• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    Vše o dřevu, fotky dřevěných věcí, rady a návody na zpracování, tipy na koupi atp.
    rozbalit záhlaví
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    PLAGUEDIL: Tak presne na to je talirova bruska :) Jojo, tohle rceni znam, taky ho casto pouzivame :D
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    WEWERKA: to maš tak, měl jsem dvě takove něco, co mělo byt houpadla na postylku dolu a chtěl jsme na tom tu křivku zakulatit, smontoval jsem je vrutem srkz at jsou stejně a na pasu udělal takove houp sem houp tam a ono to trochu koplo a přibralo mi to na porstředničku kus kuže.
    jak řika tchan, blbe maso musi pryč.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    PLAGUEDIL: :D ok :D Ale budes mi muset vysvetlit jak se ti to stalo. Pasova bruska mi prijde uplne bezpecna.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    WEWERKA: pasovka myšleno jako pasova bruska.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    PLAGUEDIL: Tak tam si davam pozor. Zatim jen jednou jsem udelala na pasovce blbost - spatne upnuta 40 cm kulatina a vyrazilo mi to cele z ruky + znicilo pas + narizlo keramicke vedeni.
    U te brusky zneuzivam toho, ze mam 40 cm prumer a muzu brousit siroke veci i kdyz bezpecnost prace rika, ze na jedne strane brusky se brousit nesmi.

    ZCR: Bohuzel netusim, s tim nemam zkusenost. Ty nohy jsou pro pribuzenstvo. Maji tu skrin jako dedictvi po babicce.
    Ciste teoreticky bych rekla, ze to lepidlo jim chutnat nebude, ale zrovna tak bych tipla, ze ani preklizka.
    ZCR
    ZCR --- ---
    WEWERKA: btw když vidím práci celkých generací červotočův - chutnají jim i MDF desky? (Překližka jo, to mám ověřeno.) A dají se případně taky impregnovat Lignofixem nebo něčím podobným?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PLAGUEDIL: tebe to jen lehce raflo, to nebylo zrani :)
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    WEWERKA: pasovka taky žere prsty, když si nedaš pozor.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Zase jsem si hrala v dilne. Nohe nohy pod starou skrin.
    Stalo me to kus masa na ukazovacku, kdyz mi vyletel obrobek a hodil mi prst do talirove brusky :( asi budu muset zainvestovat do pasove brusky.







    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Mel jsem moznost delat s ponorkou od Festoolu a ja bych si ji teda nekoupil. Za prve, kolega s tim rezal delsi fosny (2m+) a spalil motor. Jako nahrada za cirkuli to proste neni. Ani s tim stolem a prislusenstvim. Ano, jde k tomu koupit stul, kam se pridela zespodu a kotouc ma nahore jak cirkule, ale porad je to jen na 230V a tu silu to proste nema.
    Za druhy, prislo mi to neprakticky pro moji potrebu rezat vic kusu stejny sirky. Ano, reze to velmi presne podle te listy, ale mel jsem problem s tim, ze ten presny rez je nalevo od kotouce. Takze po kazdym rezu jsem musel listu prenastavit a to byl oser. Daleko lepsi mi prijde ten vodici doraz na maflu vpravo, ktery si nastavim na potrebnou sirku a jedu jeden kus za druhym.
    A jak uz tady padlo, to prislusenstvi je pekelne drahy.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    No me se libi i ten cesky orech :)

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ADAMH: jo ten americkej ma nadhernou kresbu. Ja bych nejradsi delal jen z tech odrud..black walnut..american walnut..claro walnut apod..ono to je stejne vsechno skoro to same..ale ma to mnohem hezci kresbu nez klasickej ceskej oresak imho.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    KOUDY: Mě bude stačit případně 55ka :)

    btw, zatím jsem si ten ořech jen zakrátil a zkusmo začistil odřezek a přejel ho lněnou fermeží a voskem, hezká barva
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    My zatim rezeme stoly maflem potom co jsme prodali formatku..ale chystam se na tu 75tku ponornou od festoolu..akorat teda s listama stoji 25k..coz je palka, takze si to neustale vnitrne obhajuju..ze je fakt potreba.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    WEWERKA: To by asi byla možnost, na hrubou přímočarkou a pak začistit ponornou. Hádám, že při 2 mm řezu na začištění by už kousnutí při použití lišty nehrozilo.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    ADAMH: A využiješ na něco to, že je ponornej? Jestli nemáš lepší obyčejnej mafl, jsou o dost levnější a na porcování fošen imho praktičtější. Ponorný jsou udělaný převážně na výřezy v ploše apod., ani se nedá v určitý hloubce zaaretovat a musíš ho držet.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    v dilně byl tedka ve středu kluk, na stul si dal fošnu, na fošnu si dal lištu a do lišty ponorku a řezal, no akorat nevim proč mel tu lištu nad tou časti fočny, ktera je ve vzduchu a ne nad tou co je na stole, takže jak dojel na konec, padala fošna, lišta a pila hura na nohy. nic se nestalo, ale chvili jsem už čekal že startuju auto a jedem na chirurgii.

    ja prkna a fošny nahrubo porcuju na pasove pile.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ADAMH: Jestli chces nahrubo porcovat fosnu, tak je mnohem lepsi to vzit primocarkou.
    Jinak ano, jednou se mi ponorka kousla ve fosne a vylitla mi. Protoze to delam na zemi a sedim u toho, tak jsem mela kotouc kousek od stehna. To bylo trosku desive.
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    WEWERKA: No podlě mě sevření hrozí i když bych to jel na vícekrat s postupným zanořením hloubky. Můžu na začátek řezu dávat klínky ale to jde až když je řez na plnou hloubku alespon v tom začátku.

    Jde mě spíše o bezpečnost než nějakou vlastnost pro pohodlnost.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ADAMH: Ja myslim, ze kupovat pilu jen kvuli klinu je blbost. Jestli zajedes do fosny uprostred, tak se ti stejne cela fosna diky vnitrnimu pnuti pak hybne. Takze je zbytecne to brat na jeden zatah. Zarovnani na jeden zatah ma smysl treba na kraji stolu nebo proste u kraje. A tam zase klin nepotrebujes.
    Ja mam Makitu a nejsem s ni uplne spokojena, ale na vsechno co delam mi uplne staci. Osobne bych taky sla do Festoolu priste, ale ne kvuli klinu :)
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    GHOSTDOGG: Jo asi to nakonec bude ten festool az si trosku nasetrim. Samozrejme s listou, to by byl i ten bosch ale ten klin nema. Ona je to spise vyjimka co jsem zjistoval.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam