• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALRAUNEPetra Neomillnerová, zaklínači a jiná verbež
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZUZKAOU: Jak to kazí švagra? :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    ALRAUNE:
    ALRAUNE:
    tak nějak... to vidím já.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nunto naznata, že kdyby byl ebook ke koupi, tak si ho pořídím a nebudu kazit švagra, prozatím zvyklého na epickou fantasy, protože tedy fantasy si moc nekupuju, aby stálo v knihovně.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MOUNTBATTEN: Nenabídnou hned, protože potřebují zpátky peníze za zálohu a tisk, a na shopech s ebooky je obrat pár desítek kusů. Pokud by to prosáklo mnoha kanály, piráti už by to nezastavili, a já prostě chápu, že když člověk nemá prachy, tak si knížku stáhne zadarmo a nekoupí. Jenže já taky nemám prachy... :(
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MOUNTBATTEN: Ani Brokilon nenabízí knihy hned a Epocha k tomu má imno přístup ještě rezervovanější a při tom, co se teď čeká, není divu. Doba experimentům s prodejme zrovna nepřeje. Jinak... ebook z Honu už je hotový, viděla jsem to na ebookforu.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    TANAIS: jasne, kazdej ebook je kradenej:-)))
    Mne tydle nazory serou (o level niz, nez nazory "elektronicke knihy, to je jak 451 st.Fahrenheita"). Pak je jasny, prc autori/nakladatele/vydavatele videj v eboocich zlo a "driv nez za pul roku to nebude". Coz mne stve hodne, nechci tu zavadet flame patrici spise do klubu o eknihach, ale mne to prijde jak pikacovina, takhle bude porad trh s eknihama hodne minoritni a este s tim pitomym ocaskem, ze je to neco nebezpecnyho:-/

    A kdyz znovuvydani Tiny je zaroven i plne koupitelne jako ekniha, tak sem doufala, ze Petra/jeji vydavatele patri mezi ty obdarene a knihu (Hon na lisko ted konkretne) tedy dualne v ebooku nabidnou. Skoda, ze tomu tak neni.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZUZKAOU: Ještě si zahraje :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALRAUNE: to jsem ráda Viero je můj oblíbenec.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZUZKAOU: Viero se do děje nepochybně vrátí :) Jeho vztah s Moire není něco, co úplně zhatí jedna pitomost,layelští to však nahlížejí jinou optikou. Teď si trochu zaspoileruju, nebo možná trochu zahypuju já... Třetí díl by měl být právě o střetu pragmatického pohledu layelánců s postojem Moire, která na rozdíl od Alke přece jen ještě někde nějaké vazby má.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FERRYH: kéž by to tak bylo :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Z nějakého důvodu mi nefungují html tagy, co by zakryly spoilery, takže následující text nějaké obsahuje...

    Hon na lišku jsem přečetla a líbil se.

    Na rozdíl od SCHRAMM: vážně nepostrádám Velkého Temného (Světlého?) Nepřítele. Vlastně jeho absenci oceňuju. Čím méně klasických klišé/vzorců, tím líp.

    Ale nutno naznat, že bych se možná obešla i bez pasáží schůzek těch špatnejch. Teda těch, co je Moire prudí nejvíc. Zatímco v prvním díle vlastně byl hlavní padouch a nebylo třeba, aby měl pasáže, tak tady jsou protivníci jen tak načrtnutí a nemyslím si, že to bez jejich kapitol nešlo, nebyl tam mezi nima nikdo, kdo by mě zajímal, kvůli komu bych ty části chtěla číst.
    Když to zkusím přirovnat třeba k G.R.R. Martinovi, tak jeho odlišní vypravěči povětšinou kromě posunu děje také převrátí možnou interpretaci již přečteného. Plus tedy jsou to plnohodnotné postavy, ne jen protivníci, co na závěr špatně skončí.

    A úhlavní nepřítel by možná kohosi zachránil od potupného osudu stát se zrádcem na posledních pár stránkách a kvůli jedné pitomé konspirační schůzce.
    Tento obrat jsem nějak úplně nepochopila, tedy kromě případné demonstrace teze - i nejbližší se mohou obrátit proti tobě - což doufám nebyl záměr. Spíš doufám, že bylo potřeba dostat ho do Layelánských sklepů a v příštím díle ho patřičně ztýrat a poslat zpět do děje.

    Docela mi přišlo, že Moire se začíná velmi podobat Alke - což není vůbec špatné. Maximálně mi vyhovujhe postavit příběh na tom, že skoro happy endy na konci prvního dílu vedou do toho, že všechno je v háji a líp už bylo a že hrdinné války jsou nesmysl a kouska vděčnosti se jeden prostě nedočká.

    Obecně se Hon na lišku čte dobře, byť ho jde zavřít a jít se věnovat něčemu dalšímu. Rozhodně si chci přečíst třetí díl.

    FERRYH
    FERRYH --- ---
    no ja jen upravuju zazite predsudky.. :))
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    FERRYH: Klíííd, on se každej v pirátské etice hned nevyzná :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    to bylo k tomuhle"konstatovani konkretne: "...Ale zas, jak to chodí s e-bookama, víme asi všichni, ne? Jeden koupí a dvacet ostatních si ho stáhne........."
    to proste v cz/sk neni pravdive ...fakt ne..
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    TANAIS: kecas... :)) zatim stale plati, ze ty ebooky, co jsou prodavane, tak 99.9... % se vubec jako volne sirene ebooky neobjevuji ... to ti garantuju jako ten komu rikaj tatka ebook-pirat.. proste to tak je..a neber piraty engl. a svetove jine jazyky jako etalon pro cz/sk ebook komunitu... neco malo obcas unikne, ale je toho fakt tak hrozne malo, ze se to vejde do setin procenta celkove ebook piratske tvorby ...
    at si myslis o ceskych ebook piratech co chces tohle ti potvrdi i treba Petra a Robert...

    ti znaj piraty a jejich weby hodne dobre.. :)) maj je pod dohledem a z prvni ruky...
    proste cesti a slovensti ebookari NEJSOU stejni jako ti venku.. nevim cim to je, ale je to tak... end!
    .. mozna se to za cas zmeni, ale dokud tam ma co rict dnesni generace ebook-tvurcu tak to tak zustane... dokud nas ebook-warez-hormoni neprevalcuji a neodstreli nebo dokud nas pan Srstka nepozavira, tak maj nakladatele a autori slusne zastani...
    nedej boze at se povede DILII hon na ebook-carodejnice... absurdne by si pak sama vykopala hrob a autorum a nakladatelum take...
    status quo je v soucasne dobe asi nejlepsi reseni, jak pro piraty, tak pro autory a nakladatele.. to ti potvrdi kazdej soudnej clovek a orientujici se v problematice ebooku u nas a ve svete...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    ROBERT_PILCH: sypu si popel na hlavu, beru si provaz a jdu se zastřelit do rybníka :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LE_SORCIER: ale no tak, píšu přece, že to není osobní. A přesně tak to i myslím. Já si Tě od začátku skutečně nezařadila jako piráta - nepřítele lidu, ani jsem Tě tak nenazvala. Neznám Tě. Myslím, že se mohlo vcelku stát, že jsem si Tvůj dotaz "A bude elektronická verze v nějaké dohledné době? Robert mi knížkami platí za drobné úsluhy (don't ask!), ale Němce podchycenýho nemám :))" mohla chybně interpretovat. Ale ani tak jsem neměla v úmyslu moralizovat na Tvou adresu. Dopustila jsem se nešťastné formulace, za kterou jsem se omluvila a také ji upřesnila. Tak snad do smrti dobrý, nebo tak nějak :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    LE_SORCIER: Moje řeč, bratře čaroději. :-)
    LE_SORCIER
    LE_SORCIER --- ---
    ROBERT_PILCH: Děkuji, náčelníku, že ses mě zastal ;)
    TANAIS: Dvakrát čti, jednou piš...
    ALRAUNE: Jo, dodatečnou legalizaci provádím průběžně u oblíbených her i knížek, nerad bych, aby moji oblíbení autoři umřeli hlady (nebo se začali živit copywritingem, což vyjde tak nějak nastejno).
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    TANAIS: Ovšem on dostává tištěné knihy, ne e-booky. :) A věřte, vyplatí se mi to. :) LE_SORCIER je člověk, který je zvyklý za lidskou práci platit, i když nemusí - např. kdo z vás pošle mikroplatbu autorovi, když si stáhne nějaký hezký font? :) On to dělá... A věřte mi, má kanály, jak si pirátskou verzi obstarat už teď. Akorát za tu knihu chce zaplatit. Divné, že? Obhajoba končí. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam