• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: To já neříkám že toho je málo. Ale kování za několik tisíc je pro mě mimo mísu a u většiny nenajdeš ani pořádný fotky, jak si máš představit jak to bude fungovat?
    V létě doufám už budu mít dílnu, tak chci trochu zaexperimetovat, abych mohl své domy posunout zase o něco dál.
    Věda to sice není, ale každý to kování funguje trochu jinak. Docela mě u toho s... že prostě každej plíšek musíš koupit někde jinde, protože ty cenový rozdíly jsou tragedie. Nedávno jsem třeba dělal kuchyň Potřeboval jsem asi 50 štelovatelnejech uchytek a 6 lišt na kterejch držej. Lišty jsem koupil někde, úchyty taky ale za nějakou obecně uznávanou cenu. nakonec jsem přikoupil na rychlo jednu lištu a 4 ty úchyty a stálo mě to víc než těch 50 úchytů a 6lišt v lepší kvalitě!!

    Hledám nějakej rozumněj zdroj osvědčenýho kování, které koupím i za několik let...

    A ty jsi použil konkrétně co? A jak jsi byl spokojen?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CUKI: gugli “kovani sklopne postele”, je toho tuna v siroky cenovy skale. Vetsina z nich miva pruzinu co vypomuze. Nedavno sem nejakou sklopnou postel taky navrhoval, neni to moc velka veda
    CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: murphy bed znám, ale ten set můžeš koupit tady: https://www.amazon.com/Queen-Size-DIY-Bed-Hardware-Kit/dp/B017701FUE
    třeba za skoro 300 babek a nebo taky v Číně za pár procent téhle ceny. Ale pokud nevíš jak to v reálu vypadá a funguje je to na...
    Trochu jsem doufal v nějakej českej e-shop, a pokud by to bylo s Číny taky něco co už někdo držel v ruce.

    A BTW ani za těch 300babek to v sobě asi nemá nějakou pružinu co pomůže s váhou v dolní pozici, že? Nebo je ten tlumič, včetně nějaké vnitřní pružiny? Protože bez toho by to nemělo smysl :-(
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CUKI: nejznamejsi princip se jmenuje murphy bed, na internetu je tuna kitů v různejch cenách. Rám postele musí bejt dostatecne tuhej.
    CUKI
    CUKI --- ---
    blbě se zeptám, řeším teď výklopnou postel 140x200 na výšku do stěny. Je nějakej typ na kování toho výklopu?
    Bude to vypadat hodně jinak, ale způsob stahování by měl být podobný jako zde: https://www.fhnabytekplus.cz/cz/e-shop/1022266/c19153-detsky-nabytek/sklopna-dvoupostel-empire.html
    Nebude to z papundeklu, tak něco co mi pomůže dorovnat sílu páky. Ideálně něco co se dá i štelovat, ale není to nutné.
    SWIST
    SWIST --- ---
    JOSEF_K: Aha, super.. Tak to jsi mne moc nepotěšil.. :D Ale alespoň vím, že nejsme úplný tele a fakt je to nějaký tmel co nejde sundat.. No, 20 minut autem zní fajn, jen tedy nemám auto.. Ale to už je teoreticky řešitelné. :)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SWIST: Ta žvejkačka je tmel z klihu, fermeže a plavené křídy. Je to super hmota. Opálit skoro nejde, protože klih se rozpouští a zažírá do dřeva. Obrousit taky nejde, protože tím třením klih povolí a zalepí papír. Škrábat... no, hodně štěstí :D Ona totiž ta plavená křída je brusivo a tupí dláta i cidliny (a ne že by to s ostrými šlo kdovíjak). Jak už tady padlo, řešení je louhárna. Jestli jsi z Prahy, tak Spomyšl máš 20 minut autem.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    SWIST: Začal bych cidlinou.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    odvizt to do louharny, dat jim 2 kila a mas to skoro jako novy
    SWIST
    SWIST --- ---
    MARASAN: jo, s tím počítám. Něco doma mám, tak kouknu jestli to je jen na pevné částice nebo i na chemii a kdyžtak něco objednám. Ale díky.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SWIST: doporucuju masku s filtrem
    SWIST
    SWIST --- ---
    Ook. Díky oběma, zkusím tedy ještě ten odstraňovač.. Ale tedy směs acetonu, touoenu a lihu zní jako pěkný sajrajt.. :D
    DELTA9
    DELTA9 --- ---
    SWIST: Jojo, doporučila bych Bondex nebo jinej odstraňovač starých nátěrů. Co neseškrábeš jde většinou dolů brusnym rounem který máčíš ve směsi líh:toluen:aceton (1:1:1)- tim ty zbytky prostě umeješ a vytřeš čistym hadrem . Starý věci teda neni moc dobrý brousit, protože to pak flekatí.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SWIST: Jeste muzes zkusit barvozrouta (natres a skrabes), ale brouseni se stejne nevyhnes.
    SWIST
    SWIST --- ---
    Tak ještě jeden dotaz.. Mám doma relativně velkou, dřevěnou vojenskou bednu (asi na kabely pro sdělovací techniku) má cca 65x65x45cm a chtěl bych z ní dostat lak. Nějaký tip jak na to v domácích podmínkách aby z toho bylo co nejméně bordelu?
    Původní idea byla to zkusit opálit horkovzdušnou pistolí a seškrábat, ale téměř vůbec to nešlo, vrchní vrstva barvy šla ještě docela dobře, ale pod ní je nějaký šedivý nátěr, který se patlal jako žvýkačka.

    Nevím jestli jsem měl málo teploty nebo co to je za nátěr ale asi po dvaceti minutách jsem to vzdal. Nový nápad je excentrická bruska, ale z toho bude asi plno bordelu. Pokud by to byla ta správná cesta, tak jaké vzít brusné papíry? Hádám že asi nejdřív něco hrubého na sundání laku a pak jemný na dobroušení? Nebo je ještě jiný způsob?
    CUKI
    CUKI --- ---
    SWIST: To se spojuje nábytkovou spojkou, která je zpravidla celá nebo téměř celá zapuštěná.
    např: https://www.google.com/...NoYXNutPtAhVE_aQKHYiSA3kQ9QF6BAgDEAE&biw=1280&bih=579#imgrc=Xensj2ocB1ndIM
    SWIST
    SWIST --- ---
    CUKI: 30mm prostor byl původně počítaný i s nějakou rezervou na mastku s podložkou na sešroubování knihoven v okamžiku kdy jsou na sobě. Těch 30mm byl hodně hrubý nástřel, určitě by stačilo méně, ale pak stejně má Ghostdog pravdu a bude stačit i něco výrazně menšího a klidně zapustit do dřeva.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    JOSEF_K: To ma logiku, ok, priste zkusim :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    SWIST: No, já úplně nechápu na co tam jsou ty matice a ten obrovský 3mm nevyužitý prostor. To je nějaká bezpečnostní aretace toho šuplíku? Na to bych použil raději nějaké magnetické závlačky.
    Jinak pro top výsledek bych asi zkusil použít dýhu, ale nemám s tím moc zkušeností, ale jistě tu bude někdo, kdo ano...
    Já bych to čelo udělal tak aby to vypadalo jako nějaký distanční rám, pokud bych chtěl aby to nebudilo pozornost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam