• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    strom se hybe ve vetru, tramek se hybe kdyz tam decka rajtuji, imo par dobre navrranych kotevnich sroub bude lepsi nez kura odrena od vecneho soupani.
    VONY
    VONY --- ---
    RESTINPEACE: Taky jsem to řešil a to cos vymyslel, je asi nejlepši (pro strom). Začal jsem roštem, ten dal do roviny a pak dodělal zbytek. Já to teda stavim vlastně každý rok znova, jak děti rostou :)
    Lana z Lidlu 30m za 150,-

    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    RESTINPEACE: uplne mimo nejsi, provazem nevo objimkama se to pripevnit da taky, akorat teda mam pocit ze ta sakura na ten domek je svoji velikosti trochu nevhodna, no. Idealni jsou vetsi stromy ktery maji alespon tri silny vetve nebo rozdvojeni v priblizne stejny urovni, a taky uvnitr koruny maji nejaky misto na to tam neco zridit. Tady ta plosina ktera by tam mela misto bude asi hodne mala a hlavne nad ni budes muset hodne vetvi ubrat, aspon to tak pusobi.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    A jelikoz mi zbylo dost materialu, tak se obracim s dotazem. Chtel bych udelat stromovej domek v korune tehle sakury. Mate nekdo zkusenost s podobnou konstrukci? Vsechno co jsem totiz nasel drzi bud na nosnych kulech (treba na betonovych patkach) nebo je vrtany do kmenu. Ani jedno z toho se mi nechce delat. Moje predstava je treba privazat nosny tramy na vetsi vetve, nejak to hodit do roviny a k tomu pak pridelavat dalsi prvky (rost pro podlahu, svisly kuly pro zabradli).
    Je to dobrej napad nebo uplne mimo? diky
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    konecne jsem komplet dodelal terasu
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    Vracím se ještě k dotazu, čím natřít roubenku (do červena), je to renovace, takže starej nátěr dolů a novej.

    Dostal jsem tip na toto:
    Stálá olejová barva - závěrečný nátěr - Kreidezeit
    https://www.kreidezeit.cz/produkty/ochrana-dreva/ochrana-dreva-v-exterieru-a-interieru-oleje/9-stala-olejova-barva-zaverecny-nater

    nebo klasicky Osmo:
    Osmo SELSKÁ BARVA 0,75L 2308 nordicky červená + dárek dle vlastního výběru k objednávce - Barvy na dřevo.cz - Specialista na nátěry dřeva
    https://www.barvy-na-drevo.cz/osmo-selska-barva/osmo-selska-barva-0-75l-nordicky-cervena/

    a ještě porovnávám tu falunskou červeň:
    Falu Rödfärg – nejosvědčenější barvy na dřevo ve Švédsku
    https://falu.cz/

    Je dobrý se něčemu z toho vyhnout nebo naopak je něco mnohem lepší?

    Osmo má mít ideálně 2 vrstvy a pod něj impregnaci proti škůdcum, Kreidezeit se dle instrukcí dávají tři různé nátěry (fermež, řidký, hustý), Falunská červeň by měla být 1 vrstva a hotovo přirozeně proti škůdcům. Ta mi z toho vychází nejlíp, i cenově.

    A druhý dotaz, v trámech roubenky jsou místama usídlení různí hmyzáci, je dobré to něčím třeba injektovat nebo je to spíš zbytečná práce? Díky za rady.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    Neměl byste někdo zájem o dubovou spárovku, namořenou na tmavší odstín (asi ořech)? Je to rozebraná postel, tl.40mm, 2ks 50x220cm, 2ks 50x168 + plus je k tomu ještě čelo postele o tl.25mm 51x284cm. Asi by z toho šla i zpátky ta postel (na bočnicích jsou přivrtané latě na rošt). Upozorňuju, že je to těžké jak ... domácí zvíře, takže pochybuju že to půjde dát třeba na střešní nosič.

    Praha Uhříněves, asi ne úplně za odvoz, ale třeba za nějaké pitelné víno.
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    BLOWUP: V CZ normálně v prodeji www.falu.cz . Uvažovali jsme nad použitím na chalupě, po diskusi s NP jsme to zavrhli, moc by to zářilo.

    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KADERAS: To je legrace, ja si rikal ze to vypada jako ta svedska cerven, ale nejak me nenapadlo ze by to mohlo bejt na cesky roubence. Ja tim namaloval jeden detskej domecek, privezli mi to na primou objednavku kamaradi rovnou ze Svedska :-)
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    KADERAS: Bezva dík, to bude ono.
    RESTINPEACE: Mě to právě prolinkovávalo na cestadreva k těm olejům, téru atd. Umtonky, které nabízejí jako tónovací barvy, tak mě to zarazilo, jestli se to vážně dá použít. Přišlo mi to spíš mimo, ale zkušenost s tím nemám. Každopádně dík.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    GHOSTDOGG: natiral jsem ted terasu timhle https://www.cestadreva.cz/shop/barvy-oleje-a-redidla/prirodni-oleje-a-redidla/tung-ter/ (drive se to jmenovalo Hipster+) a neni to vubec tmavy. Vlastne jo, kdyz je to tekuty, ale po zaschnuti to vybledne na svetlehnedou az medovou barvu. Neumim si moc predstavit jak to tonovat, ale zkusenost s tim nemam.
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    GHOSTDOGG: Falunská červeň
    CUKI
    CUKI --- ---
    GHOSTDOGG:Jestli ti jde o ty původní nátěry, tak ty do červena se používali takové velké pixly. ?Izokryt? Doufám že si ten nápis nepletu. Musel bych se podívat. Ale dneska už to má úplně jiné složený. Barva je víc jako na tvé fotce ale moc to nedrží. Tak snad ani nechci vědět co bylo v té původní receptůře. Pokud hodně chceš o jedné vím, u koho ji najít tak se pozeptám.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    Nevíte náhodou, co je zač tahle červená barva na roubenkách? Ta klasická hnědá až černá je předpokládám tér s fermeží, ale tohle červené netuším. A nevíte, zda se dá ten tér s fermeží nějak barevně tónovat, nebo je to moc tmavé?





    QUIP
    QUIP --- ---
    MATHEA & QNEDLEEQ: Ten olej by mohl jit nejakym mechanickym rozprasovacem, pokud je stetec / houbicka problem kvuli prenaseni popela. (predstavoval bych si na to nejlepe takovy ten "zahradkarsky" rozprasovac, co se da napumpovat a pak s tim zachazis jak se strikaci pistoli, ale nepotrebujes kompresor atd., ma to nadrzku asi na 1,5 litru, mozna se da nekde sehnat i mensi)

    Pokud Epoxid / PU, tak takovy, co je hodne ridky a ciry, aby to neudelalo silnou vrstvu. Ale jestli to jsou male sperky a jeste v malem mnozstvi, tak rozmichavat na to epoxid v tak malem mnozstvi, ale zaroven ve velkem na to, aby se to do toho dalo ponorit (porad kalkuluju s tim, ze se to nesmi roztirat stetcem) bude za A opruz a za B plytvani - vzdycky ho dost zbyde v nadobce. (Epoxid / PU bych do rozprasovace radeji necpal)
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATHEA: Pěkný, za mě epoxid a nebo ten PU. Epoxid má často problém s UV, ale to by pyru nemuselo být na škodu.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    INOX: Jakoby premyslela, ale cast sperku dobarvuju pastelkama na olejovy bazi. To je jedna vec, druha ze byt doma mam olejem vzaty vsechno, u tech sperku s pyrem se toho furt bojim - bude to dost, kdyz se to vsakne a nevytvori to nejakou znatelnejsi vrstvu?

    Mimochodem, ted mi psala zakaznice, ze to to tak uplne ovnavka nebyla, nevi, jak se ji to ocitlo doma :))
    https://www.bohodesign.cz/produkt/ajurvedska-mlha-be-relaxed/ Ze ten lak neodolal sile mlhy z levandule a krystalu, ktera neni urcena jako vonavka na telo, to se ani nedivim :)
    INOX
    INOX --- ---
    MATHEA: A nad oleji jsi premyslela?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    KOUDY: Tam si teda moc neumim predstavit to michani na par sperku tydne (treba kdyz mam zakazky na realistiku, kterejch je vetsina, tak toho moc jinyho nestiham). I proto mi velmi vyhovuje ten lak ve spreji no... Ale poctu si o tom jeste.

    77WHITE: Ok, muj plan ted zni nakoupit toho vic a udelat celkove nejaky pokusy. Treba na privesky na klice se mi dost osvedcuje jeden lak na kov, akorat je v lesku, nicmene se super aplikuje, protoze je jen o neco hustejsi nez voda, a po zaschnuti je tvrdej jak dabel. Delaj i matnou verzi, kterou chci zkusit taky.

    CUKI: A tak to ja klidne verejne :) www.matheaart.eu, v galerkach jsou veci na zakazku, coz je prave vetsinou ta realistika. Nebo na IG @matheaart, tam je to uplne nejaktualnejsi.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATHEA: Nahoď něco co mě zajímá. Klidně do PM.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam