KOUDY: pro me je pit rum samo o sobe nedustojny ;)
Ja jsem ti uz kdysi vysvetloval, ze to cemu ty rikas trochu opovrzlive „sparovka“ je v podstate po staleti state of the art jak se delaj stabilni stolni desky. Souvisi to s faktem, ze aby ti fungovalo to co ty delas a z nejakyho neznamyho duvodu povazujes za truhlarinu si musis vypomoct kovovejma nohama nebo vsazenejma kovovejma profilama aby se ta deska casem nezacala kroutit nebo praskat. Tyhle moznosti remeslo po staleti neznalo a proto vyvinulo metody jak postavit z nestabilizovanyho dreva ktery meni dimenze, ma sklon se kroutit nebo jinak pracovat presto naprosto stabilni kusy nabytku, casto bez pouziti lepidla nebo kovovyho spojovaciho materialu. Akorat je potreba o tom materialu toho docela hodne vedet, a zaroven mit nemalo remeslnejch skills.
Takze abych se vratil k tve otazce o stolech a Svajcu: tady maji lidi alespon z my spolecensky vrstvy urcity pozadavky na remeslny zpracovani a na harmonickej design. Stoly z jedny tlusty fosny tohle nesplnujou, a abych byl uprimnej zatim jsem na ne v ty podobe jak je delas nikdy u nikoho nenarazil (coz nic neznamena, urcite budou i tady, ale proste v mejch kruzich se nevyskytujou). Cenove ale nejde o pokus nejak setrit, rekl bych ze ty stoly bejvaj nakonec o dost drazsi nez ty tvoje, i kdyz jsou z levnejsiho a decentnejsiho dreva nez ty olivy.
Rad bych ale konstatoval, ze i kdyz se mi to co delas nelibi, tak mam respekt vuci tomu ze to co delas delas dobre a ze s tim mas ocividne komercni uspech - oboji neni samozrejmy.