MOUNTBATTEN: Tak nějak :) Nechci tu dělat někomu reklamu, ale dneska mi z nejmenovaného nakladatelství přišel balíček s dvěma díly Bivoje Ďura Červenáka. A to laskání se s knihou, listování, do zblbnutí studování obálky (nemluvě o super nápadu že na hřbetu každého dílu je půlka kance, takže když se oba díly postaví do knihovny vedle sebe, vypadá to čupr... Jsem prostě maniak i na uměleckou a vyziální stranku, hlavně u fantasy. ostatně i LP desky mám kvůli bookletům raději než CD, neřku-li MC) - to prostě pár MB na disku nenahradí. Ale to víme asi všichni. Zbytečné na to téma brečet. Na druhou stranu, mám sice moc rád George Martina, ale vážně dumám, jestli si můžu prostorově dovolit si Hru o trůny koupit. A to jsem ji už četl a vím, že ji budu číst znova. Ale je to tolik stovek stran sakra :)
Ale ať z toho není flame hned z kraje :) Zas je pravda, že až nebudu mít jinou možnost, e-book si taky radši koupím ofiko než abych sháněl warez. Zatím ten důvod není: místo je a navíc, pokud je rozdíl mezi papírem a digi verzí cca kilo, ani cena mě nemotivuje ke koupi e-booku, natož čtečky. Jinak ale nic proti, když to někomu sedne, je super, že i takhle tituly vycházejí, hlavně že se pořád čte (mluvím jak kmet :))