8Z4S: kdybys o ty problematice neco vedel, tak bys mimo jiny vedel ze prijatelny profilovany okna se nemusej hoblovat rucne profilovym hoblikem, ale existujou na to stroje. Na jedny strane do nich vjede lepenej stabilizovanej obrobek, na druhy vyjede hotovej profil. S oknama jsem spokojenej, i kdyz teda kdyz uz o tom mluvime, tak to byla doposud asi nejtraumaticjsi epizoda z celyho stavebniho procesu. Firme trvalo pul roku nez mi byli schopny dorucit CAD plany jejich profilovejch nozu abych mohl ta okna navrhnout (svycarska firma pro to samy potrebovala den). Samotna vyroba trvala ve dvou etapach a s mnoha neresitelnejma komunikacnima katastrofama pres rok. A nektery naprosto samozrejmy a jednoduchy pozadavky proste nebylo mozny vyresit vubec nijak. Usetril jsem sice dost penez, ale zaroven jsem pri ty prilezitosti prehodnotil muj vztah k penezum a casu, uz bych to nikdy neopakoval. Nejhorsi bylo to jednani, kdy po deseti mailech a peti telefonatech ti dotycnej clovek naprosto bez uzardeni lze do oci ze o tom o co slo slysi poprve a podobny veci :) To nema s truhlarinou nic spolecnyho, na prvni pohled, ale ve skutecnosti je truhlarina i o urcity pokore vuci materialu, a kdo se timhle zpusobem chova nikdy nebude nejakyho remesla na vysoky urovni schopen - ten zvladne nanejvejs protahnout kladu strojem. Nikdy vice ;)