• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    JOSEF_K: Děkuju za odpovědi. Je to půda, takže vlhko tam nebude, a muž to chtěl hlavně proto, aby to brzy neztmavlo. Za sebe bych to třeba natřela až v případě, že to bude tmavý tak nějakým světlejším a hlavně míň jedovatým nátěrem třeba osmo. Stěny bys taky nechal?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    LINKOS: mam tam tohle..klasicky na bazi vceliho a dalsich vosku.
    0,75 l Balakryl Voskový olej - dub přírodní
    http://www.drevobarvy.cz/0-75-l-Balakryl-Voskovy-olej-dub-prirodni-d371.htm

    JOSEF_K: Tohle je podkrovi no..takze kour zadnej..ja si spis rikal ze bych rad sjednotil tu barvu s podlahou..jeste musim rozmontovat puvodni zabradli..obrousit a znova ho natrit...Takze v zasade je zbytecny to delat (natirani palubek v podkrovi)..ale kdyz je ve chvili nudy natru..tak tim nicemu neuskodim.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    KOUDY: Jo, ale teď mě napadá, že pokud jsi něčím natřel podlahu, tak by strop asi taky neškodil, protože jinak budeš mít barevný změny různý na podlaze a na stropě. Ten balakryl neznám, ale hádám, že tam nějaká fotostabilní složka bude podobně jako u osma. Smrk bez nátěru postupně tmavne.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    KOUDY: Já měl v baráku, kde jsem dřív bydlel, palubkovej strop nenatřenej asi deset let a bylo to v pohodě. Akorát to dřevo získává takovou přirozenou patinu. Ale fakt záleží, co je to za prostor. Kdyby se tam třeba kouřilo nebo vařilo, tak bych asi natřel, aby to nechytalo smrady. Ale ložnice, dětský pokoj apod. imho v klidu bez nátěru. Plus to má bonus, že to dřevo bude efektivněji regulovat vlhkost vzduchu, protože ji bude rychleji odebírat z vzduchu, nebo naopak dodávat. A u palubek jsou s tím spojený objemový změny fuk, protože se akorát trochu posunou v peru/drážce.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    V interiéru bych se hlavně vyhnul všem polyuretanovym lakum. Nevím co máš za barvu od balakrylu, docela by mě zajímal odkaz. Jinak přírodní oleje od osma a pnz jsou pro mě jasná volba. Dát si do interiéru dřevo a pak to zabít syntetickým nátěrem, mě to nepřijde koser...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JOSEF_K: nenatiral bys jo?..Ja prave dodelavam podkrovi kde mam palubky a premejslim ze bych tam placnul alespon jednu vrstvu oleje od balakrylu, kterej uz jsem pouzil na podlahu - [ KOUDY @ Dřevo ]

    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SANCHA: Pokud tam nemáte vlhko, je to vcelku zbytečný. Luxol obsahuje i nějaký látky proti dřevokazům, což je celkem hnus fialovej. Pokud už něčím natírat, vzal bych obyčejnej lněnej olej. Ale jinak pokud je tam sucho, nemusí se to natírat vůbec. Nátěr má obecně víc funkcí, hlavně se to dělá kvůli zpevnění povrchu a následné snazší údržbě, ale jak často utíráš prach ze stropu? Maximálně si umím představit, že tam někdy rozplácnejš komára, pak bude asi fajn tam nátěr mít, ale na to ten lněný olej fakt stačí. A pokud je tam vlhko a hrozí plísně apod., tak potom by ten luxol měl smysl, ale já osobně bych stejně spíš radši víc větral:).
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    Zdravím. Mám dotaz. Máme v interiéru strop z palubek. Muž to chce natřít bezbarvým luxolem. Co si o tom myslíte?Případně máte někdo dobrou zkušenost s jiným typem nátěru? Děkuji
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MAARISTAAN: Překližek je dost druhů, ale na téhle mi nic speciálního nepřijde.
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    JOSEF_K: Ale co teď tak koukám po netu, tak to bude to, co hledám. Díky za navedení:
    https://www.jafholz.cz/...-a-latovky/Preklizky-brezove/preklizka-briza-sbb~p1925226?category=3039922
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    JOSEF_K: No ... svůj dotaz jsem napsal borcovi do Ráju dřeva (jestli to mají skladem) a on mi napsal: "Koukam na to a neni to klasicka preklizka", tak mě dost znejistěl :-)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MAARISTAAN: A co jiného by to bylo? Vypadá to jako překližka. Březová nejspíš.
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    Ahoj, prosím o radu. Jak se říká těm deskám, z nichž ten chlápek ve videu vyrábí nábytek?
    To asi není obyčejná překližka, že?

    How to Make a Modern Dresser // Woodworking
    https://www.youtube.com/watch?v=ID2wfU_Ackk
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dam dva a pocitam ze treba po peti letech znova...ale uvidime no..Sam jsem zvedavej :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    diky za rady panove..me tam osmo prijde trochu zbytecny no :)...navic potrebuju aby ty smrkovy palubky mely barvu medovyho dubu...zatim jsem predbezne vybral uplne normalni balakryl..

    0,75 l Balakryl Voskový olej - dub přírodní
    http://www.drevobarvy.cz/0-75-l-Balakryl-Voskovy-olej-dub-prirodni-d371.htm
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOUDY: Teď mi někdo doporučoval Sokrates - tvrdý voskový olej na dřevo. Stojí zlomek co Osmo a spol. Koupil jsem si pixlu, ale ještě jsem ji neotevřel...
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    KOUDY: Já mám dobrou zkušenost s těmahle (používal jsem na vestavbu do náklaďáku.. https://www.pnz.cz/
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KOUDY: osmo není dráhy, protože toho s tím natres fakt mrtě.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dotaz..

    poradte mi pls nejakej tvrdej voskovej olej..pripadne neco jineho na podlahu na chatu...Dal jsem tam smrkove palubky a chci je necim napustit..ale aby to bylo v dekoru dubu...Nechci zadny drahy veci typu osmo, saicos apod...je to chalupa..takze klidne neco levnejsiho..ale zaroven ne tu nejlevnejsi "kvalitu" z obi apod...Mate nekdo nejakej tip?..Diky
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    CUKI: no, já ho koupil draho, ale klidně slevim. Leží mi tu nevyužitej.
    A jak jsem psal, použil jsem ho jen párkrát. Zkoušel jsem s nim jabloň a tu bral teda brutálně. Hladce, čistě a bez výraznýho kopání. U tvrdšího dřeva se trochu vzpouzí, ale to je o technice. Jestli máš na mysli rašplový kotouče tak s těma nemám moc zkušeností. Koupil jeden někde v hornbachu asi za 600 a buď nebral vůbec a nebo házel s flexou tak, že byla prakticky neovladatelná. Nesrovnatelný.. navíc ti ušetří spoustu broušení.

    Mám od nich ještě ten mini-grinder a to je radost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam