• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALRAUNEPetra Neomillnerová, zaklínači a jiná verbež
    MICKI
    MICKI --- ---
    ROBERT_PILCH: Jeden takový drzý nápad: kdybys vydal k některé další knize i speciální vydání, kde by v procentualním vyjádření byla Petřina odměna třeba trojnásobná oproti základní verzi (není to sic 90%, ale to přes DPH ani nejde), přičemž tvůj a distributorův/Jirkův díl by v absolutní hodnotě zůstal stejný jako u základní verze - to vše samozřejmě náležitě zdůrazněno v odůvodnění oné exkluzivity dané verze ... Nakolik by to byla zbytečná práce?
    Stálo by to za to umlčení toho stáda?
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Podle mě je ten nápad z merchandisingem hodně předčasný. Jde o to, že ty knížky nemají zatím stejný "ksicht", žádné výrazné obrázky, které by se vryly do paměti a čtenáři si je oblíbili. Ostatně, kolik takových známe? Moc jich nebude... Kirbyho Zeměplocha (a to byl PAN umělec), nebo třeba Laského ilustrace k Jakubu Vandrovcovi? Obálky Warhammeru? Prostě věci, na které se koukneš a hned víš, oč jde. Ani mě u nás nenapadá nikdo, kdo by zvládl.
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    FERRYH: WOW :)
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    SCHRAMM: Řeknou ti, že neměli jak. A je to vina nenažraných autorů, kteří jsou natolik líní, že ani nezveřejní číslo svého účtu. A proto je lepší krást. :)

    A k merchandisingu: výroba trička je mnohem dražší, než výroba knihy. Věřím, že by se to postupně mohlo rozjet, ale chce to nějaké peníze do začátku - a vzhledem k tomu, že já ty prachy nemám, nedá se v nejbližší době očekávat, že bych do podobných věcí investoval čas a riskoval peníze.

    Nicméně - a to myslím smrtelně vážně - pokud se najde někdo, kdo by se do toho pustit chtěl, nemám problém s tím, abychom se sešli a promluvili si o procentech z prodaného merchandisingu výměnou za kontakty, podklady, copyrighty a podporu. Tak co? Najde se tu někdo, kdo má volných cca 50-100 tisíc, které může pustit do podobné investice, a čas se tím zabývat?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    navrh: Trogeho Pizmo
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ZOIDBERG: ehmmm parfem pro opravdove smradlave muze...
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    SCHRAMM: Sada lubrikačních gelů? :-)
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    SHEALA: Přemýšlím, co by mohlo nést Torgeho jméno :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SCHRAMM: bych si koupila i to tricko.. a vubec ted me napadlo, ze ta serie ma trzni potencial jako treba v prodeji obleceni a zbozi pro bubu decka s motivy z knizek... korzet Moire... kalhoty Lota... motorka Tina :)
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    ROBERT_PILCH: Inu, argumenty jako sviňa... A zeptal se někdo, jestli oni teda jako fandové co e-knihy stahují, někdy třeba zkusili Petře těch 90% z ceny nějakou cestou poslat? Kydy... Jak jsem napsal jinde. Ano, já si sem tam koupím CD, ale většinu muziky stahuju. Ale aspoň nemám ty kecy kolem toho. A snažím se si uklidnit svědomí hojnou návštěvou koncertů a kupováním triček :) Btw. co rozšířit sortiment o něco takového? trička s oblíbenými hrdiny Petry Neomillnerové? :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ZOIDBERG: Nikdo, plantáž zarostla bejlým. :-)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BORGDOG: A kdo teď otročí na tvé plantáži? :-) Jo jo, dilema, vykořisťovat, nebo být vykořisťován.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ZOIDBERG: Já se radši budu držet těch vyžírek nakladatelů. Když jsem se díval do sklepa, nebylo tam nic, zdá se, že všichni ti kambodžští sirotci, které jsem podle vykořisťoval někam zdrhli. Asi moc chatrný řetěz.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BORGDOG:
    MOUNTBATTEN:
    Lidi rádi vidí své knihy vytištěné. Pokud to nikdo nechce vydat normálně, tak jsou dvě možností - existují nakladatelství, které dělají věci AVN - Autor Vlastním Nákladem (pohodlnější, ale dražší možnost), nebo si můžete založit nakladatelství vlastní (pokud míříe vysoko:-). Tak pokud se váše prasátka přetékají úsporami či (pro autorky) máte bohatého sponzora, a máte zájem :-)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    MOUNTBATTEN: Budeš mi v té žumpě dělat společnost? :-)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ALRAUNE: Ale né, já to nemyslel tak, že by přímo Mountbatten byla literární nula, ale s určitou nadsázkou to fakt platí. Vozíme i ty malá až nejmenší nakladatelství, a často se to dlouhdobě vyplatí. Kdysi jsme měli i Semeráda. Ehm. Z něj si ale příklad určitě neber.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ALRAUNE: :-)))) no, zas sem sebekriticka a ac mam obcas napady od obesilani nakladatelstvi, ktery je schopno vydabvat veci typu "eroticke pohadky", ze by se jim to moje zas takovou ostudu neudelalo, po vyuziti tiskarny, kterou vyuzivame obcas v nasi profesi a pak to cpat distribuckam, tak zas uprimne si myslim, ze bych tim moc literarni svet neobohatila, mozna tak svet literarni zumpy:-)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Ale fakt je, že většina psavců ani neví, že nějakej Pemic existuje.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZOIDBERG: Teď jsi Mountku potěšil :D
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ALRAUNE: My náhodou vozíme knížky každé nule, která si vydá vlastní knihu a je dost oprsklá, aby si to šla domluvit, tedy pokud ta kniha vypadá alesoň trochu slušně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam