• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    CUKI
    CUKI --- ---
    DROP_TABLE_USER: Obyč smrk, 20 let není dlouho. Pokud ho opálíš vydrží možná i dvojnásobek, bez kapky barvy.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    VODNIK: ja bych osobne kdybych byl liny natirat koupil pozinkovane svarovane site, nebo poplastovane. taky to neni nic krasneho, ale povetrnostni vlyvy tomu neudelaji nic.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    PLAGUEDIL: ale zase je to poměrně ohavné a hlavně tvarově nestálé. Stačí o to něco opřít a máš to celé prohnuté, sousedovi takhle expanduje kompost na chodník :-)
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    DROP_TABLE_USER: a na plotovky z recyklovaneho plastu jste se divali? idealka pokid se ti nechce natirat a melo by to vyjit podobne jako smrkac.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    DROP_TABLE_USER: Když to nebudete pravidelně natírat tak nepomůže ani dub. Smrkový plot vydrží klidně 50 let
    DROP_TABLE_USER
    DROP_TABLE_USER --- ---
    Ahoj, poznal by někdo, o jaké dřevo se jedná? Je to smrk? Vydržel překvapivě dlouho (+/- 20 let), ale zvažujeme nějaký upgrade... Zase aby se z toho člověk finančně nezhroutil :-) Co sibiřský modřín, stojí za příplatek?

    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    CUKI: tak ja se v tom nechci hrabat jak baba v koksu :) jenom si vybrat druh a videt to nejdriv nazivo, na internetu jsou ty fotky zavadejici a nejsem uplne rozhodnuty jake drevo chci
    CUKI
    CUKI --- ---
    MARTYYNO: Kousek máš Demos a hned za je ještě jeden menší. Kousek za Prahou je Kaplan. A nebo Jaf holz.

    Ale jestli tě v tom nechá někdo přehrabovat? Dost pochybuju.
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    Doporuci nekdo kam si v okoli Prahy (nebo primo v Praze) zajet vybrat truhlarskou preklizku? Idealne at je vyber vice druhu, muzu si je na miste prohlidnout a rovnou koupit. Nejde o nejaky velkoodber, radove mi jde o nekolik kusu. A spise jdu po vetsich tloustkach, cca 10mm a vice.

    Neco jsem nasel na internetu, ale nemam z toho uplne pocit ze tam muzu prijit a prohlizet a vybirat si na miste, spise at si udelam objednavku online a jen si to prijedu vyzvednout...
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    GHOSTDOGG: No zkusim asi kombinaci podle velikosti ploch (vedle drezu a za sporakem to ma asi 5cm). Kazdopadne dekuji za rady, ze existuje cidlina (krom mesta, jsem nevedela), stary lak/povrch jsem jinde napařila a skrabala zednickou lzici a propadlyma dokladama. Tak tohle bude prijemnejsi i do ruky… a koukam, ze delaji i specialni na srovnani hran… no uvidime :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    GHOSTDOGG: ja bych zacinal 60, ale jinak souhlasim. Cidlina musi bejt ostra (coz neni tak jednoduchy docilit) a podle povrchu to jde nekdy lip, ale casto ne uplne jednoduse, no. S bruskou to zvlada i moje pritelkyne (ktera jinak moc spolecnyho s temahle cinnostma nema)
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    NACITALKA: Popr. excentricka bruska a do rohu delta, prip. hranova (vse s vysavacem). Kdyz zacnes treba 120 hrubost (mozna i min, zalezi na materialu desky) bude to vcelku rychly. Nejakej hodinovej manzel by to mohl udelat, profici na tohle prdej, neni to rentabilni. Cidlinu klidne zkus, ale myslim si, ze to tim nesrovnas.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    PLAGUEDIL: Zkusim to! Vypadá to jako uspokojivý, náročný na sílu, ale snad málo prašný způsob :)
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    NACITALKA: ja sam bych to delal cidlinou.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    PLAGUEDIL: Jen tu dřevěnou horní desku (včetně hran). Pak to natřu Sokratesem nebo nějakym olejo/voskem. Ale je teď už je na několika místech nerovnoměrně poničená, tak to potřebuje aspoň pár milimetrů zbrousit dočista a pak napustit znovu…
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NACITALKA: kdyby to byla pouze ta deska bez vsech tech zamontovanych veci, bylo by to jednodussi a sla by pouzit treba nejaka siroka pasova bruska se kterou by to trvalo srovnatelne kratkou dobu. Vybrousit vsechny ty rohy bude narocnejsi, imho kombinaci vice ruznych brusek. Ta pasova tam kde je misto, pripadne excentr, a do tech rohu asi delta nebo rucne brusnej spalik.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    NACITALKA: jen pracovni desku n3bo i cela?
    rucne asi nejakou excentrikou nebo rotexem, ale ono co s tim chxes delat pak?
    mohlo by stacit i jen cidlinou.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MERISCZ: taky ziju na starym statku :)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Potřebovala bych obrousit kuchyňskou linku (~5m2) a další desky stolů. Čím nejlépe? Loni jsem to brousila pomocí šmirglpapírových kotoučů na vrtačce a bylo to nekonečný, takže jsem to nedodělala pořádně… Nebo to někdo provádí i jako službu, aby to bylo pořádně i do rohů, profi? A za kolik? Dejme tomu 10m2 ať v tom je i ten stůl a vršek skříňky… (jedna fotka je starsi, tak to jeste vypada jakz takz dobre…)

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Pokud byste nekdo chtel hobby hoblovku s protahem, tak se zbavujem tehle. Dam ji za 17k. Koupena asi rok a pul zpatky a pouzili jsme ji cca 10x, protoze proste delame jen velke fosny, ktere frezujem. K okouknuti/odberu v Modleticich u Prahy.

    Hoblovka s protahem PT - 250/230 V | uni-max
    https://www.uni-max.cz/produkty/drevoobrabeni/drevoobrabeci-stroje/hoblovky-a-protahy/hoblovky-s-protahem/hoblovka-s-protahem-pt-250-230-v
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam