• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALRAUNEPetra Neomillnerová, zaklínači a jiná verbež
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZOIDBERG: No, úzkoprsí rodiče koneckonců nekoupí ani Amélii, takže je to jedno :D
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    ZOIDBERG: To je problém? Úzkoprsí rodiče se možná budou v první chvíli bránit, leč nadšená omladina je jistě časem udolá :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    SCHRAMM: No je, ale ona je teď Petra seriozní autorka knihy pro mládež, a chtěla by prý napsat další, tak nevím... Ale první stránka Blesku je samozřejmě stále tím nejlepším doporučením!
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    ZOIDBERG: Jak bez skandálu? Proč bez skandálu? Skandál je přece dycinky to nejlepší PR :)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    TANAIS: Budou povídky, počkej :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    TANAIS: Musíš najít něco komorního bez velké výpravy. Ale stejně nevím, kde by to šlo uvést. Bez skandálu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LANC: no jako absolventský film nějakého budoucího génia na Famu, pro kterého je téma "tradiční hodnoty" důležité. Ale má to roztočené Strach a v produkci ČT, takže no.. ehm... A jestli si dobře pamatuju, tak i v Sedmikostelí je to provázané s nepříliš tradičními vztahy. Tipla bych si, že tuhle linku vyignoruje.

    A nebo v sobě hodný, katolický režisér naopak objeví nečekané touhy ;-)
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    Tina Salo v elektronické podobě konečně kompletní. :) Kupujte, čtěte...
    Palmknihy.cz
    http://www.palmknihy.cz/web/c?fraze=neomillnerov%C3%A1&x=0&y=0
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Dneska jsem si říkala, že už jsem dlouho nic neadaptovala a chvilku jsem se bavila myšlenkou, jak by na divadle vypadaly Petřiny věci :) Mám ale obavu, že jsou v zásadě divadelně nerealizovatelný :)
    LANC
    LANC --- ---
    ZUZKAOU: Tyjo, jsem nějak skeptikuš, nevěřím, že je Sedmikostelí zfilmovatelný :(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEDI: tuším že Strach má roztočený Sedmikostelí. Což teda obsahuje ještě alegoričtější postavy, než Santini a jestli budou jen postávat a deklamovat, tak to bude o to horší. Přitom dodat tomu nádech "německého expresionismu", aby to teda připomínalo gotický román by mohlo být levnější, než případné barokní kompozice, které v Santinim nebyly.

    A jinak nová Moire mi vyřešila problém, co švagrovi k vánocům :-)
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    LANC: no vzhledem k tomu, že se chystají zfilmovat i jiný Urbanovy knížky (Lord Mord např.), tak jsem na to zvědavá, jestli to bude lepší, nebo to zabijou... ale celkem bych si dala zfilmování alespoň některých povídek z knihy Mrtvý holky:)
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    TANAIS: s knížkou se to nedalo srovnat... celkem jsem se těšila, ale zklamání veliký...


    ALRAUNE: napsala jsem si o tebe Ježíškovi, tak snad nebude skoupej:) ale stejně jako ostatní si nejdřív opět přečtu starší díly jak Loty tak Moire:)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Na nového Conana se chystám teď o vánocích, nic moc nečekám. Srovnávat s prvním filmem stejně nebudu, nebyl bych objektivní. Pamatuji si, jak jsem někdy na konci osmdesátých let ten film poprvé coby jnoch viděl na videu. V té době jsem nic nevěděl o nějaké fantasy, odkud taky, ale čuměl jsem na to jak puk a říkal si něco jako "to je kurva ono". Takže když začaly po revoluci vycházet tyto škváry legáleně a ve velkém množství, měly už u mě půdu připravenou.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    TANAIS: Co se Howarda týče, tak Miliusův Conan je dělaný zvláštním způsobem. Na jedné straně film celkově literární předlohu naprosto popírá (hlavně Conanovo dětství bylo úplně jiné, než je vylíčeno ve filmu), na druhé ale plno jednotlivých scén je přímo převzato z Howardových povídek. Třeba zlodějská výprava do věže ("Věž slona"), Conan ukřižovaný na stromě ("...a zrodí se čarodějka"), Valeriin zásah ze záhrobí ("Královna černého pobřeží") a další. Dokazuje to, že Stone s Miliusem Howardovo dílo evidentně dobře znali. Problém je, že Conan v Arnoldově pojetí založil představu této postavy jako „tupého svalovce,“ jehož vrchol intelektuálního potenciálu, je useknout někomu hlavu a pak sedět a čumět do blba. Howardův Conan je mnohem „živější“ – jo, je TAKY svalovec, ale přemýšlí, taktizuje, umí být lstivý, projevuje emoce, apod. V tomto je Momoa asi lepší. Bohužel, pokud je příběh snůška blábolů s atmosférou nula, tak je výsledkem stejně brak...
    LANC
    LANC --- ---
    TANAIS: Jen pro sichr, nevadí mi nějak dogmaticky, že to nemá s Howardovým světem vyjma pár odkazů nic společného. Ani jeden z těch filmů. To tak chodívá. Jen mě to mrzí, protože s trochou snahy by z toho námětu šlo vytřískat víc, zvlášť když se to toho očividně nalily prachy. Nevím, čím to je, ale znásilnění charakteru Howardovy postavy mi víc vadí u Solomona Kanea, neb je to pro mě srdeční postava, už proto, že není tak profláklej jako Conan. Ten Conan mě mrzí i proto, že to asi bude koule na noze Momoovy kariéry - což si nezaslouží, už proto, že jeho Khal Drogo ve Hře o trůny byl výbornej a i v Conanovi je to snad jedinej výraznej plus filmu.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    No, já na sebe klidně prásknu, že nejsem znalec Howarda, čili nemám tohle srovnání. Nicméně Conany jsem viděla oba. Toho nového minulý týden. Mám asi "výhodu" v tom, že jsem laik a tudíž že mě to, že je to Howardovi vzdálený, ani tak moc nevadí.
    Ta úvodní sekvence - no vidíš, mně by nenapadlo, že to připomíná Pána prstenů, resp. teď mi teprve došlo až, že to Pána prstenů připomínat může :) Ale možná je to tim, že jsem se celou úvodní sekvenci snažila uspat dítě :)

    Jinak - já od toho v zásadě nic moc nečekala. Jak píše LANC, zápletka mi přišla vcelku logická, herecké výkony průměrné (žádná postava ostatně nebyla vykreslena tak dramaticky, aby to nějaký herecký výkon očekávalo :), pěkné exteriéry a na Momou se dobře kouká. To zas jako jo :)

    Prostě - jednohubka na večer k vyčištění hlavy... sakra, nečetla jsem to někde už? :-)))
    LANC
    LANC --- ---
    BORGDOG: Ten Conan? Je to těžký. Jednoznačně atmosférou nemá na ten původní snímek, už kvůli hudbě. Ale to jsem snad ani nečekal, na to ho mám moc pod kůží. Na druhou stranu, ač mi Arnie plus mínus sedl, Momoa víc vystihuje Conana, tak jak ho vykreslil Howard. Není to jen tupá hora svalů. I zápletka je o něco logičtější, kdyby... Kdyby ten úvodní sekvenci nepřipomněly naprosto brutálně Pána prstenů, čímž se to celé shazuje. Nakonec se asi největší past v tom, že se mluví o Conanovi, protože s Howardovým světem to imho nemá mnoho společného (tam ale kulhal i film původní). Ne že by se na to nedalo podívat, ale alespoň mě strašně mrzí ten promarněný potenciál. Očividně se Howardovi na plátně nedaří - viz Kull Dobyvatel, Solomon Kane i ten Conan. Jak jsem měl výhrady vůči Jacksonovi, ve světle těhle pokusů je musím vzít zpátky.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    LANC: Fakt je to takový brak, jak se tvrdí? :-(
    LANC
    LANC --- ---
    TANAIS: Ohledně toho Santiniho? Já bych řekl, že se se Zuzkou asi v podstatě shodujeme :) Prostě jako jednohubka na večer k vyčištění hlavy super. Ale já jsem magor, večer předtím jsem je mučil tou poslední variací na Conana - a žiju :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam