• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    Dva tri tydny zpet jsme privezli do dilny nejake pulspalky na soustruh. Vetsina zustala venku, dva jsem si vzal dovnitr. Z jedno jsem ojel polotovar (ale jen vnejsek, vnitrek jsem nevybiral), druhy zustal ve forme pul spalku. Ten surovy kus jsem zkusil na celech poradne zatrit titebondem a zaplacnout uterkovym papirem. Aktualne je zalepeny kousek zcela bez prasklin, zatim co ten opracovany kus ma brutalni, velke, siroke praskliny (coz mi tolik nevadi, pocital jsem s tim a chci si vyzkouset epox pokus). Zvazuji tedy, ze bych vsechen takhle cerstvy matros a dost mozna i ty polotovary zacal na tech celech takhle zatirat automaticky pokazde. Mate s tim zkusenosti? Jaky prostredek na to pouzivate? Mam to jako konicek, takze vylozene nejlevnejsi vec na trhu to fakt byt nemusi (spis at to ma stejny efekt), ale zase titebond za 500 za stredni baleni, to uz je celkem raketa :)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    CUKI: Ty podlahářské jsou moc malé, tohle je fakt jak nařezanej vlnitej plech. A konec se samozřejmě fikne, ale obvykle až po sámování apod, aby měl člověk maximální výtěžnost.
    CUKI
    CUKI --- ---
    JOSEF_K: To jsou ty podlahářské vlnovky na sešívání podlah? Nebo něco spešl pro dřevo?

    Ten kraj se stejně musí seříznou, před tím než se to dále zpracovává.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    CUKI: Taky se dá koupit taková vlnovka. Vypadá to jako proužky vlnitého plechu. Natlučeš to do toho kladivem a drží to skvěle. Akorát na to musíš myslet, než to vezmeš na cirkuli. Ne jako bývalý kolega, který....no, radši nic :D
    ZCR
    ZCR --- ---
    PLAGUEDIL: jj, já samozřejmě vím, že je to z angličtiny; mramorováné ok
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    ZCR: slovaci a par kokotu u nas. Vetsina rika spaltovane bez hacku a je to z anglictiny. Jinak mramorovane hezky cesky.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZCR: To slovo slyším poprvé, text jsem neřešil hledal jsem jen obrázek :-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    CUKI: aha, tak to jo

    CUKI: šmarjá, špaltovaný? nic proti přejímce, ale koho probůh napadlo to š, vždyť to nedává smysl, navíc je to past na němčináře, protože spalten (čte se šp-) je štípat (!).
    (V tomhle významu se používá zkřenčelý, ale asi to není moc rozšířené.)
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZCR: Jo zatřít je taky potřeba, ale on ten gangnail udrží to pnutí než to rovnoměrně vyschne.
    ZCR
    ZCR --- ---
    CUKI: aha, to neznám, musel jsem googlit - velké fošny mi vůbec nepřijdou pod ruku... jestli to funguje, ok, akorát je mi to trochu podezřelé - čela se zatírají, aby se snížil odpar, který je na té čelní ploše velký, a schlo to pomalu- ty gangnaily to asi drží mechanicky?
    CUKI
    CUKI --- ---
    ESELVIRA: Pokud je to v suchu, tak to nemá cenu řešit. Pokud to postatvíš špatně, nezachrání to ani koupel v lignofixu...
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZCR: stačí zatřít? Já tam cpu raději gangnaily.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ESELVIRA: Ono je to spíš o zdravém materiálu a zdravém prostředí. Pokud to máš postavený blbě, stojí tam někde voda, nevětrá to, vzlíná odněkud vlhkost a ideálně se přivezlo už chycený dřevo atd., tak to dlouhodobě nezachrání ani ten lignofix. Naopak pokud je to udělaný dobře, vlhkost může unikat a byl použitý zdravý matroš, tak bych se nijak zvlášť nebál. Např. používání biocidů na věci do interiéru považuju za úplnou blbost. U venkovního použití jsem ochotnej se o tom bavit (jakkoli jsem radši za volbu vhodnějšího dřeva). A moření je btw zcela nesouvisející proces spočívající v úpravě barevného odstínu dřeva;).
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    Jakoze takhle. Bud to je eko nebo to funguje.
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    ESELVIRA: Z vyroby je namoren spodni ram a podlaha
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    Existuje nejaka netoxicka varianta k Lignofixu? Mame novostavbu chaty. Nebo by jste si to lajzli nenamořit?
    HAJCUK
    HAJCUK --- ---
    Díky za rady určitě to proložím dobrý nápad zatřit čela ,kámoš právě říkal že to měl proložený klasika ale ty fošny mu praskly uprostřed čela a rozjely se tak říkal ať z čela něco naboucham ať to nepraskne
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    HAJCUK: Všechno, co tady padlo, podepisuju. A uskladni to někde, kam nesvítí slunko. A neuděláš chybu, když to sem tam proliješ vodou. Rychlý sušení je největší chyba.
    ZCR
    ZCR --- ---
    MARASAN: a čela zatřít
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam