• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALRAUNEPetra Neomillnerová, zaklínači a jiná verbež
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    MOUNTBATTEN: Budeš mi v té žumpě dělat společnost? :-)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ALRAUNE: Ale né, já to nemyslel tak, že by přímo Mountbatten byla literární nula, ale s určitou nadsázkou to fakt platí. Vozíme i ty malá až nejmenší nakladatelství, a často se to dlouhdobě vyplatí. Kdysi jsme měli i Semeráda. Ehm. Z něj si ale příklad určitě neber.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ALRAUNE: :-)))) no, zas sem sebekriticka a ac mam obcas napady od obesilani nakladatelstvi, ktery je schopno vydabvat veci typu "eroticke pohadky", ze by se jim to moje zas takovou ostudu neudelalo, po vyuziti tiskarny, kterou vyuzivame obcas v nasi profesi a pak to cpat distribuckam, tak zas uprimne si myslim, ze bych tim moc literarni svet neobohatila, mozna tak svet literarni zumpy:-)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Ale fakt je, že většina psavců ani neví, že nějakej Pemic existuje.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZOIDBERG: Teď jsi Mountku potěšil :D
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ALRAUNE: My náhodou vozíme knížky každé nule, která si vydá vlastní knihu a je dost oprsklá, aby si to šla domluvit, tedy pokud ta kniha vypadá alesoň trochu slušně.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ALRAUNE: ano. A to je to misto, kdy si clovek uvedomi, ze vydat vlastni knihu je mozna hezkej egotrip, ale sam to nezvladne, protoze potrebuje toho mediatora, co to nekam nacpe.
    OK, udelam knihu pouze elektronicky....a co ted? Po neznamy pipce asi tezko skoci Kosmas, ci Palmknihy, ze to daj do svyho eshopu:-))))
    Takze si to dam k sobe na stranky a co daaaal? Budu spammovat a delat si reklamu. A- aou, tu asi nezvladnu, aby to k necemu bylo, ze:-)
    (no a nebo to necham zdarma nekde, trebas to nacpu na ebookforum, ale to asi tezko, ze. Kazdopadne budu rada, kdyz si to vubec nekdo precte)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MOUNTBATTEN: No, tvůj základní problém, kdyby sis knihu dělala sama, by byla distribuce. Velké distribučky by s tebou nejednaly a malé by ti daly nevýhodné podmínky a ještě by to nikam nedostaly.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Ja na jednu stranu tu naivitu chapu - jsem tvorici a nic moc a tak jsem rad za naky uspech, stazeni... takze i chapu ty reci "zruste licence a copyrighty", protoze takovi lide jsou radi, kdyz to vubec nekdo bude percepovat, tu jejich tvorbu.
    Stejne jako chapu jejich naivni pohled "stahnout si to primo od autora".

    Ja taky sem rada, kdyz me divne povidky mohly vyjit aspon na tom bdsm.cz a ze (dik Petre:-) ) to doslo az k vytisteni v nakem Risove sborniku. Takze ano, ja osobne za pripadny stahovani my tvorby sem rada (kdyz uvedou autora...a nebudou to moc kritisovat:-))))) )
    Ale jsem daleka naivni predstave, ze to tak ma byt vzdy - dokud je clovek ve fazi "mavam rukama, tak si mne sakra vsimnete", tak to dela zadarmo, nebo si i za to zaplati:-)
    Jenze kdybych mela vydat knihu, tak si dovedu predstavit, ze si najdu tiskarnu a... a co dal? Krom te produkce a reklamy, a to sem drza jak vopice a dovedu vymamit z jalovy kravy tele, u ktere bych pohorela, tak format bez media, co minimalne udela korketuru, bude dost k h***, kdyz bude "necitelny".
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    ZOIDBERG: Víš, jak to říkal Werich: "Blbost nelze porazit. Ale musí se s ní bojovat, jinak by zaplavila celý svět."
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ROBERT_PILCH: Ale to my všechno víme. A na FB to vědět nechtějí. Že se na to nevyserete.
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    MOUNTBATTEN: A to je jenom jedna stránka věci. Druhá je, že autor prostě při nejlepší vůli odevzdává polotovar, ze kterého nakladatel udělá knihu. A další věc, jak jsem na FB psal:

    A jenom blbec si může myslet, že nakladatel je zbytečný. Kdyby to tak bylo, Petra by si už dávno knihy vydávala sama. Však se jí zeptejte, proč to nedělá. Vzhledem k tomu, jak vypadají smlouvy, které podepsala, může od toho "parazita" (tedy mne) odejít na hodinu a příští knihu si klidně vydat ve vlastní režii. Jsou tedy dvě možnosti: buď je nebetyčně hloupá, že se nechává dobrovolně vykořisťovat nakladatelem, nebo k tomu asi má nějaký důvod, který zastánce "parazitické teorie" nenapadl. Hm?
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MOUNTBATTEN: Jistě, že je to alibismus. Nastavím si nesmyslné požadavky a když je nikdo nemůže splnit, mám alibi, že kradu. Proboha, taky stahuju, ale nemám kolem toho haldu nesmyslných keců.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    MOUNTBATTEN: Jasně že to je alibismus, ale je vidět, že ještě mají nějaké svědomí, že si to vůbec omlouvají...
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Ad tohle - ROBERT_PILCH: to slycham take casto, je to takovy alibismus "ja to chci zadarmo,nebo levne, ale nejsem taaaak hnusnej, ze chci okrast autora, takze chci to primo od autora a ne od tech vydriduchu".
    Ale to se ti lide nezamysli? Nedojde jim, ze autor si sam text nevytlaci:-) A ma autor behat a nabizet ty knihy...kde? Vymyslet reklamu? Starat se o reklamu? Hledat si chyby v textech? Sam to prevadet na ruzny formaty? Atakdale...?

    A ze, kdyby existoval pouze primy prodej, ze nebudou funkcni ti dobri autori, ale ze budou funkcni autori, co ovladaj reklamni triky?
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Úžasnoucnější a úžasnoucnější. Budu se tam muset podívat, můj prozíravý zaměstnavatel nechal FB zablokovat (o existenci Nyxu naštěstí neví). A jak se v roli vydřidušského kapitalisty cítíš?
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Je to lepsi nekdy necist:-)
    Ja kdyz ctu takovedle obdobne nazory, tak si i nekdy rikam "dobre za Acta":-))). Coz je hnusny, Acta mi prijde ve vetsine mnohem vic porusujici skutecne prava, nez dobrej regulator. Ale kdyz maj holt lidi ty komoussky tuzby, tj. mit vse zadarmo a este jim za to tleskat, tak ten druhej extrem je bic, kerej si zaslouzej.
    No, dobre, to tak moc vazne nemyslim, ale na funkci vyvazenosti sveta, kdy jeden extrem vyvola druhej, verim.
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    ZOIDBERG: No, já jsem se tam opět dozvěděl, že jsem parazit, který Petru vykořisťuje (stejně jako Palmknihy), a že dokud Petra nebude mít z ceny elektronické knihy aspoň 90% (což při dvacetiprocentní DPH fakt půjde docela těžce), radši si e-book stáhnou zadarmo.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Že tě to ještě baví. Připomínáš mi Michaela Bronce, který dělá čest své přezdívce "Barbar" a je kdykoliv ochotný pokusit se prorazit zeď. Svou hlavou :-)

    Jinak není FB a alkohol či jiné drogy dobrá kombinace...
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZOIDBERG: Na fb. Bojují stahováním za světový mír a práci pro chudé děti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam