• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    MTJ
    MTJ --- ---
    FIYAH: Kůru pryč, v ideálním případě první léto třeba dvakrát prolejt vodou, neotáčet, dát vše pravou stranou nahoru, uložit venku, zakrýt s dostatečným přesahem, ať na to nesvítí, zatřít čela bílým lepidlem nebo latexem, no a na půdu nebo do většího sucha bych to dával až tak za rok nebo dva. Jaký rozměry z toho nařezat, je jen na vašich záměrech s tím.
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    Ok, a co pak s tím, nařezat na 1,5 metrový polena, fošny, uskladnit kde, venku na vzduchu někde pod přístřeším, v suchu, v stínu, na slunci, nechat schnout jen tak, v intervalejch rosit, obracet, otáčet, podložit to něčím, zatížit. zbavit kůry?
    MTJ
    MTJ --- ---
    FIYAH: Okamžitě, není na co čekat, míza už se dere nahoru.
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    Prosimvás pěkně, dotaz: Chtěla bych nechat pokácet starší třešeň (stíní jiným stromům a nemá zrovna dvakrát dobrý plody). Kdybych chtěla dál dřevo umělecky zpracovat. Kdy je nejlepší doba na to pokácení? Aby byla barva dřeva co nejhezčí, dobrý poměr mízy atd.. Čím víc rad tím líp, nešetřete mě, moc děkuju!!
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    DOKKTOR: zkus do toho zašťourat, jestli je to napadené čerstvě. Pokud je tam kůra, což je základní chyba, tak to můžou být hodně staré chodbičky čistě jen pod kůrou, což by na pevnost nemělo vliv. Pokud je dřevo sežrané do hloubky, tak může jít o tesaříka krovového, jak je uvedeno níž a to je průšvih.
    Oloupej všechnu kůru, očisti piliny a hlavně zajisti, aby tam nezatékalo.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    LINKOS: vlhké to je, mysim zrovna nad tím byla praská taška. ale ta střecha je celkově přes zimu dost vlhká, protože je to na západ a na sever, takže impregnovat to budu muset, tak jak tak. nic jiného už mě nenapadá, na obou koncích půdy je to otevřené, takže tama profukuje dostatečně, ale jak ty tašky v zimě navlhnout, tak je to neřešitelné. jinak toto je nejhorší místo, kde je i plísen a je to vyžrané fest. jinak sem tam na nejakém trámu jsou výletové otvory a pod odlouplou kůrou vyžrané dřevo.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DOKKTOR: neni to drevo nejaky mokry? Hned vedle je plíseň,mokre skvrny... Nezatykalo tam?
    Osobne si myslim,ze ty postriky jsou k prdu a kdyz drevo je v suchu vydrzi dlouho,kdyz ne,tak stejne ani postrik nepomuze...
    MTJ
    MTJ --- ---
    Obyčejnej lignofix nestačí, ten je jen preventivní. Potřebuješ likvidační. Případně bochemit. (A mám pocit že ty likvidační se dělají jen bezbarvý)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PETRPEDROS: to mě samozřejmě napadlo, vzít to lignofixem, ale bude to stačit? já teda nevim, jak moc do hloubky jde ten brouk, ani ten přípravek.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    DOKKTOR: Impregnace, tam kde se dřevo ještě drolí to vyčistit pokud to nejde až hodně do hloubky naimpregnovat takovým tím zeleným sajrajtem přesně nevím název, ale v každém obi to mají a potom to můžeš třeba natřít. Ten sajrat napatlat cca 3x vždy počkat až uschne a znovu nastříkat. Nejlepší je ta pumpa co máš na zádech tlakuješ a tříkáš.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    co to je za brouka (chápu, že to mi asi nikdo neřekne) a jak dlouho trvá, než to vyžere do této podoby? a jak se to dá ošetřit?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Nebo podtlakovou/pretlakovou komorou.
    VINC
    VINC --- ---
    INCUBUS: hrál jsem si stím. Bublinky se dají vyhnat ven zahříváním.
    INCUBUS
    INCUBUS --- ---
    MALEJNOREK: Díky moc
    ZCR: Ale jo.. jasně.. mně spíš šlo o to, že to mají krásně tekutý a nevidím (možná jsem slepej ) žádný bublinky...
    ZCR
    ZCR --- ---
    (já si jenom dovolím poznámku, že ta pryskyřice je většinou spolehlivá cesta k tomu, aby výsledek vypadal kýčovitě... aesthetic nazi over and out)
    MALEJNOREK
    MALEJNOREK --- ---
    INCUBUS:
    treba konkretne tady resinpal 2416, ale bude toho spousta
    neo Woodstock Lichtskulptur light sculpture resin ToSaLignea
    https://www.youtube.com/watch?v=8GnKU5B3QyI
    INCUBUS
    INCUBUS --- ---
    URPUTNIK: Takovej lama dotaz.. Víte někdo, co to používají za pryskyřici..? Nějaký polyester.?
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    bohuzel to dali asi jenom na fcb, stul s efektem reky (a mam teda podezreni ohledne jedovatosti resinu :) na jidelni stul to asi nebude)

    https://www.facebook.com/..._ref=ARR8BKwNJuph0BDCpkVb3pN1qwyvDjEJLhamS4jH7eEkdY41uKwSKlAytqA70hvHIU8
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam