• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo 🪓
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    My jedem jen ecopoxy a veropal. Pro ten si clovek navic muze osobne zajet do pardubic kdyz si ho na eshopu objedna. Netusim jaky vsechny epoxidy od nich maj tu atestaci. My pouzivame jen ten 10cm vylevaci UV100+ a pak tenhle wsb na stabilizaci.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    KOUDY: huste. v tom pripade bych vynechal epolex komplet a pouzil cely system od veropalu.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PLAGUEDIL: Ma atest na potraviny uz par let. S Kubinem jsem to resil.

je čirá, extra nízkoviskózní, dvousložková epoxidová stabilizační pryskyřice pro stabilizaci porézních, pórovitých materiálů a dřeva s většími prasklinami či otvory bez nutnosti použití vakuové komory.Má certifikaci pro styk s potravinami. Je extrémně řídká, tekutá, zabíhavá, velmi nasákavá, prakticky bez zápachu. Velmi dobře se přirozeně odbublinkovává.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    KOUDY: a odpadne ti penetrovani. veropal je top. jen skoda ze neumi nebo nechce atest na potraviny.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Normalne rozmichat v kelimku a steteckem natirat drevo dokud saje.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    WEWERKA:
    WEWERKA: Kup litr tohohle. Stabilizujem tim vyhnily nebo malo odolny dreviny jako poplar nebo sekvoj. Dostane se to hluboko do poru dreva, tam to zatvrdne, takze je pak drevo jak kamen a ma daleko lepsi odolnost vuci poskrabani atp..Nahore to jen vybrousis a das lak jako povrchovku.

Veropal WSB E-LV epoxidová stabilizační pryskyřice
    https://www.epoxio.cz/epoxidove-stabilizacni-pryskyrice/veropal-wsb-e-lv-epoxidova-stabilizacni-pryskyrice/?srsltid=AfmBOoqannmxd5KjMLS2W-drA_YRRUQn7O0wZQt3oqe-HsabqV0kj6SM
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    kdyz uz jsme u te chemie. na byte se spechalo s reko a redka se to projevuje. vinylova podlana v predsini na par mistech praska v zamcich. rikal jsem si ze bych to zkusil nejak prolepit takze by me zajimalo, jestli nemate tip na idealne ridke lepidlo na vinyl. je mi jasne, ze to za nejakych 5 let budu stejne cele muset vymenit ale nechce se mi to menit uz ted.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    WEWERKA: ano presne tak bych to delal. asi bych se nebal to proste do toho naredeneho laku ponorit na par minut.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    WEWERKA: tak to prolij vylivacim epoxidem cele, jestli to nejak vypada tak to je kus historie co ma smysl zachranovat.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    WEWERKA: Tak nakonec to resit nebudu. Po slepeni se ukazalo, ze to je vyhnily spoj a proste to nedrzi.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    PLAGUEDIL, KOUDY: Je to 30 let stare prkenko, ktere prasklo a ja ho ted renovuju. Prijde mi, ze ten predchozi lak byl nitrolak a pod tim nic. Kdybych dala jen epolex bez napusteni, tak to snad nebude nicemu vadit, ne? Koukam v popisu, ze prvni nater se jen vic naredi.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    WEWERKA: epolex epoxidovy lak ma atest na studnicni nadrze, pouzival jsem ho na lakovani drevenych kryglu. a predtim vhodnou epoxidovou penetraci.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Napustil bych ho wsbckem epoxidem a pak lak
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Cim byste nalakovali dubove zachodove prkenko? Premyslim nad polyuretanovym lakem.
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    VODNIK: Já ti je klidně pošlu do zpráv.
    Když si odmyslím, že původně jsem měl prakticky hotovej projekt zajímavé dřevostavby, je tohle úplně normální zděná stavba na základových pasech necelý metr nad zemí (kvůli vodě). Všechno ostatní je úplně normální, sleduje to vždycky minimálně tři hlediska: a) tepelněizolační vlastnosti a proveditelnost (detailů), b) cenu, c) skutečnost, že si to stavím sám (až na výjimky jako bagr myslím opravdu sám).
    Střecha: první dva body rozebírat netřeba (kdyžtak jinde), ale posledním si krásně odpovíte na spoustu otázek (nemám lis, například).
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    PLAGUEDIL: radši to neřeš, tahle stavba je zvláštní postup od základů po komín :-) Fakt bych rád poznal toho statika a projektanta
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    PLAGUEDIL: Asi si jenom nerozumíme. Snad pomůže výkres: VO_D_KOLEK:
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    VO_D_KOLEK: lol, prosim o fotku az to drevo vyschne... ;)
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    VO_D_KOLEK: tyjo to je hodne zvlastni postup vyroby. ale kdyz na to ten statik dal razitko tak co uz.
    ve zdirci mame linku na clt panely a vazniky atd a jakoze lepit toto bez lisu aby to melo pevnost.
    asi bych se doptal asi toho statika/projektanta at ti tam konkretne doda i lepidlo a ten spojovak. at jsi kryty a nema kudma utect.
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    PLAGUEDIL: Ne, řeč je o výrobě výrobě vazníků, tj. pásnice z KVH a z obou stran prkna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam