• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    Vše o dřevu, fotky dřevěných věcí, rady a návody na zpracování, tipy na koupi atp.
    rozbalit záhlaví
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TLOUDEV: Jestli to neni tajny..kolik si tak jako truhlar vydelas?..K nam chce furt nekdo do firmy chodit a ja moc nevim kolik tem lidem mam davat nastupak
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    cau, jelikoz me volaji sezonni prace ve vyskach, shanim za sebe nahradu do truhlarny. je to kousek za prahou (neumerice), na pohodu dojezd vlakem s prestupem v kralupech. na prachy si tu nestezuju, ale vejsky jsou vejsky, zejo. kdyztak msg, dik.
    CHARON
    CHARON --- ---
    KADERAS: jj ale do metru stačí 661 určitě.
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    CHARON: Mas 881?
    CHARON
    CHARON --- ---
    HAJCUK: kladka je tam když to děláš sám tak abys to dotahoval z druhý strany, ale je to samozřejmě lepší dělat ve dvou to to pak vůbec nepořebuješ a na ty užší to taky dáš sám.
    To je Jilm.
    Když řežeš max 60 šíře stačí ti 85cm lišta ale potřebješ řetězy na podélný žezání a když řežeš třeba ovocný nebo nějaký houževnatý kmeny tak bys měl domazávat. A dobrý mít silnou pilu.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    HAJCUK: kladkou tahas do zaberu.
    Tohle je nejspise box elder tedy pajasan javorovy neboli javor jasanolity.
    HAJCUK
    HAJCUK --- ---
    Teď jsem si nechával nařezat ořech 90 šíře ten se povedl

    HAJCUK
    HAJCUK --- ---
    CHARON: nádhera, co je to za dřevo ?asi spíš koupím adaptér origo než něco kutit ,na co tam je ta kladka ?
    CHARON
    CHARON --- ---
    řežem. max 105 šíře

    HAJCUK
    HAJCUK --- ---
    PLAGUEDIL: no chtěl jsem koupit ale jestli se dá vyrobit tak bych to zvládnul zkusím se podívat po nějaké domácí výrobě
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    HAJCUK: zalezi jeatli to chxes kupovat, uz jsme videl i borce co meli na listu namontovane dva spaliky a na to kus ldtd.
    HAJCUK
    HAJCUK --- ---
    Nemáte nikdo adaptér na pilu k řezání fošen z kmenu můžete něco doporučit díky .průměr max 60
    GREGI
    GREGI --- ---
    Sem z ty "rustikalni" cti nejnizssi kvalita, sparovky hevea fakt nadsenej:) Predni hrana wenge. Deska 2x1m za 2.1k i s dopravou

    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    8Z4S: ojojoj, nejdriv nekdo mele hovna o dobovejch replikach (aniz by pochopitelne vubec tusil co to presne v mym pripade znamena), a potom se divi kdyz se mu dostane odpovidajici odpovedi. S cim presne mas problem? Samozrejme muzes dal v tom kvrdlani hoven pokracovat, ale osobne si myslim ze ti to ten pravej duvod tvyho frustu vyresit nepodari.
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    BLOWUP: diky, zes mi vysvětlil jak funguje třístranka.. Kam ti můžu poslat klíčenku?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    8Z4S: kdybys o ty problematice neco vedel, tak bys mimo jiny vedel ze prijatelny profilovany okna se nemusej hoblovat rucne profilovym hoblikem, ale existujou na to stroje. Na jedny strane do nich vjede lepenej stabilizovanej obrobek, na druhy vyjede hotovej profil. S oknama jsem spokojenej, i kdyz teda kdyz uz o tom mluvime, tak to byla doposud asi nejtraumaticjsi epizoda z celyho stavebniho procesu. Firme trvalo pul roku nez mi byli schopny dorucit CAD plany jejich profilovejch nozu abych mohl ta okna navrhnout (svycarska firma pro to samy potrebovala den). Samotna vyroba trvala ve dvou etapach a s mnoha neresitelnejma komunikacnima katastrofama pres rok. A nektery naprosto samozrejmy a jednoduchy pozadavky proste nebylo mozny vyresit vubec nijak. Usetril jsem sice dost penez, ale zaroven jsem pri ty prilezitosti prehodnotil muj vztah k penezum a casu, uz bych to nikdy neopakoval. Nejhorsi bylo to jednani, kdy po deseti mailech a peti telefonatech ti dotycnej clovek naprosto bez uzardeni lze do oci ze o tom o co slo slysi poprve a podobny veci :) To nema s truhlarinou nic spolecnyho, na prvni pohled, ale ve skutecnosti je truhlarina i o urcity pokore vuci materialu, a kdo se timhle zpusobem chova nikdy nebude nejakyho remesla na vysoky urovni schopen - ten zvladne nanejvejs protahnout kladu strojem. Nikdy vice ;)
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    BLOWUP: tak já doufal, že jako architekt jsi použil na historický barák dobové repliky a ne nějakou seriovku z katalogu...
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    77WHITE: me to prijde slusny. Hlavne ty kryci dyhy maji prijemnou tloustku ktera jde i prebrousit aniz bys hned pristal v nejakym odpadu.

    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    8Z4S: tak vis jak, tovarni vyroba na plne automatickejch vyrobnich linkach asi neni tak uplne to co alespon ja osobne chapu pod truhlarskejma skills. To to mas jinak?
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    BLOWUP: hlavně že sis nechal dělat okna v ČR ;)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    77WHITE: pokud nekoho zajima vysledek mojeho monologu, tak ti italove se jmenuji Gizia https://instagram.com/gizia_official_?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D
    bohuzel sem si to pamatoval trochu lepsi, nez to asi ve skutecnosti bude:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam