• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    Vše o dřevu, fotky dřevěných věcí, rady a návody na zpracování, tipy na koupi atp.
    rozbalit záhlaví
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    VODNIK: tohle jsou resilene kmeny o to zajem bude pokud nejsi uplne mimo svet.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    8Z4S: Nemám místo a nechci nic skladovat. Chci se zbavit dřeva v surovém stavu. A 10k za kubík bude předpokládám už za zpracované dřevo odvezené na pilu. To z toho radši udělám topení když za kubík dubu dám trojku
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    VODNIK: jestli máš někde blízko pilu a místo na skladování,tak fošny jsou z toho hezký a celkem i prodejný(kolem 10-15t/kubík)
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    Má nějakou cenu jasanový kmen, průměr dole cca 80, výška k větvím tak 7m? Než z toho udělám palivo
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    JONEZ1: mikrovlnka na popkorn nebo slabsi a dej tomu tak aspon 5 minut.
    YACOB
    YACOB --- ---
    JONEZ1: obavam se, ze by mohl prokousat i ten plast.. a pokud se nepletu tak se muze objevit i po letech

pokud nechces chemii tak se pouziva metoda mikrovln (nejakejch 2500MHz pokud se pamatuju) nebo existuje toto (nemam vlastni zkusenost) https://www.muzeum-roztoky.cz/odborna-cinnost/262-radiacni-komora
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JONEZ1: no nevim,ja bych to hodil do kamen a z prkna vyriznul novej blok. ale kdo ja jsem,abych radil, co maj lidi delat s drevnim cervem.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    Nemáte prosím někdo nápad, čím ošetřit tohle dřevo?
    Žije v tom nějakej červotoč, a je to blok hoblíku na dřevo.

Když jsem to začátkem roku našel u tchána v dílně, vyklepal jsem z toho piliny a nabyl dojmu, že už tam ten dřevokaznej hmyz není. Ale teď jsem to po půl roce znova viděl, a koukám, že vesele "pracuje dál".
    Chtěl bych to ještě zachránit, tak mě zajímá, jestli bych to třeba nemoh vakuovačkou zavakuovat, aby ten červ chcípnul :-), nebo to nějak jinak nechemicky ošetřit. Chemii bych chtěl použít až v posledním případě.

SEJDA
    SEJDA --- ---
    DOKKTOR: ano 60 let stary smrk. Z boku vypada jeste lepe, nez se shora.

DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    BLOWUP: nebudu se přít. jenom to na fotce je smrk, ne několik set let starý dub, na kterém si to můžeš dovolit bez ztráty běle.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    DOKKTOR: hm, to jsou dve dost extremni pozice. Mezi tim existuje dost mezistupnu, krome toho nezalezi jenom na pozadovanym vysledku, ale i na druhu dreva. Jenom tech nylonovejch kartacu mam nekolik tvrdosti, zacinam vzdycky tym mekkym a postupne tu tvrdost zvysuju. K drazenymu skoro nikdy nedojde, pouzil jsem ho jenom u nekolik set let vyzralyho dubu a i tak jenom nalehko. Vzhled staryho dreva je pokazdy jakoby vylestenej a to se tema dratkama nedocili
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    SEJDA: pokud drátkuješ, tak proto, abys tam měl reliéf. pokud to chceš rovné, tak pásovka se šmirglem.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    THEODORT: kez by komplet .. zacal jsem s tou nylonovu houbou, ta ale rychle dosla, takze ted jedu dratkama, to ma ale nevyhodu, ze rychjeli vybere letni drevo, takze je tam na dotyk relief.
    To zkusim vyhladit smirglem a potom jeste tou 120 nylonovou jehkou anebo stetinkami ale to uz jenom zkehka.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    SEJDA: hmm, to jsi dělal komplet nylonem? Škoda vyhozených peněz, drátkuje se nejdřív kovem na hrubo a nylonem se jen strhnou chlupy. Kromě toho že ti kotouče vydrží roky to trvá třeba 1/4 času či míň.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Dik za radu. Doresuju tady (kdyby to nekoho zajimalo) : [PRACOVNÍ DÍLNA A JEJÍ NÁŘADÍ: fotky, typy, recenze, zkušenosti]
    INOX
    INOX --- ---
    PETER_PAN: Vim, cist umim (trosku). Zasvet me tedy do problematiky proc potrebujes jinou nez drevenou a proc konkretne polyamid.
    MAD_MAN
    MAD_MAN --- ---
    PETER_PAN: tahle se jí náramně podobá:
    Palička 1700 g s měkkým čelem bez zpětného rázu SUPERCRAFT 60 mm nylon. Halder 3366.060 | BOUKAL E-shop
    https://www.boukal.cz/palicka-1700-g-s-mekkym-celem-bez-zpetneho-razu-supercraft-60-mm-nylon-halder-3366-060/79559/produkt
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    INOX: To je gumova palicka. Tu ja vubec neshanim.
    INOX
    INOX --- ---
    PETER_PAN: Hledal bych palice pro obkladace / nebo na zamkovou dlazbu. Pri rychlem hledani na me vypadla tahle kilovka.

Víceúčelová palička MONTHOR pro obkladače, 1000g
    https://www.prodej-naradi-profi.cz/viceucelova-palicka-monthor-pro-obkladace-1000g
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Zdravim vespolek. Nedari se mi dogooglit kde sehnat takovouhle palicku. Otluk ma z nylonu (polyamidu). Je dostatecne velka na tesarske prace. Mnohem lepsi prace s ni nez s drevenou.
    Nevi nekdo kde neco takoveho koupit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam