezmu tak si vystačím s lopatkou-mám fiskars z polska-80cm a pár klínů za 80kč-červený koupený v husqarně . Strom nad 1,5 kubíku si raději už ,ale nechám pokácet od profíka ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam