• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    PARRHESIA: pokud je to masivni deska tak je asi nejjednodussi to tak dlouho brousit az ta ryha zmizi a pote namorit a naolejovat s pokud mozno stejnym odstinem - to je trochu obtizny trefit, ale je to mozny. U dyhy by se vyrezaval kus kolem a dyhovalo znova, opet zabrousit a barevne napasovat.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    PARRHESIA: barvičkama zakamufluješ houbeles, pokud nejsi malíř a neumíš napodobit strukturu dřeva, což není vůbec sranda. Pokud se toho chceš zbavit, tak jedině přebrousit tak, abys to odbrousil na zdravý dřevo. A na hoblík výše uvedený zapomeň rovnou, je to smrk a bude to brutálně trhat vlákna, který v tý spárovce jdou nejspíš proti sobě. Takže to vzít celý excentrem a udělat novou povrchovku.
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    PARRHESIA: asi hodne zalezi na tom jak velkej je ten stul/deska/co to je.. ja osobne bych to asi cely vzal hoblikem, dokud ta carka nezmizi (tezko rict, ale mozna staci odstranit fakt malo.. ), a znova nalakoval...
    PARRHESIA
    PARRHESIA --- ---
    Zdravím vespolek,
    Jdu si pro radu: já před pár lety u rodičů zapálil vonnou tyčinku, hloupě jen, opřenou, o nějaký předmět. Samozřejmě, po chvilce spadla, a dohořela na smrkové desce. Já nedal pozor, a, než jsem k tomu došel, bylo už pozdě. Od té doby je mamka nešťastná: je to kus nábytku, na který každý den kouká :proto mívá na tom místě má položený předmět. Chtěl bych to spravit. Nevím jak na to, protože je to cca milimetr spálená rýha, jestli to vzít excentrickou brusku celkově s tím lakem: počítám s tím že ta rýha tam bude pořád :ale tu bych vzal nějakým tmelem, který bych nejak patinoval (snažil se zakamuflovat barvickama) pak bych to znovu nalakoval. Nevím jak na to, vlastně, vůbec. Kdyby vám třeba něco k tomu napadlo, bych byl velmi vděčný.

CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    vyrabi se jeste obkladove palubky sire cca 4cm? Nejak se me nedari po netu zadne najit. vsude maji jen siroke a ty se me nelibi
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    CUKI: 1) pozink se da normalne recyklovat.
    2) poplastovana ocel se da normalne recyklovat
    3) plastove plotovky se vyrabeji uz z plastoveho odpadu, tj uz jsou minimalne jednou recyklovane, tvuj argument o nizke ekologicnosti je opravdu velmi hloupy.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    CUKI: pozink ze se neda recyklovat? to je mi novinka.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PLAGUEDIL: To je nejneekologičtější možnost co můžeš zvolit a životnost nic extra. Recyklace je po té ale nemožná.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DROP_TABLE_USER: Obyč smrk, 20 let není dlouho. Pokud ho opálíš vydrží možná i dvojnásobek, bez kapky barvy.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    VODNIK: ja bych osobne kdybych byl liny natirat koupil pozinkovane svarovane site, nebo poplastovane. taky to neni nic krasneho, ale povetrnostni vlyvy tomu neudelaji nic.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    PLAGUEDIL: ale zase je to poměrně ohavné a hlavně tvarově nestálé. Stačí o to něco opřít a máš to celé prohnuté, sousedovi takhle expanduje kompost na chodník :-)
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    DROP_TABLE_USER: a na plotovky z recyklovaneho plastu jste se divali? idealka pokid se ti nechce natirat a melo by to vyjit podobne jako smrkac.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    DROP_TABLE_USER: Když to nebudete pravidelně natírat tak nepomůže ani dub. Smrkový plot vydrží klidně 50 let
    DROP_TABLE_USER
    DROP_TABLE_USER --- ---
    Ahoj, poznal by někdo, o jaké dřevo se jedná? Je to smrk? Vydržel překvapivě dlouho (+/- 20 let), ale zvažujeme nějaký upgrade... Zase aby se z toho člověk finančně nezhroutil :-) Co sibiřský modřín, stojí za příplatek?

MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    CUKI: tak ja se v tom nechci hrabat jak baba v koksu :) jenom si vybrat druh a videt to nejdriv nazivo, na internetu jsou ty fotky zavadejici a nejsem uplne rozhodnuty jake drevo chci
    CUKI
    CUKI --- ---
    MARTYYNO: Kousek máš Demos a hned za je ještě jeden menší. Kousek za Prahou je Kaplan. A nebo Jaf holz.

Ale jestli tě v tom nechá někdo přehrabovat? Dost pochybuju.
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    Doporuci nekdo kam si v okoli Prahy (nebo primo v Praze) zajet vybrat truhlarskou preklizku? Idealne at je vyber vice druhu, muzu si je na miste prohlidnout a rovnou koupit. Nejde o nejaky velkoodber, radove mi jde o nekolik kusu. A spise jdu po vetsich tloustkach, cca 10mm a vice.

Neco jsem nasel na internetu, ale nemam z toho uplne pocit ze tam muzu prijit a prohlizet a vybirat si na miste, spise at si udelam objednavku online a jen si to prijedu vyzvednout...
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    GHOSTDOGG: No zkusim asi kombinaci podle velikosti ploch (vedle drezu a za sporakem to ma asi 5cm). Kazdopadne dekuji za rady, ze existuje cidlina (krom mesta, jsem nevedela), stary lak/povrch jsem jinde napařila a skrabala zednickou lzici a propadlyma dokladama. Tak tohle bude prijemnejsi i do ruky… a koukam, ze delaji i specialni na srovnani hran… no uvidime :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    GHOSTDOGG: ja bych zacinal 60, ale jinak souhlasim. Cidlina musi bejt ostra (coz neni tak jednoduchy docilit) a podle povrchu to jde nekdy lip, ale casto ne uplne jednoduse, no. S bruskou to zvlada i moje pritelkyne (ktera jinak moc spolecnyho s temahle cinnostma nema)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam