• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    SWIST
    SWIST --- ---
    GHOSTDOGG: jasně, já to měl původně rozkreslené s tloušťkou 28mm.. Pak jsem ale přeměřil knihovnu co tu mám a ta změnil jsem to na 20mm... Ale je pravda, že minimálně na polici nad šuplíkem by to těch 28mm asi chtělo a pokud mezi dubem a smrkem/borovicí není velký cenový rozdíl tak tím lépe, mezera 2mm by byla super...
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    SWIST: Úplně v pohodě. Smrk a borovice jsou cenou obdobně. Ale imho ani třeba dub by nevycházel moc jinak cenově, není to zas tolik matroše. Bylo by to asi i lepší kvůli prohýbání, příp. tlustší než klasicky 18 mm, 90 cm šířka by se imho pod knížkama nejméně časem prohla. Push na šuplíku může být neviditelný s celým výsuvem, to je standard, stejně jako ostatní kování. Mezera kolem šuplíku se dá udělat na 2 mm.
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zdravim.. Možná je to blbost, ale chtěl bych si nechat udělat knihovnu, která by se skládala ze dvou nižších částí. Jde o to, že v současném nájmu tu mám Komody na které bych to chtěl dát, ale chci aby se to v případě stěhování dalo sešroubovat a postavit jako jedna vysoká knihovna. Je to velká blbost?
    Rozměrově si každý díl představuju 1200x900x350 s tím, že v jednom díle by byl ve spodní části "skrytý" šuplík - je mi jasné že to nikdy nebude neviditelné, ale představuju si to pěkně zarovnané bez větších mezer a nějakého kování, otevírací mechanismus na stlačení. Šuplík by zároveň zezhora kryl šrouby..
    Pro názornost pár obrázků.. https://drive.google.com/file/d/1IijAMWIyla0DVKOMb3VOLfJw4u6fkakl/view?usp=sharing

Co se týče materiálu určitě bych chtěl masiv ale zase s orientací na cenu něco levnějšího - smrk, borovice? Ale nevím jestli se nebude při zatížení police hodně prohýbat - to by mohl být problém u šuplíku, i když tam by byla napevno ze tří stran.

Byl by mi schopný někdo udělat přibližný odhad ceny, popřípadě truhlář z Prahy a okolí co by mi to bych ochotný udělat?
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    jeden obri jirovec uz ve vnitrobloku je a uprimne se mi nechce na podzim hrabat dalsi listi .) mame tam totiz planou tresen, ktera se moc nerozrusta a tak je tam prostor pro dalsi strom. jehlicnan bychom mohli vyuzivat jako vanocni stromek a nekupovat rezany do bytu
    ta borovice je za me ok, diky
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    RESTINPEACE: my máme třešen a je to obluda, co obsadila celý vnitroblok.
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    RESTINPEACE: Pokud jehličnan, tak spíš borovici než smrk, lépe snáší sucho a roste taky rychle.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    RESTINPEACE: nez jsi napsal jehlicnan tak jsem tam videl jirovec.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Rad bych si zasadil strom na zahradu ve vnitrobloku v Praze. Co tam dat? V lete minimalni proudeni vzduchu, vedro, nedostatek vody. V zime vetsinu dne ve stinu. Neco idealne rychleroustouciho abych se dozil trochu stinu, lepsi jehlicnan. Napada me obycejny smrk, ale klidne si necham poradit i neco jineho.
    diky
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    KOUDY: Dík, jasný. A viděl jsi už nějakej stůl řekněme po 5, 10 letech, jestli to něco nedělá třeba i jen v nějaké minimální míře (pár mm na celé délce třeba)? Jen mě to zajímá a věřil bych, že by to mohlo přeprat i ty svlaky.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jinak thaici do toho suaru vyvrtaj diru..a daj tam zeleznou tyc..:)

KOUDY
    KOUDY --- ---
    GHOSTDOGG:
    1) Delame to defakto stejne jako plesoun z blacktailu
    2) Davame zavitovy vlozky do dreva..ne vruty..
    3) davame U profily, ktery zafrezujeme do dreva.
    4) podnozi nema diry na srouby, ale drazky, aby se drevo mohlo castecne hybat

How To Attach Table Legs - DIY Tips and Tricks
    https://www.youtube.com/watch?v=HJUpzZLklnI&t=1s
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    KOUDY: Jak řešíš kroucení těch fošen, nebo máš zkušenost, co se s tím stane třeba po x letech? Vždycky když to vidím, tak se mi nechce věřit, že se to nehýbe. Nebo tam dáváš svlaky nebo tak něco?
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOUDY: já budu mít pár let na podlaze pouze lepenku a na tom asi nějakou překližku. Takže pojezd bude asi dost divokej. Ale ohromě to zvětší možnosti a prostor dílny.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jinak tady jeden suar pod olejem >]

KOUDY
    KOUDY --- ---
    CUKI: zed jsem dva mesice obouchaval a cistil..takze nikdy :))..ty pojizdny stoly jsou pro nas stolare zaklad...kvhcka..kolecka..idalni na prepravu :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOUDY: Ty pojízdný stoly jsou super. Jen furt čekám kdy hodíš i nějakou tu zeď do epoxidu :-D
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    QNEDLEEQ: https://wooden.land/cs/51-hotove-hodinky
    ty z olivy jsem kupoval pred par lety zene a vypadaji i po castem noseni porad dobre, jen bylo potreba obnovit gravirovani ciferniku (v ramci zaruky)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    GHOSTDOGG:
    MTJ:
    ZCR: Zakaznik bohuzel nechce zadnou chemii..coz asi castecne chapu..jde o jidelni stul..otazka je, jak by nejaka injektaz lignofixu do der po cervotoci narusila ten stul co se tyce oleje a obecne stolovani atp..

kazdopadne podle me ten cervotoc nemohl prezit suseni a navic jsem netusil, ze napada i vysuseny drevo..Vzdycky jsem ho videl jen v mokrem dreve. Nasel jsem nejakou gama "susicku" v roztokach u prahy..tak tam zkusim zavolat. Nevim ale, jak na tom bude stul s epoxidem..kdyz nejde jen o samotne drevo.

Konzervační ozařovací pracoviště | Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy
    https://www.muzeum-roztoky.cz/odborna-cinnost/262-konzervacni-ozarovaci-pracoviste
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    KLAIR: jatagan je urcite moznost, jinak drevorezba.cz nebo http://truhlarime.cz/eshop/exoticke_drevo.html ( o neco vetsi vyber nez na jataganu , vcetne evropskych drevin ) nebo pokud stabilizovane drevo tak bemetal.cz a pripadne pokud mate fb tak doporucuju https://www.facebook.com/max.netrval ma celkem velky vyber a hlavne resi jen same vizualne zajimave dreviny.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    KLAIR: jatagan tam se daji koupt primo prirezy na strenky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam