• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    Vše o dřevu, fotky dřevěných věcí, rady a návody na zpracování, tipy na koupi atp.
    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOUDY: já budu mít pár let na podlaze pouze lepenku a na tom asi nějakou překližku. Takže pojezd bude asi dost divokej. Ale ohromě to zvětší možnosti a prostor dílny.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    CUKI: zed jsem dva mesice obouchaval a cistil..takze nikdy :))..ty pojizdny stoly jsou pro nas stolare zaklad...kvhcka..kolecka..idalni na prepravu :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOUDY: Ty pojízdný stoly jsou super. Jen furt čekám kdy hodíš i nějakou tu zeď do epoxidu :-D
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    QNEDLEEQ: https://wooden.land/cs/51-hotove-hodinky
    ty z olivy jsem kupoval pred par lety zene a vypadaji i po castem noseni porad dobre, jen bylo potreba obnovit gravirovani ciferniku (v ramci zaruky)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    GHOSTDOGG:
    MTJ:
    ZCR: Zakaznik bohuzel nechce zadnou chemii..coz asi castecne chapu..jde o jidelni stul..otazka je, jak by nejaka injektaz lignofixu do der po cervotoci narusila ten stul co se tyce oleje a obecne stolovani atp..

    kazdopadne podle me ten cervotoc nemohl prezit suseni a navic jsem netusil, ze napada i vysuseny drevo..Vzdycky jsem ho videl jen v mokrem dreve. Nasel jsem nejakou gama "susicku" v roztokach u prahy..tak tam zkusim zavolat. Nevim ale, jak na tom bude stul s epoxidem..kdyz nejde jen o samotne drevo.

    Konzervační ozařovací pracoviště | Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy
    https://www.muzeum-roztoky.cz/odborna-cinnost/262-konzervacni-ozarovaci-pracoviste
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    KLAIR: jatagan je urcite moznost, jinak drevorezba.cz nebo http://truhlarime.cz/eshop/exoticke_drevo.html ( o neco vetsi vyber nez na jataganu , vcetne evropskych drevin ) nebo pokud stabilizovane drevo tak bemetal.cz a pripadne pokud mate fb tak doporucuju https://www.facebook.com/max.netrval ma celkem velky vyber a hlavne resi jen same vizualne zajimave dreviny.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    KLAIR: jatagan tam se daji koupt primo prirezy na strenky.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Ahoj,
    omlouvám se za dotaz možná mimo, ale.... táta měl nůž.
    http://www.armyprodej.eu/product/noze/kapesni-noze/nemecky-namornicky-nuz/187
    na noži měl ebenové střenky.
    nůž před dvěma lety ztratil
    o noži pořád mluví, ale nový nechce
    ráda bych mu dala nůž a k tomu dřevo. Buď eben nebo nějaké jiné krásné dřevo vhodné na střenku.
    A teď dotaz - kde se dají sehnat takové špalíčky dřeva? Případně prodal byste někdo kus nějakého dřeva, ať nemusím kupovat celý strom? (nadsázka, ale chápeme se).
    Zn. Ježíšek je hodná dcera
    Děkuju

    (tátu práce se dřevem baví, jinak bych tady poptávala výrobu, ale takhle ne...)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    A vysvětlí mi někdo v čem se liší rozdíl mezi okny euro 92 W a euro IV 92? :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Svatek? Makame :)..trimetrovej dub..dva suary a frezovanej tristone

    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    LINKOS: nám něco podobného s trojsklem dělali HR model Svatobořice-Mistřín. Pro nás vedlejší dědina, pro tebe asi z ruky, ale domluvit se s nima dá, záleží, kolik mají práce. Do Brna jezdí běžně. Když je to smysluplná zakázka, tak prej i dál. Umí všechno, ale certifikát na zelenou úsporám ti nedají. Imho to dovede každý truhlář, který na to má frézy.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Zkusím zde, sháním okna, asi je prakticky jedno odkud firma bude, líbí se mi tyhle profily.
    Dřevěná okna SOLID COMFORT | Slavona - dřevěná okna a dveře
    http://www.slavona.cz/eurookna/
    Dřevěné okno PROGRESSION :: Eurookna a dveře ze Slavonic
    http://m.slavona-praha.cz/products/drevene-okno-progression/#!
    Je tu někdo kdo by to byl schopen vyrobit, případně doporučil někoho kdo je? Slavona je bohužel podle referenci docela nespolehlivá a úplně se mi nechce riskovat, že budem na podzim bez oken, když už ten dům obýváme. Případně si rád nechám doporučit okna, nemusí být úplně na pasiv(ten z toho stejně asi neudělám), ale nějaké lepší.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MTJ: s toluenem pak bacha na epoxid.
    ZCR
    ZCR --- ---
    KOUDY: to je divné, sušárnu by červotoč neměl přežít, od teplot nad 40 50 °C ta vývojová stádia vesměs pochcípají. Nemohlo se mu to tam dostat dodatečně? Já si s červotočem užil v garáži - taky mi skoro sežral hoblici; napustil jsem lignofixem a vypadá to, že to pomohlo - on sice může hlodat kdo ví kde v hloubce, ale pak se nakonec potřebuje prohlodat ven, a tam stačí, aby to bylo impregnované do hloubky pár mm, a už to nedá. Akorát by mohl být problém lak.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Taky jste se uz setkali s tim, ze neni k sehnani bukova preklizka 18 mm? Maximalne ve 220 cm a to je pry rumunska nevalne kvality.
    MTJ
    MTJ --- ---
    KOUDY: Lignofix Super, je čirý. Barví jen ty preventivní na stavební řezivo, to aby bylo vidět, že a kde je natřeno. Ideální je nechat si u výrobce namíchat koncentrát v toluenu (napiš jim, jsou ochotní, normálně to udělají), ve vodě to není optimální. A nebo aspoň koupit tu likvidační variantu ředěnou v lihu (myslím že se to jmenuje lignofix oh)
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    GHOSTDOGG: Ale 100% je jen ozařování.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    KOUDY: Červostop, injekcí do dírek, nebarví, pokud mě paměť neklame. Jak moc to funguje, nedokážu posoudit, používal jsem to jen preventivně na prolezlé křeslo, v kterém už nejspíš červotoč nebyl. Každopádně se z něj už nic pak nesypalo.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dotaz. Delali jsme zakaznikovi trimetrovej stul z dubu. Vzdycky bereme vysuseny fosny ze susarny a i tady jsem to kontroloval a byly suseny na 6-7%. Ted mi chlap volal, ze pry je v tom dubu cervotoc..coz vubec nevim jak by mohlo bejt mozny, kdyz je drevo suseny v susarne. Kazdopadne co s tim? Nejaky gama zareni moc neprichazi zatim v uvahu. Existujou i nejaky drogerkovy pripravky na jejich likvidaci tusim, kterej je ale setrnej ke drevu a nezanechava hnusny stopy? Treba lignofix vim, ze barvi co cervena..coz je naprd.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    CUKI:

    Orion 950: Get to Know the Moisture Meter
    https://www.youtube.com/watch?v=pcSZ7Kg8T-Y
    CUKI
    CUKI --- ---
    PLAGUEDIL: a máš tip na nějakj dobrej za dobrou cenu? Ten z lídlu sice neměří úplný nesmysli, ten extool k tomu má větší sklony, ale jak se dostaneš pod určitou vhkost, tak to prostě neměří. U truhlářského řeziva je to naprosto nepoužitelný :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam