• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo 🪓
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    ahoj, má nějakou přidanou hodnotu dřevo z vetšího jalovce ? u země začíná průměrem 25+-cm. půjde dolů.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    PLAGUEDIL: To je dobry :) V nejhorsim si pro ni nekoho poslu nebo necham dovezt (neridim).
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    WEWERKA: to abych ti snad metrovku poslal:)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    BLOWUP: Tak dokonce pres 50 let stare. Pry ho koupili jen samotne bez vika. To se muselo dodelat pozdeji na zakazku.
    Ona je tam velka vrstva laku, ale jako fakt velka. Hygiena teda neni az tak velky problem. Ale nejak se uvolnila nozicka pod prkynkem, pak se to cely vahou zkroutilo, protoze to bylo nerovnomerne zatizene. No a pak to prdlo ve spoji.

VODNIK: Pred chvili jsme koupili nove, plastove, tak snad to nebude potreba. Kazdopadne diky za tip. Mit tu fosnu dubu, tak uz to lepim.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    WEWERKA: ja si u toho tvyho postu rikal, ze to je zajimavy: ja mam koupelny a vubec celej barak zarizeny vicemene ve stylu ty budovy, ktera je asi dvesteleta. Jediny opravdu moderni veci jsou pristroje v kuchyni a zachodovy misy - ponevadz ty automaticky se v podobnym vzhledu nedelaj, na rozdil treba od vodovodnich kohoutku, umyvadel a podobne. Takze jsem ted chvili premejslel jestli by to nebylo zajimavy takovy prkynko mit, ale prave ta hygiena mi prisla ve spojeni se drevem hm, problematicka. Ale pamatuju se ze kdyz jsem ty misy kdysi objednaval tak jsem nad tim jejich vzhledem asi pul hodiny hloubal, jak ten moderni tvar s tema starejma bude fungovat. Nakonec mi to dnes ani neprijde, je to proste takovy ufo.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    WEWERKA: Dělají to značky jako Kerasan, Villeroy a další. Moc jich není a za tu cenu bych si radši urazil ruce 😀
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    VODNIK: Google mi to nejak nenasel. Vsude je videt drevo, ale po rozkliku dal zjistim, ze je to mdf.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    PLAGUEDIL: Dekl je sice v poradku, ale panty na duroplast jsou z boku. To puvodni ma takovy dvojpant zezadu, takze by to nesedelo.

BLOWUP: Domestos to vsechno vyzere. Ale taky k tomu teda nemam moc duveru. Plastovy se udrzuje lip.

PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    WEWERKA: a co koupit duroplastaka panty a prkenko nechat jak je a dekl vymenit za dubovy?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    WEWERKA: slusny retro. Nejak se mi nechce premejslet jak se neco takovyho udrzuje cisty, ale kdyz to utopis v epoxy tak to asi je jedno.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    WEWERKA: WC prkénka z masivu se samozřejmě dělají, ale počítej s cenou tak 6-8k
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    WEWERKA: delají se z bambusu
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    KOUDY: No podarilo se mi presvedcit rodice na duroplastovy prkynko. Protoze ze dreva se prkynka uz nedelaji, ted maximalne MDF s dekorem dreva, tak trvali na zachrane. Ale cely spoj je uvnitr nestabilni, ze ani vyliti by mi nepomohlo. Resp. mozna pomohlo, ale uz by to nepasovalo. Novy se mi vyrabet moc nechce, na cnc by to sice bylo hned, ale nemam tu dub.
    Veropal jsem pouzivala na vyliti misek na soustruhu s pigmentem. Kazdopadne diky za tip na to WSB, to se muze hodit. I kdyz do zasoby to kupovat nebudu, ono to za chvili vyexpiruje.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    a koukam ze i ten jejich epoxidovej lak ma taky atest uz.

LV CC 250 otěruodolný UV lak pro styk s potravinami
    https://www.epoxio.cz/synpo-povrchove-upravy/lv-cc-250-oteruodolny-uv-lak-pro-styk-s-potravinami/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    My jedem jen ecopoxy a veropal. Pro ten si clovek navic muze osobne zajet do pardubic kdyz si ho na eshopu objedna. Netusim jaky vsechny epoxidy od nich maj tu atestaci. My pouzivame jen ten 10cm vylevaci UV100+ a pak tenhle wsb na stabilizaci.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    KOUDY: huste. v tom pripade bych vynechal epolex komplet a pouzil cely system od veropalu.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PLAGUEDIL: Ma atest na potraviny uz par let. S Kubinem jsem to resil.

je čirá, extra nízkoviskózní, dvousložková epoxidová stabilizační pryskyřice pro stabilizaci porézních, pórovitých materiálů a dřeva s většími prasklinami či otvory bez nutnosti použití vakuové komory.Má certifikaci pro styk s potravinami. Je extrémně řídká, tekutá, zabíhavá, velmi nasákavá, prakticky bez zápachu. Velmi dobře se přirozeně odbublinkovává.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    KOUDY: a odpadne ti penetrovani. veropal je top. jen skoda ze neumi nebo nechce atest na potraviny.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Normalne rozmichat v kelimku a steteckem natirat drevo dokud saje.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    WEWERKA:
    WEWERKA: Kup litr tohohle. Stabilizujem tim vyhnily nebo malo odolny dreviny jako poplar nebo sekvoj. Dostane se to hluboko do poru dreva, tam to zatvrdne, takze je pak drevo jak kamen a ma daleko lepsi odolnost vuci poskrabani atp..Nahore to jen vybrousis a das lak jako povrchovku.

Veropal WSB E-LV epoxidová stabilizační pryskyřice
    https://www.epoxio.cz/epoxidove-stabilizacni-pryskyrice/veropal-wsb-e-lv-epoxidova-stabilizacni-pryskyrice/?srsltid=AfmBOoqannmxd5KjMLS2W-drA_YRRUQn7O0wZQt3oqe-HsabqV0kj6SM
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam