• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    biodeska je jen obchodni (a relativne zavedenej) nazev. CLT panely sou tomu asi nejbliz, ale furt to delaj z mekkyho materialu. latovka je to totozny a uplne nesplnuje to, co sem popisoval, protoze smrkovy jadro z lati neni uplne pohledova zalezitost. Ale v pohode, jednou se k tomu zase dogooglim. Plus mi teda tuzemsky firmy udelaj to jadro z cehokoliv budu chtit, jen sem se snazil dopidit, pod jakym heslem to mam googlit i mimo hranice zeme mlekem oplyvajici.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    BLOWUP: nase firma to vyrabi jako clt. Biodeska bude imo jen nejaky zlidovely obchodni nazev.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    BLOWUP: asi autocorrect ale povedený, promin.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    PLAGUEDIL: blowjob? Really??

    To co linkujes se u nas jmenuje „Dreischichtplatte“ (trivrstva deska) ja ji pouzil ve tloustce 27mm jako nosnou vrstvu u drevenyho stropu, napriklad. Proc se tomu rika „biodeska“?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KOUDY: tak obracecky jsou jasny, tech mam sam asi pet.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PLAGUEDIL: to, co linkujes, je evidentne zklizene ze stejne silnych prken, ne z dyhy, navic na pohledove vrstve cinkovane. pokud chce jadro z masivu a nahore dyhu, na desku stolu, pak chce spis latovku.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    DOKKTOR: latovka je to o cem pise blowjob.
    Biodeska je 3 vrstva defakto preklizka v tloustce napr 22mm

    Biodeska smrk B/K 4-PD 19×665×2480 mm
    https://www.dek.cz/produkty/detail/3020220998-biodeska-smrk-b-k-19x665x2480mm-4-pd-30ks-bal?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    77WHITE: u nás se to jmenuje laťovka
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    BLOWUP: Jo ja asi 3x uz. Proste nuz jen na roztirani a byl drevenej. Bezne se prodavaj i dreveny obracecky z oliv apod. Jenom to proste nesmis davat do mycky. Ja si rikal co z tech odrezku olivy vyrabet aby to bylo bez epoxidu. Bud jsme mohli delat pera, ale na to potrebujes soustruh..Nebo nejaky sperky..s tim je zas neskutecnyho srani. Ty noze jsou dobre funkcni, vydrzej a je to i vhodnej darek pro nekoho..Takze delame je :)..az me napadne neco lepsiho na co ty odrezky pouzivat, tak se pustime i do neceho jineho klidne :)
    VODNIK: Zalezi no. Ja ho teda pouzivam hlavne na marmeladu :)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    VODNIK: Z masla ukrojim cca 1/3 a dam do maselnicky a tu mam na pulte. Tohle mnozstvi se behem par dni se spotrebuje.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KOUDY: ale jo, pokud najdes nekoho kdo to koupi tak neni co resit :)

    Ja teda ani ve Skandinavii na nic takovyho fakt nenarazil, ty jo?
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    VODNIK: maslo mas mit v maslence na pulte.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    KOUDY: nože pěkný, ale v Čechách s tím díky množství vody v másle namažeš tak možná Ramu :-) Klasické máslo z Madety je z lednice tak ztuhlé, že se na něm ohýbá i kovový jídelní nůž
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    BLOWUP: me s tim primo oslovila kamaradka, ze hi chce vyrobit, udelal jsem jich asi 30 a poatupne se to prodalo.
    Muj syn ma v sobotu 4 a je na case na vlastni sekeru. S krajenim masa pomaha uz tak pul roku. Kazdy to ma jinak.
    Ten dreveny nozik je fajn na plastove krabicky a kelimky, kovovym nozem skrabes kousky plastu do jidla, obzvlaste kdyz jsi lopata.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    BLOWUP: No je to vec ktera se bezne pouziva a da se koupit. Dost to vidis v serverskejch statech..svedsko, norsko apod. - https://www.nordicnest.com/tableware/cutlery/butter-knives/ Idealni na maslo, pastiku, med, marmeladu. Jde o to, aby mel co nejvetsi plochu a byl trochu pruznej. Na coz je drevo idealni. Nezlomis ho, ale muzes ho trochu ohnout. Neni to zadna novinka. Ja beru fosnu olivy treba za 20k z recka a kdyz z ni zustane nejakej odrezek.. dejme tomu 50x40cm, kterej ma 6cm silu, tak jsem si rekl, ze ty odrezky budu treba za 3-4k/ks prodavat. Napsalo mi ale asi 100 lidi a vsichni si mysleli, ze jim ty odrezky dam jako zadarmo. Aby z nich oni pak udelali 300 sperku, nebo 100 per atp. Klasicky cechackovstvi proste..takze jsme se rozhodli s kolegama ze nasrat a budem z nich neco delat sami. Ty noze nam prisly jako nejlepsi napad. Delame je za litr/kus. Vetsinou varku 20-30 kusu a jsou pryc do tydne. Ja sam mam jeden doma asi rok a slouzi furt skvele. :)

    https://www.google.com/search?q=wooden+butter+knife&tbm=isch&ved=2ahUKEwjPspe4uNH8AhURmf0HHSfSCSMQ2-cCegQIABAA&oq=wooden+butter+knife&gs_lcp=CgNpbWcQAzIHCAAQgAQQEzIHCAAQgAQQEzIICAAQBRAeEBMyCAgAEAgQHhATOgUIABCABDoECCMQJzoLCAAQgAQQsQMQgwE6CAgAEIAEELEDOggIABCxAxCDAToHCCMQ6gIQJzoECAAQHlD7BViCIWDyImgDcAB4AIABowGIAbURkgEEMTQuOZgBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1nsAEKwAEB&sclient=img&ei=GxHIY4-5DpGy9u8Pp6SnmAI&bih=815&biw=1810&rlz=1C1CHWL_enCZ981CZ981
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    PLAGUEDIL: ok. Nase deti asi od tri let mely proste normalni pribor, akorat mensi. Nuz na maslo vypadal nejak podobne jako tenhle (sice jsme taky meli Pott, ale trochu jinou radu)

    Do tech tri let jim chleba mazali dospeli, potom teda obcas taky ale proste to samy mohly taky zkouset.

    Burrado Buttermesser von Pott | Connox
    https://www.connox.ch/kategorien/kochen/koch-und-kuechenmesser/pott-burrado-buttermesser.html?itm=105490&p=101040&pcr=PI
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KOUDY: hm. To to cos nalinkoval je teda docela hezkej objekt, ale mazat si tim chleba by mi prislo.. divny. Potkal jsem se na stole s drevenejma palickama na tekutej med (ktery jsem taky pouzival spis nerad) a s perletovejma lzickama na kaviar (tam je to ok, duvod je zrejmej) ale mazat si maslo na chleba tupym prknem, to bych si prisel jak nejakej chovanec se sebevrazednejma sklonama, nic ve zlym ;)

    A teda i kdyz cas od casu snidam v rekneme hodne burzoustskejch zarizenich, nikdy mi nic takovyho na stul nepolozili. Tys to uz nekdy v realnym svete zazil? A pokud ano, kde to bylo?
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    BLOWUP: nevim jak pro burzousty, ale drevene mazaci se davaji i parchantum, aby nic nedojebali a neublizili.
    Nejakou dobu jsme to meli v nabidce taky.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    BLOWUP: protoze na maslo nepotrebujes ostrej nuz.

    Wooden butter knife / no.1 – In August Company
    https://inaugustcompany.com/product/wooden-butter-knife-no-1/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam