• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    MATHEA: ja bych doporučil spiše bochemit, nesmrdi to, je to jako jarova voda. maji přimo připravek na aktivni houby a broučky. hoblici jsem s tim natiral tedka taky, maji k tomu pak i povrchovku olejovou.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATHEA: Použil jsem lignofix přímo do děr a pak jemnej prach a herkules s mírnou přísadou toho lignofixu. Tím se to celé zatmelí a oni se pak nedostanou jinam. Ale u něčeho tak masivního jako hoblice bych se bál výsledku. Je to fakt piplačka. Osobně bych to odvezl do Řeže a nebo ultrazvuk... Záleží odkud jsi, aby tě ta doprava nestála majlant.
    ZCR
    ZCR --- ---
    MATHEA: stejný problém, stejné řešení - lignofix... natřel jsem během co já vím týdne asi třikrát (pokaždé co hoblice byla schopná vypít) a zdá se, že to zabralo. Prosichr zkontroluj v okolí cokoli dřevěného, vč. překližky - já si tak dlouho říkal, co tam ta spousta pavouků asi žere, a pak se ukázalo, že červotoče plná garáž, nepěkná věc. U osamělých děr injekční stříkačkou pěkně do díry.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MATHEA: Držím palce. Je to pěkná hoblice.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    JOSEF_K: O tom uz jsem taky slysela, a ze pak pomalu susit. No, zima nejspis takova nebude a pomalu susit taky nemam kde, mam tu dost omezeny prostory. Vyzkousim Lignofix a uvidim, v nejhorsim pripade lehne hoblice popelem, ale prijde mi to skoda.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MATHEA: Kdyby letos byla skutečná zima, tak údajně funguje i mráz, takže by to stačilo nechat přes noc venku. Ale vyzkoušené to nemám.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    JOSEF_K: ok, dekuju moc za rady! Dlouhejch zimnich veceru bude ted zas dost, tak ho zkusim zachranit.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MATHEA: Nejlépe injekční stříkačkou do děr. Práce na dlouhé zimní večery. Časem to vyčichne, ale už jsem s tím dlouho nedělal, takže časový odhad ti nedám.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    JOSEF_K: praveze jsou aktivni, mela jsem na nem krabici a pod ni bylo vysypany mouky hafo. Lignofixem pak staci natrit, nebo je lepsi to rvat primo do der? Tak jsem resila nejaky drobnosti cervostopem, ale nevim prave, jestli by na tohle napadeni stacil. Lignofix by smrdel i po nejakym dlouhym odstati, nebo proste jednoho dne vycichne?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MATHEA: Lignofix. Ale je to hroznej humus, smrdí to a je to pekelně jedovatý. Nicméně je otázka, jestli tam ještě nějaký živý červotoč je. Pečlivě zameť pod stolem, a pokud se tam tak během měsíce neobjeví vysypaná červotočivá mouka, tak nejspíš dobrý.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Mam v dilne starej truhlarskej ponk, ktere je krapatek napadenej cervotocem. Da se s tim v domacich podminkach neco delat? Na ozareni s tim nepojedu, ale kdyby sel zachranit ruco, rada se s nim tu praci dam.
    ponk – mathea – album na Rajčeti
    https://mathea.rajce.idnes.cz/ponk/
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    PLAGUEDIL: Tak presne na to je talirova bruska :) Jojo, tohle rceni znam, taky ho casto pouzivame :D
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    WEWERKA: to maš tak, měl jsem dvě takove něco, co mělo byt houpadla na postylku dolu a chtěl jsme na tom tu křivku zakulatit, smontoval jsem je vrutem srkz at jsou stejně a na pasu udělal takove houp sem houp tam a ono to trochu koplo a přibralo mi to na porstředničku kus kuže.
    jak řika tchan, blbe maso musi pryč.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    PLAGUEDIL: :D ok :D Ale budes mi muset vysvetlit jak se ti to stalo. Pasova bruska mi prijde uplne bezpecna.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    WEWERKA: pasovka myšleno jako pasova bruska.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    PLAGUEDIL: Tak tam si davam pozor. Zatim jen jednou jsem udelala na pasovce blbost - spatne upnuta 40 cm kulatina a vyrazilo mi to cele z ruky + znicilo pas + narizlo keramicke vedeni.
    U te brusky zneuzivam toho, ze mam 40 cm prumer a muzu brousit siroke veci i kdyz bezpecnost prace rika, ze na jedne strane brusky se brousit nesmi.

    ZCR: Bohuzel netusim, s tim nemam zkusenost. Ty nohy jsou pro pribuzenstvo. Maji tu skrin jako dedictvi po babicce.
    Ciste teoreticky bych rekla, ze to lepidlo jim chutnat nebude, ale zrovna tak bych tipla, ze ani preklizka.
    ZCR
    ZCR --- ---
    WEWERKA: btw když vidím práci celkých generací červotočův - chutnají jim i MDF desky? (Překližka jo, to mám ověřeno.) A dají se případně taky impregnovat Lignofixem nebo něčím podobným?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PLAGUEDIL: tebe to jen lehce raflo, to nebylo zrani :)
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    WEWERKA: pasovka taky žere prsty, když si nedaš pozor.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Zase jsem si hrala v dilne. Nohe nohy pod starou skrin.
    Stalo me to kus masa na ukazovacku, kdyz mi vyletel obrobek a hodil mi prst do talirove brusky :( asi budu muset zainvestovat do pasove brusky.







    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam