• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    Vše o dřevu, fotky dřevěných věcí, rady a návody na zpracování, tipy na koupi atp.
    rozbalit záhlaví
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    GHOSTDOGG:
    MTJ:
    ZCR: Zakaznik bohuzel nechce zadnou chemii..coz asi castecne chapu..jde o jidelni stul..otazka je, jak by nejaka injektaz lignofixu do der po cervotoci narusila ten stul co se tyce oleje a obecne stolovani atp..

    kazdopadne podle me ten cervotoc nemohl prezit suseni a navic jsem netusil, ze napada i vysuseny drevo..Vzdycky jsem ho videl jen v mokrem dreve. Nasel jsem nejakou gama "susicku" v roztokach u prahy..tak tam zkusim zavolat. Nevim ale, jak na tom bude stul s epoxidem..kdyz nejde jen o samotne drevo.

    Konzervační ozařovací pracoviště | Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy
    https://www.muzeum-roztoky.cz/odborna-cinnost/262-konzervacni-ozarovaci-pracoviste
    ZCR
    ZCR --- ---
    KOUDY: to je divné, sušárnu by červotoč neměl přežít, od teplot nad 40 50 °C ta vývojová stádia vesměs pochcípají. Nemohlo se mu to tam dostat dodatečně? Já si s červotočem užil v garáži - taky mi skoro sežral hoblici; napustil jsem lignofixem a vypadá to, že to pomohlo - on sice může hlodat kdo ví kde v hloubce, ale pak se nakonec potřebuje prohlodat ven, a tam stačí, aby to bylo impregnované do hloubky pár mm, a už to nedá. Akorát by mohl být problém lak.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Taky jste se uz setkali s tim, ze neni k sehnani bukova preklizka 18 mm? Maximalne ve 220 cm a to je pry rumunska nevalne kvality.
    MTJ
    MTJ --- ---
    KOUDY: Lignofix Super, je čirý. Barví jen ty preventivní na stavební řezivo, to aby bylo vidět, že a kde je natřeno. Ideální je nechat si u výrobce namíchat koncentrát v toluenu (napiš jim, jsou ochotní, normálně to udělají), ve vodě to není optimální. A nebo aspoň koupit tu likvidační variantu ředěnou v lihu (myslím že se to jmenuje lignofix oh)
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    GHOSTDOGG: Ale 100% je jen ozařování.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    KOUDY: Červostop, injekcí do dírek, nebarví, pokud mě paměť neklame. Jak moc to funguje, nedokážu posoudit, používal jsem to jen preventivně na prolezlé křeslo, v kterém už nejspíš červotoč nebyl. Každopádně se z něj už nic pak nesypalo.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dotaz. Delali jsme zakaznikovi trimetrovej stul z dubu. Vzdycky bereme vysuseny fosny ze susarny a i tady jsem to kontroloval a byly suseny na 6-7%. Ted mi chlap volal, ze pry je v tom dubu cervotoc..coz vubec nevim jak by mohlo bejt mozny, kdyz je drevo suseny v susarne. Kazdopadne co s tim? Nejaky gama zareni moc neprichazi zatim v uvahu. Existujou i nejaky drogerkovy pripravky na jejich likvidaci tusim, kterej je ale setrnej ke drevu a nezanechava hnusny stopy? Treba lignofix vim, ze barvi co cervena..coz je naprd.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    CUKI:

    Orion 950: Get to Know the Moisture Meter
    https://www.youtube.com/watch?v=pcSZ7Kg8T-Y
    CUKI
    CUKI --- ---
    PLAGUEDIL: a máš tip na nějakj dobrej za dobrou cenu? Ten z lídlu sice neměří úplný nesmysli, ten extool k tomu má větší sklony, ale jak se dostaneš pod určitou vhkost, tak to prostě neměří. U truhlářského řeziva je to naprosto nepoužitelný :-(
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    LINKOS: jako kdybych chtěl měřák na něco fakt důležitého, jako třeba řezivo na epoxid, tak si asi připlatím.

    na druhou stranu, nejspíš bych první koupil ten levný a po prvním průseru ho nahradil.
    CUKI
    CUKI --- ---
    LINKOS: Měl jsem Extool a pak Lídl a je to prašť jako uhoď. Na to palivo je to asi jedno. Na stavbě kdy kontroluju čerstvý dřevo, je to už na pováženou. A na truhlařinu jedině v kombinaci s křišťálovou koulí...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PLAGUEDIL: no a kdybych sem tam chtěl změřit i truhlářský řezivo? Třeba se k tomu někdy dostanu, až bude více času
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    LINKOS: ted se to resilo na fb a shodli se na tom ze na palivo staci cina z aliexpresu.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Chci si koupit vlhkoměr. Jaký spoleh je na ty laciné, extol a tak...? Nebo nějakou značku pro sem tam změření, především paliva.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNISLASH: Me ta zidle prijde trochu mimo jak designem, tak cenove.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    KOUDY: mi se tedy ty zidle moc nelibi a ty hipsta stretchers (nepamatuji si cesky nazeV) u podlahy, ti mi prijde vylozene na hlavu a neskutecne neprakticke. ale cena je za me ok. pokud delam kusovou vyrobu na prani zakaznika, takhle mi to dava smysl. ze video je doslova z pulky o nicem, nekomentuji
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    jeste k tem zidlim

    Building a $1500 Chair
    https://www.youtube.com/watch?v=07LEvO87DjQ
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CUKI: to jo, to mas pravdu :D Ale remeslne to byla hodne dobra prace, s silenou cenovkou
    CUKI
    CUKI --- ---
    MARASAN: Nemáš o tom trochu víc? Konkrétní typy a reálné ceny na které se dá dostat? Na podlahy a sprcháče používám věci od Caparolu, ale tím že nejsem živnostník, tak to nemám kde kupovat. Oni jsou hrozně zasekaný na tom B2B modelu a za dvoj i trojnásobek ceny to fakt kupovat nehodlám.
    Přijde mi to trapný když s nima jednám a vím kolik to stojí v reálu a oni tvrděj, že taková cena je nonsence, ale přitom jsem to od nich na někoho jinýho kupoval za úplně jiný ceny.
    Proto hledám i nějaké jiné alternativy.
    Hledám hlavně něco, co umí víc než jednolitý barvy a nebo levnej čirej vrchní.


    KOUDY: Tak já jsem mluvil o čirejch. Jen podotýkám, že tohle není ono a je to ještě mnohem levnější. Za tu cenu bys toho neměl 200l ale kubík :-D

    KOUDY: Zkus tohle: https://www.google.com/...2Fproducts%2Fti%2F96108%2FTI_422_D_EN.pdf&usg=AOvVaw2r_y2P8vU8YRsqW3Bdw2Hb

    má D82

    77WHITE: Proč ne do čekárny v pohřební službě dobrý :-D
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    KOUDY: KOUDY: jj, podlahovej - na podlahu. Takze prevazne tonovany, BASF, Degussa apod. Vyhoda je, ze mame spoustu zbytku na blbinky :-)
    Kazdopadne takovy bloky, jako ma ta lavicka, nedelame. Pak si i psal, ze normalni neni tak cirej. Coz ty nase asi fakt nejsou, to mas recht, na obrazcich vypada jak akryl.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MARASAN: a jakej jedete? Posli mi specs. Nemate podlahovej?

    ja potrebuju vylejvat 50litru+ najednou
    do vysky 7-10cm
    a finalni tvrdost by mela bejt cca 75-85shoreD
    mel by bejt cirej a snadno probarvitelnej
    bez zapachu apod

    zatim tomu vyhovuje nejvic ecopoxy flowcast a veropal uv100. Podle me cim ma ten epoxid lepsi vlastnosti..tak je drazsi..zkousel jsem treba rozdil mezi flowcastem a chemexem, kde je rozdil asi 500kc/l..ale rozdil v kvalite je neporovnatelnej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam