• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    Vše o dřevu, fotky dřevěných věcí, rady a návody na zpracování, tipy na koupi atp.
    rozbalit záhlaví
    MVEK
    MVEK --- ---
    VODNIK:, PLAGUEDIL: Proto se takhle předem ptám. Našel jsem zmínky, jak je akát zajímavé dřevo, když není křivolaký, ale i opak.
    Přiznám se, že zatím nemám tušení, kdo by kolik chtěl za to kácení. Jestli ale ho vidíte rozhodně za víc, tak pak bych asi šel na odhadem cenu měkčího palivového dříví. Protože to je ta hodnota, kterou pro mě má, když si ho nechám.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    MVEK: no, nechci ti brát iluze, ale byl jsem rád, když jsem se dřeva z akátu zbavil na palivo. O tom, že by mi někdo zaplatil kácení ....
    CUKI
    CUKI --- ---
    MVEK: Schválí! Akát je invazivní dřevina a nemá tam co dělat.
    MVEK
    MVEK --- ---
    PLAGUEDIL: Kokořínsko, na hranici Středních Čech a ideálně za pokácení a hrubé předzpracování toho, co zbude na topení, ideálně po nějaké domluvě i s pokácením ještě pár stínících stromů. Samozřejmě předpokládám, že to tedy úřady schválí, je to na mém pozemku typu zahrada těsně u cesty, ale v CHKO.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    MVEK: kde? za kolik?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Není to ještě aktuální, ale co jsem se tak díval, tak jsem nenašel jasnou odpověď, jestli by někdo mohl mít zájem o dřevo asi dvou akátů. Jsou to vzrostlé rovné kmeny, tipuji nejméně 20 metrů, možná více. Jak říkám, není to aktuální, nejdříve tak za rok, ne-li ještě o další rok později.
    UBU
    UBU --- ---
    OMNISLASH: Znamy chtel porazit oresak a jestli ho pry nechci, tak rikam ze jasne a ze mu ho prijedu v zime polozit a odvezu si ho, to bylo na jare, krasnej zdrave drevo, silny kmen, uz sem videl ty fosny. Za tyden vola ze si to porazil sam a at si pro to prijedu... Nacucane vodou, rozpraskalo to jak krava, tak je to taky tak na neco slozeneho...
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    OMNISLASH: Hned bych ji rozrezala na maly kosticky na segmentove misky :D
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    kdyz jsme u toho nakupu.. vcera jsem kamaradovi pomahal s vyberem a koupi trochy dreva a nedalo nam to a pribrali jsme jednu nadhernou fosnu oresaku. 50mm, 4m. na fotce je jedna polovina (2m). na polovina pod ni je prakticky stejne siroka a cista, bezkazova. cena za celou fosnu krasnych 1850:

    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DEEJAYY: minuli predminuly tyden jsem jim zas volal,ze se ozvou,byl patek nic. Po nedeli znovu, ze zavola,pak se skutecne ozvala,ze kolega ma dovolenou,ze se pokusi dostat do jeho mailu a ze mi posle nejaky papiry kvuli GDPR. A zase nic. Tak jsem se nakrk a zajel si do drevoskladu, nemaj sice fajnovou aplikaci,do ktery se clovek stejne nedostane,ale aspon clovek prijde a dostane co chce...
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    LINKOS: to také vůbec nechápu ... myslím, že ostatní prodejci takové problémy dělat nebudou ... já občas s TRUSTem spolupracuji tady na jihu čech a spokojenost
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DEEJAYY: a proc v tom je takovy problem a pristup "nedostane kazdy"...
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    LINKOS: tak to ti nepomohu ...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DEEJAYY: trutnov
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    LINKOS: která pobočka?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    nevite proc Drevo Trust tak nadela s pristupem do DT shopu? Clovek by chtel odebirat deskovej material a oni,nejdrive ze registrace,pak chtej zivnostak, pak ze se ozvou,pak zase nic...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    PLAGUEDIL: Spíš co to snese:). Teoreticky by mělo stačit i třeba pět minut, mikrovlny jsou pro živý organismy dost sajrajt. Ale sichr je sichr:).
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    JOSEF_K: chvile je 10-15 munut?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    PLAGUEDIL: Když do toho rejpneš nehtem, nechá to stopu? Pokud ano, tak to budeš muset stabilizovat, jak píšou ostatní. Pokud je to pevný, tak by olej stačit mohl. Ale než s tím budeš cokoli dělat, nech to chvíli v mikrovlnce, průběžně otvírej a kontroluj, že to nehoří. Mikrovlny vcelku spolehlivě zabijou tu houbu, co to takhle pěkně zbarvila.
    ZCR
    ZCR --- ---
    OMNISLASH: ok; tak potom stabilizace; u mechanicky nenamáhaných věcí těžko říct.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ZCR: sorry, tim "ptal" jsem myslel ten dotaz na dostupnost a ze je to mekke pisu, protoze jsem ten konkretni kus dreva mel v ruce :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam