• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALRAUNEPetra Neomillnerová, zaklínači a jiná verbež
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Jsem toho názoru, že autory lze rozdělit na dvě hromádky - na sběrače (Petra) a na recyklovače (Viewegh např.) Ani jedno není špatně a ani jedno nezaručuje samo o sobě dobrou knihu. A zatímco se oni mezi sebou hádaj, jaký způsob tvorby je lepší, my je milujeme všechny, pač si to nezaslouží :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    LANC: Denně odpovídala typově herečka. Ovšem zhustit zápletku, která v knize prakticky tvoří velkou část jednoho dílu a pokrývá pokud se nemýlím týdny nebo dokonce několik měsíců (ani Richard si zřejmě nebyl úplně jistý, jak dlouho to bylo) reálného času do epizody trvající 45 minut je... absurdní samo o sobě. Plus, ten kostým Mord-Sithy v seriálu mě akorát rozesmál, první myšlenka byla, jak si asi dojde na malou...
    LANC
    LANC --- ---
    BORGDOG: O seriálu bych nemluvil - nebo si dojdu pro kbelík... :( Odmyslím-li si zásadní zásahy do děje, mátožnost postav, výběr herců atd atd... Jediné, proč jsem byl s to to vůbec dokoukat, byla právě Denna :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    LANC: Objektivně - nápad to nebyl špatný a Goodking minimálně u Denny dosáhl zajímavých hrátek s pojmy dobra a zla, apod. "Rozředil" to až pak, což platí o celé té sérii. Ovšem ten název... když jsem na slovo "Mord-Sitha" padl poprvé, vyprskl jsem a měl dojem, že omylem čtu nějakou zdařilou parodii. A způsob, jakým to téma zpracoval seriál je... hrozný.
    LANC
    LANC --- ---
    BORGDOG: Nevím čím to je, ale mě ty mord-sithy prostě něčím přitahujou :D Výborné obohacení žánru...
    LANC
    LANC --- ---
    ALRAUNE: Na tomhle bude myslím hodně pravdy. Je to sice z jinýho soudku, ale pamatuju si poměrně vášnivou debatu i piva nad Šabachem. Padl tam názor, že ten ožrala (cituju) není žádnej spisovatel, protože stejně přece sám přiznal, že lepí do jednoho příběhu zážitky svoje plus historiky co zaslechne v hospodě. A překvapilo mě, že můj argument, že je přece jedno, kde tu inspiraci bere, ale že je rozenej vypravěč i díky tomu jsou ty jeho knížky (potažmo filmy) tak úspěšný, nepadl úplně na úrodnou půdu. Někdo holt asi má tu představu, že spisovatel sedí v přítmí pokoje, medituje a čeká až na něho sestoupí na Inspirace :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    LANC: Zajímavá představa, co? Možná námět na fanfic... konečně proč ne? Viděl jsem i příběh pojednávající o tom, kterak si v péči paní Denny vedl zvláštní agent Fox Mulder. :-D
    LANC
    LANC --- ---
    ZOIDBERG: A přesně toho se Ti dostane.
    LANC
    LANC --- ---
    SHEALA: Da. Karoline éto Mázlik :) Styď se, Noční klub rulez! ;-)
    LANC
    LANC --- ---
    MOUNTBATTEN: Tak tohle bych snad neřekl ani o žánru červené knihovny.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Co blbneš, kriminál je pro každého, ani nevíš jak v něm přistaneš. Já bych jeho návštěvníky zase tak nedémonizoval.
    LANC
    LANC --- ---
    BORGDOG: Jsem se zasnil... :)
    LANC
    LANC --- ---
    ALRAUNE: Naopak, Matka srdečně zvaná :D
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ALRAUNE: tomu rikam sit kontaktu. Jak se clovek dostane k bejvalejm herakum si dovedu predstavit, protoze taky jednoho znam dost osobne, ale k lidem co si odsedeli? Respekt:-) Bala bych se.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Já ještě Vyhlídku ještě nečetl, ale spoilery mě nemohou rozhodit, žádnou originalitu ani šokující dějové zvraty nečekám. Čekám a těším se poctivou porci zábavné bezduché řezničiny :-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ALRAUNE: myslim ze jo... Mazlik je Karolina?
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Mazlík?
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Aha, to je ta ženská z Nočního klubu. Prostě, ideální dívka pro dlouhodobý a perspektivní vztah.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    SHEALA: Podívej, Kulhánek nemá děti, co vím, nemá ani ženskou, je to introvertní starej mládenec. Ty náměty nanachytáš jen tak ze vzduchu... já jsem prostě sběrač příběhů, zažila jsem dost, ale ne všechno, nedělá mi problém sednout si s bývalým herákem a mluvit s ním o opiátech hodiny, znám lidi, co si lecos odseděli, atd.
    Na to, aby člověk tohle všechno bez naslouchání příběhů prostě zkonstruoval a procítil, by musel být opravdu geniální a to většina z nás prostě není.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    SHEALA: Zní to tak příšerně, až začínám mít chuť si to přečíst. Něco jako para-Stmívání. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam