• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    Vše o dřevu, fotky dřevěných věcí, rady a návody na zpracování, tipy na koupi atp.
    rozbalit záhlaví
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    WEWERKA: nikdy se mi nepovedlo aby praskla. Je jich tam vic druhu na tom briolu. My berem M10 a samotna zavitovka ma skoro 3cm .



    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    KOUDY: Tohle ti nepraska? Tenhle typ je vhodny nekam do drevotrisky, ale na masiv bych to nedala. Tam jen pekne ocel a cely zavit.
    SWIST
    SWIST --- ---
    GHOSTDOGG: Na kuličkové výsuvy jsem se díval, ale nějak mi nedošlo že se jimi dá zvětšit výška šuplíku, to že budou vidět při vysunutí je mi jedno.
    Je pravda že to ve spoji do střihu nepůjde vůbec a mnohem důležitější bude uchycení knihovny ke zdi. Zapuštěný závit se šroubem by pak byl asi ideální. Díky.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    KOUDY: Jojo.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    GHOSTDOGG: Myslis tohle? Berem je kdyztak z briolu a spojujeme diky nim stul s podnozim

    Matice nábytkářská do dřeva - Briol
    https://www.briol.cz/...2EiwAGBnXXvzZfMsoU0rAk7q1vO3Kpi4t_oSccMbGAdheCfaoWeVUQ0ZCXzTCnBoChREQAvD_BwE
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    GHOSTDOGG: Závrtná matice to je.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    SWIST: Ten šuplík můžeš mít klidně až na dno, dáš tam kuličkové výsuvy na boky (které by teda byly vidět při vysunutí) a spojovací šrouby úplně zapustit, k tomu se dostaneš pravoúhlým nástavcem. Může tam být normální metrický šroub a do spodní knihovny dáš takovej ten zápustnej závit, nevím jak se to přesně jmenuje. Případně trochu víc low verze, ale imho taky funkční prostě jen díry na kolíčky, které tam dáš, když to budeš chtít spojit, držet to bude vahou té knihovny/knih.
    SWIST
    SWIST --- ---
    SWIST: pardon, blbě nastavená práva na zobrazení, uploadoval jsem to přes mobil.. https://drive.google.com/file/d/1A6IH-O5zfd04NqommYE-c5FFF-T0fx7n/view?usp=drivesdk
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    CUKI: supliku se da pomoct zafrezovanym zelezem. A pevne zada.
    Taky muzou byt supliky dva vedle sebe s prepazkou na zpevneni.
    SWIST
    SWIST --- ---
    CUKI: nad kresbou dřeva mne nenapadlo myslet. Ale stejně s tím nic moc neudělám, možná ledaže by se police a dno knihovny zkrátilo o 20mm a udělal by se větší přesah šuplíku, takže by zakryl celé čelo..
    Tím by se vyřešilo i skrytí větší fuky pod policí ale nedovedu si představit jak by to vypadalo, natož pak kdyby se to postavilo na sebe - v takovém případě by bylo asi nejlepší aby byl podobný šuplík i na druhém díle, ale ve vrchní části.

    Jinak díky všem za ohlasy, podle všeho to tedy vypadá, že 18mm dub by byl dostačující. Jinak ještě jsem nahodil moji představu toho šuplíku v průřezu. Nakonec ten šuplík má jen 40mm úložné plochy na výšku, ale nechal jsem pod ním možná až zbytečně velkou rezervu na matku s podložkou - 20mm by asi mělo stačit. Ale to jsou asi už detaily které bych řešil přímo s výrobcem. https://drive.google.com/file/d/1A6IH-O5zfd04NqommYE-c5FFF-T0fx7n/view?usp=drivesdk
    CUKI
    CUKI --- ---
    PLAGUEDIL: Mám Jasan 118cm světlá šířka 19mm, borovice 116cm a 18mm, narvané ještě víc a taky nic. Ale když máš výšku police 25-30cm, tak budeš hledat podle oka těžko i průhyb 5mm. Jenže na tom šuplíku bude vidět každej mm. Jinak bych v těch rozměrech problém vůbec neviděl...
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    Taky bych to s tím prohnutím neviděl tak žhavý, mám knihovnu spárovka borovice 18 mm a po x letech je ten průhyb max 2 mm, ale spíš míň (spojovaný na tupo na konfirmáty nebo jenom podpěrky). Musí se tomu dřevu taky trochu fandit.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    PLAGUEDIL: na domino a zada topol preklizka 3mm.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    Cinkovana bukova sparovka 18 mm, sire 120, hloubka 40, spodni police maji po dvou radach, na uplne vrchni polici jsou tri rady knih. Je to tak tretim rokem, pruhyb zatim prd.

    CUKI
    CUKI --- ---
    GHOSTDOGG: Nevim jestli bych cink použil na výrobu knihovny.
    Jinak buk a dub je sice pevné dřevo, ale ta borovice má u mě velmi pěknou kresbu. Nejběžnější světlej dub se mi osobně nějak moc nelíbí. I v demosu maj jistě zajímavější výběr.
    S tím neviditelným šuplíkem a minimální spárou to bude problém tak i tak.
    SWIST: Popřemýšlej taky o orientaci kresby. To čelo šuplíku bude mít viditelně jinak léta než ty boky těch polic. Takže to tak neviditelné nebude...
    SWIST
    SWIST --- ---
    77WHITE: původní plán byl dát nad šuplík sbírku pravidel na rpg, ale využít ji na nějaký lehký bordel taky připadá v úvahu, i když bych to bral jako poslední možnost.
    SWIST
    SWIST --- ---
    77WHITE: jasně, na 2mm spáře nelpim, ale čím menší tím lepší. Nad nějakou podporou jsem přemýšlel, ale úplně nevím jaké jsou možnosti. Výšku šuplíku bych nerad zmenšoval, už tak to vychází snad na 50-60mm.. Teď nevím přesně. Zatím plánuju využití šuplíku na uložení nožů (co mám na EDC a do přírody) - vystlat to něčím a na tom je mít uložené.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    77WHITE: rozmerove by vyska te podpory byla aspon kolem 40mm.

    to vsechno ale za predpokladu, ze tam nalozis knihy. Nekdo si da do knihovny par vazicek a obrazku, v tom pripade bych se s pruhybem police moc netrapil:)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SWIST: nezavisle na tloustce nebo typu materialu se ti ve finale prohne cokoliv. Obzvlast masiv zatizenej knihama, kterej bude reagovat na vlhkostni vykyvy, 90cm pole neni malo, pokud lpis na 2mm spare.

    Resenim je dat pod polici dalsi podporu a udelat neco jako T-prurez nebo dvojite T, podporu s polici pevne spojit. Celo supliku by pak samozrejme dobihalo az k polici a podporu skryvalo, suplik by byl fakticky o vysku podpory nizsi.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    Jenom pro představu, zakladní ceny v demosu:

    Dub napojovana sparovka 2500/610/18
    Základní cena za ks 2 270,18 Kč 2 746,92 Kč s DPH

    Borovice napojovana sparovka 2500/610/18
    Základní cena za ks 643,57 Kč 778,71 Kč s DPH

    A jako velkoodběratel tam je člověk s cenama ještě úplně jinde, takže ten rozdíl je nakonec třeba 1k (bez DPH) na téhle desce.
    SWIST
    SWIST --- ---
    GHOSTDOGG: jasně, díky.. Tak ono menší prohnutí by jako takové nevadilo, ale pokud chci zachovat kolem šuplíku minimální mezeru, tak by to už mohl být problém. Takže to bych asi trochu předimenzoval. Asi to udělám jak píšeš, dám poptávku na obojí a podle toho se rozhodnu. Uvidím jestli se někdo ozve tady a kdyžtak bych pak zkoušel někde dál..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam