• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    THX_1138: Jako buk bude lepsi, pokud to teda nehodlas casto stehovat :) V brize nechas diru ani nevis jak. Ohledne stability dveri po delsi dobe se nechci vyjadrovat, zase takove zkusenosti nemam. Osobne bych rekla, ze 18 mm bude stacit. U mensich skrinek mam ramecek z 15mm a 12mm (do 40cm sirky) a nic se po case neborti.
    Kaplanovi se prosimte vyhni. Skladuji tam desky naprosto prisernym zpusobem. I v Demosu jsem dostala hodne drahou preklizku ohlou, takze neporadim. Nikde to nebude na 100%. Mozna zkus primo Dyas.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Multiplex? Buk? Ta skrin bude mit nejmin 70 kg :) Kroutit se muze buk i briza. Povetsinou mi prijde, ze je to levnejsi vrstvou uprostred, ktera to tahne jinam nebo pak spatnym skladovanim.
    DJINN
    DJINN --- ---
    JIGGYBIGGIE: není to úplně ono, ale Patrick Dougherty tomu svému stylu říká nějak jako stickwork :) Aspoň teda tvrdí pan Google.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    JIGGYBIGGIE: land art?
    JIGGYBIGGIE
    JIGGYBIGGIE --- ---
    Ahoj. Víte, jak se jmenuje tahle technika? Díky

    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    prosím ještě o radu

    když použiju lněný olej od této firmy
    http://hb-lak.cz/

    a nábytek vedle stojící bude natřený biofa voskoolejem přírodním, bude to drastický rozdíl ve vzhledu? (trochu být rozdíl může, není to tentýž nábytek, ale nemělo by to být okaté.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    neměl by někdo zájem o osmo top olej? nakoupil jsem podle udávané spotřeby 3l na 25m2 a po necelé první vrstvě už vidím, že mi minimálně litrapůl (spíš dva) zbyde. možná by to šlo i vrátit, ale jednak v tom krámu mají dycky hemzi a chcou zálohu, když objednávají neco od osma, a druhak se mi hodí ta faktura od toho. na ceně se dohodnem.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    VONY: ale díky
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    VONY: škoda, mají jen smrk
    VONY
    VONY --- ---
    KLUZAU: u tech lesaku si muzes objednat, co potrebujes (drevinu, miru, hoblovani)
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    tak se omlouvám, nechal jsem se zmást jedním truhlářem. Zjistil jsem, že se to dá koupit i v Hornbachu
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    VONY: zapomněl jsem napsat, že bych potřeboval ohoblovaný
    VONY
    VONY --- ---
    KLUZAU: Muzes zkusit poptat u prazskych lesniku (Lesy Praha), maj to levny ale hrozne blbe se k nim pro to jede. Tam se vyplati jet pro vetsi naklad. Kontakt je voracek@lesy-praha.cz, tel. 777719003.
    Nebo zkus Kaplana http://www.kaplanpraha.cz/
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    ahoj, nevíte prosím kde v Praze nejlevněji (nebo vůbec) koupím 3x borovicové prkno 200x20cm nebo širší?
    MTJ
    MTJ --- ---
    URPUTNIK: Pravá strana prkna nebo fošny je vždy ta, která je blíž dřeni (středu) kmene. Obrázek pohledej na internetech !
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    URPUTNIK: léta nahoru
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    MTJ: btw, co myslis tim "pravou stranou"? :)
    MTJ
    MTJ --- ---
    FIYAH: Ne, moc toho nezbude. Pravděpodobně. Hlavně to pak nikdo nebude na pile chtít rozřezat. Takže pokud špalky na řezbu, tak klidně, ale pokud řezivo, tak hned.
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    MTJ:Děkuju, poslední dotaz když zatím nevim na co přesně by to bylo, je možný to nechat schnout v těch odkůrovaných polenech, a později eventuelně protáhnout na fošny, nebo jakmile uschne tak už by nešlo rozřezávat?
    MTJ
    MTJ --- ---
    FIYAH: Kůru pryč, v ideálním případě první léto třeba dvakrát prolejt vodou, neotáčet, dát vše pravou stranou nahoru, uložit venku, zakrýt s dostatečným přesahem, ať na to nesvítí, zatřít čela bílým lepidlem nebo latexem, no a na půdu nebo do většího sucha bych to dával až tak za rok nebo dva. Jaký rozměry z toho nařezat, je jen na vašich záměrech s tím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam