• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SWIST: Ta žvejkačka je tmel z klihu, fermeže a plavené křídy. Je to super hmota. Opálit skoro nejde, protože klih se rozpouští a zažírá do dřeva. Obrousit taky nejde, protože tím třením klih povolí a zalepí papír. Škrábat... no, hodně štěstí :D Ona totiž ta plavená křída je brusivo a tupí dláta i cidliny (a ne že by to s ostrými šlo kdovíjak). Jak už tady padlo, řešení je louhárna. Jestli jsi z Prahy, tak Spomyšl máš 20 minut autem.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    SWIST: Začal bych cidlinou.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    odvizt to do louharny, dat jim 2 kila a mas to skoro jako novy
    SWIST
    SWIST --- ---
    MARASAN: jo, s tím počítám. Něco doma mám, tak kouknu jestli to je jen na pevné částice nebo i na chemii a kdyžtak něco objednám. Ale díky.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SWIST: doporucuju masku s filtrem
    SWIST
    SWIST --- ---
    Ook. Díky oběma, zkusím tedy ještě ten odstraňovač.. Ale tedy směs acetonu, touoenu a lihu zní jako pěkný sajrajt.. :D
    DELTA9
    DELTA9 --- ---
    SWIST: Jojo, doporučila bych Bondex nebo jinej odstraňovač starých nátěrů. Co neseškrábeš jde většinou dolů brusnym rounem který máčíš ve směsi líh:toluen:aceton (1:1:1)- tim ty zbytky prostě umeješ a vytřeš čistym hadrem . Starý věci teda neni moc dobrý brousit, protože to pak flekatí.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SWIST: Jeste muzes zkusit barvozrouta (natres a skrabes), ale brouseni se stejne nevyhnes.
    SWIST
    SWIST --- ---
    Tak ještě jeden dotaz.. Mám doma relativně velkou, dřevěnou vojenskou bednu (asi na kabely pro sdělovací techniku) má cca 65x65x45cm a chtěl bych z ní dostat lak. Nějaký tip jak na to v domácích podmínkách aby z toho bylo co nejméně bordelu?
    Původní idea byla to zkusit opálit horkovzdušnou pistolí a seškrábat, ale téměř vůbec to nešlo, vrchní vrstva barvy šla ještě docela dobře, ale pod ní je nějaký šedivý nátěr, který se patlal jako žvýkačka.

    Nevím jestli jsem měl málo teploty nebo co to je za nátěr ale asi po dvaceti minutách jsem to vzdal. Nový nápad je excentrická bruska, ale z toho bude asi plno bordelu. Pokud by to byla ta správná cesta, tak jaké vzít brusné papíry? Hádám že asi nejdřív něco hrubého na sundání laku a pak jemný na dobroušení? Nebo je ještě jiný způsob?
    CUKI
    CUKI --- ---
    SWIST: To se spojuje nábytkovou spojkou, která je zpravidla celá nebo téměř celá zapuštěná.
    např: https://www.google.com/...NoYXNutPtAhVE_aQKHYiSA3kQ9QF6BAgDEAE&biw=1280&bih=579#imgrc=Xensj2ocB1ndIM
    SWIST
    SWIST --- ---
    CUKI: 30mm prostor byl původně počítaný i s nějakou rezervou na mastku s podložkou na sešroubování knihoven v okamžiku kdy jsou na sobě. Těch 30mm byl hodně hrubý nástřel, určitě by stačilo méně, ale pak stejně má Ghostdog pravdu a bude stačit i něco výrazně menšího a klidně zapustit do dřeva.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    JOSEF_K: To ma logiku, ok, priste zkusim :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    SWIST: No, já úplně nechápu na co tam jsou ty matice a ten obrovský 3mm nevyužitý prostor. To je nějaká bezpečnostní aretace toho šuplíku? Na to bych použil raději nějaké magnetické závlačky.
    Jinak pro top výsledek bych asi zkusil použít dýhu, ale nemám s tím moc zkušeností, ale jistě tu bude někdo, kdo ano...
    Já bych to čelo udělal tak aby to vypadalo jako nějaký distanční rám, pokud bych chtěl aby to nebudilo pozornost.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    WEWERKA: Tyhle matice jsem ve dřevě urval už několikrát. Ta myšlenka, že se to má utáhnout imbusem, je sice cool, ale snadno to rupne a zdeformuje se to. Nicméně vymyslel jsem na to fígl. Do matice našroubuješ závitovku, na které už máš normální matici. Jakmile normální matici došroubuješ k závrtné matici, nasadíš na ni klíč, zašroubuješ to celé do dřeva a závitovku s maticí pak vyšroubuješ. Možnost deformace je oproti imbusu naprosto mizivá.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    KOUDY: Jako ano, vypada to masivne. Mozna to bude jina slitina nez se prodava bezne v bau*.
    Ja jsem ted kupovala v bauhasu tyhle (cena na odkazu je trosku premrstena) a slouzi dobre.
    Závrtné matice s drážkou (typ A), DIN 7965A
    https://www.obchodprodilnu.cz/matice-zavrtna-s-drazkou-typ-a-din-7965a-bez-upravy-6498.html
    Ale myslim, ze M10 nemeli.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    WEWERKA: nikdy se mi nepovedlo aby praskla. Je jich tam vic druhu na tom briolu. My berem M10 a samotna zavitovka ma skoro 3cm .



    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    SWIST: Ty spodní výsuvy se používají, protože jsou neviditelné, ale rozměrově jsou na tom hůř a obzvláště u nízkých šuplíku je to zcela na úkor prostoru. Kuličkáče jsou běžně i na push, jen bacha potřebují nějakou rezervu navíc za šuplíkem, aby se daly otvírat (pár mm).
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    KOUDY: Tohle ti nepraska? Tenhle typ je vhodny nekam do drevotrisky, ale na masiv bych to nedala. Tam jen pekne ocel a cely zavit.
    SWIST
    SWIST --- ---
    GHOSTDOGG: Na kuličkové výsuvy jsem se díval, ale nějak mi nedošlo že se jimi dá zvětšit výška šuplíku, to že budou vidět při vysunutí je mi jedno.
    Je pravda že to ve spoji do střihu nepůjde vůbec a mnohem důležitější bude uchycení knihovny ke zdi. Zapuštěný závit se šroubem by pak byl asi ideální. Díky.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    KOUDY: Jojo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam