• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LINKOS: tvoje rady sou těžký:)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    VODNIK: nj,to je pak tezky...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Plus u střešních latí jsou trochu odlišné nároky na vlhkost než u truhlářského řeziva.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    LINKOS: ehm, je ti jasný, že ty latě nejsou hoblovaný? A pokud má problém si něco uříznout, tak asi nejspíš hoblovat nebude už vůbec
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SWIST: To znamena ze budes slozite vybirat a pak dal upravovat normalne velmi hruby a rozsekany stresni late;)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    SWIST: ne znamena to,ze to sezenes ve stavebninach,na pilach atd. Jen je potreba si vybrat rovne.
    Ja jsem si je napriklad koupil na pile a dosusil
    SWIST
    SWIST --- ---
    LINKOS: A co to pro mě znamená? Že to neseženu v rozumné kvalitě?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ehm,je vam jasny,ze 3x5 se delaji stresni late...
    SWIST
    SWIST --- ---
    PLAGUEDIL: Jo vím. Tím jsem se inspiroval, chci do toho pak montovat i nějaké ty šuplíky co v těch systémech používají. Ale nesedí mi rozměrově. Respektive bych musel jeden dílec upravovat (nebo se smířit s tím že je vyšší než chci). Ale řekl jsem si že by bylo fajn to zkusit udělat sám - byť tedy jde defakto jen o to to dobře rozměřit a navrtat.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    ad hranoly popripade "zebriky" na police v ikea maji ivar, jeden vyjde na par stovek, ruzne velikosti.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    SWIST: na tohle VODNIK si vzpomen, az te tady priste bude nekdo odkazovat, "at si to nechas udelat u nejakeho truhlare, ze to bude mit hned", coz se tady deje pomerne casto :) jinak samo zalezi z ceho to chces. pokud chces ty hranoly z neceho jineho nez smrk pripadne dojebany buk, tak v obibachu moc nepochodis
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    SWIST: v truhlárně se ti na takovouhle mega zakázku z vysoka .... Pro takové drobnosti jezdím do Bauhausu, stačí si vybrat rovné kousky a nechat si je nařezat, rozdíl v ceně bude pár korun
    SWIST
    SWIST --- ---
    TRUHLIK: Netvrdím že nemáš pravdu. Co se týče řeziva tak jsem kupoval jen konstrukční dřevo na nějaké blbosti. Vycházím hlavně z toho co jsem tak obecně slyšel od lidí a částečně když jsem porovnal ceny na eshopech, ale tam si kvalitou nemůžeš být taky jistý. Proto se ptám tady..
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    SWIST: Hm.. moje zkusenost je, ze kvalita je hlavne o tve schopnosti vyberu a cena je +20-30%, asi mesic zpet jsem to nahodou porovnaval (s holesovickym prodejem dreva)
    SWIST
    SWIST --- ---
    TRUHLIK: Tak jako ano, i když mám za to že řezivo mají dražší 2 v horší kvalitě než by bylo v nějaké truhlárně...
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    SWIST: To je snazsi zajet do Hornbachu, ne?
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zdravim.
    Mohl by mi někdo doporučit truhláře/prodejce dřeva (pořípadě sám nabídnout) z Prahy který by mi byl ochotný prodat pár přesně naformátovaných hranolů a spárovek. Chtěl bych si udělat jednoduchý regál, ale nemám bohužel přístup k žádné dílně, takže to budu kutit doma. Byl bych tedy rád kdybych si akorát navrtal díry na kolíky + nějaký spojovací materiál (nerad bych to svrtával napevno) a akorát to seskládal.
    Ale jedná se opravu jen o pár kusů - 4x hranol 1900x50x30, 2x hranol 950x50x30, 1x spárovka 1500x400x28, 1x spárovka 1500x400x18, 2x spárovka 900x400x18 a 14x hranol délka 400 a asi klidně taky pro jednoduchost 50x30.

    Popřípadě odhad ceny pokud bych to chtěl nechat udělat - představa toho jak by to vypadalo je asi jasná z materiálu. Regál do L, celková délka 150cm, vyšší strana 190cm vysoká a 90cm široká, nižší strana 95cm vysoká a 60cm široká. Jedna police zároveň jako malá pacovní/odkládací deska ve výšce 95cm, pod ní ještě jedna police přes celou délku a dvě menší police nad. Hloubka 40cm + 2x3cm za stojny před a za. Police podloženy ještě hranoly, respektive moje představa je nakolíkovat police na hranoly a výsledné spoje by byli hranol - stojna, pro větší pochu. Spoje si představuju jako kolík + v hranolu zapuštěný závit a sešroubované, tedy aby se to dalo klidně několikrát rozložit/složit.

    Případě pokud by jste k tomu měl někdo nějaké poznámky, klidně si nechám poradit. momentálně to plánuju jako regál do kuchyně, na nějakou zeleninu, zavařovačky atp..
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    WEWERKA: Jeste detail. K tomu epoxy jsou dostupna ruzna tvrdidla, precti si manual. Nektere jsou vhodne pro styk s potravinami a nektere ne. Nektere zloutnou a nektere budou transparentni.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    OMNISLASH: Ten suk bych vytahla a misto nej bych hodila epoxy 531 + cerny pigment. Je to hodne ridke a zatece vsude. Zespoda to oblep modrou malirskou paskou, at to drzi na miste a neprotece.
    Potom to chce vzit bruskou s tvrdym kotoucem, abys tam neudelal dulky do orechu. Cerny pigment k orechu pekne sedi.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    OMNISLASH: Jestli s tím velkým sukem jde trochu hýbat, tak mu po obvodu napatlej trochu PU lepidla a chvilku s tím kvedlej, aby se dostalo co nejdál. Ono tam vypění, zatuhne a suk se ani nehne. Potom obojí vytmel třeba transparentním polyesterem. Ten je o něco pružnější než epoxid a chová se trochu inteligentněji. Ale tím epoxidem to půjde taky. A co se povrchovky týče, tak OSMO top olej na kuchyňské desky aspoň ve dvou vrstvách podle návodu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam