• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALRAUNEPetra Neomillnerová, zaklínači a jiná verbež
    Serie Zaklínačka Lota, Tina Salo, Písně čarodějky a všechno, co jste chtěli vědět a báli jste se zeptat.
    rozbalit záhlaví
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    FERRYH+ALRAUNE: jo, to mi kazdej doporucoval a teda nic k nadchnuti. Ale prvni sem cetl Spartaka a ten mi zvednul mandle, to i na 15ti letou holku byla limonada s chrabrym, cestnym, Hrdinou (co byl div ne kralovsky syn:-))))) ). Takze uz sem pak k Loukotkovy byla predpojata

    BORGDOG: no prave!! :-)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MOUNTBATTEN: Navzdory básník zpívá mě fakt bralo :) JInak, když historická, tak soudce Ti :) Ale přečtla jsem i lecos jiného, Lásky královské, no a pak samozřejmě Feuchtwangera, Židovská válka mě taky bavila
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    FERRYH: To ano, Angelika mi přišla SF komplet. :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    a mimochodem ve Angelice jsou i slusne SF prvky a dokonce i utopicke! :))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    BORGDOG: Angeliku na tu mi nesahej!! :)) to je jedna z nejlepsich historickych fantasy co sem cetl.. :)) nesmesuj to s filmem!! fuj!!
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    MOUNTBATTEN: ty jo... me se od ni docela libilo: Navzdory básník zpívá
    teda ... uz to je jen ve stadiu dojmu.. cetl jsem to nekdy pred 30ti lety :)) tenkrat sem mela nejakej postadolescentni mus... ze musim precist i kdejakou klasiku ze JEN SF nestaci ke vzdelani... :)) naivka.. no, kdo ne v tech 20ti.. :))

    od Vankove se mi kupodivu moc nelibila ta jeji scifarna... bylo to trosku moc danikenovske i na tehdejsi muj mladistvej vkus.. ale hodne se mi libila Cerna saga.. ta historicka knizka z Afriky... to bylo pekne exoticke na historickou "klasiku"
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    MOUNTBATTEN: Angelika a HISTORIE??? :-d
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ALRAUNE: tyjo, tu ja nedavala. Mne vadilo, jak to ma cernobily. Kdyz pise o cloveku A je to Hrdina jak z pohadky, i zle ciny sou v jejim podani vlastne hrdinstvi, pripadne nepochopeni okoli.
    Nejsem historik, ale kdyz sem neco cetla, tak jsem pak si precetla i neco faktictejsiho, ci jinou beletrii na stejny tema a tim sem si potvrdila, ze Loukotkova zvasta:-))
    Desne mne to deptalo, takze kdyz pancelka zkousela z ctenarskyho deniku, tak sem dstila, coze to tam ta pani psala za lejna (stredni skola, "odborna" literatura byla popularne naucna, takze ano, byla sem totalni kraaaava:-))) )

    A celkove sem nejak na ty milostny historicky rom,any nebyla a nechapala sem svou nej kamosku, hodne chytrou, co cetla i Angeliku, protoze historie:-))
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ZUZKAOU: To nevím, dále jsem se nedostal, ale z mého hlediska je to špatné už koncepčně - pokud se na prvních 50 stranách knihy nestane NIC, tak není důvod číst těch zbylých 250.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    sorry za OT, ale ten popis na wiki je fakt roztomilý

    Zejména: Autorka kombinuje milostný příběh s fantastickými prvky a neuvěřitelnými zápletkami.

    Stephenie Meyerová - Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Stephenie_Meyerov%C3%A1
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ZUZKAOU: tak to vysvětluje mnohé!
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BORGDOG: Jo, od Perez-Reverteho jsem cosi četl, asi taky tu Devátou bránu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BORGDOG: a není to tak (a teď fabuluju), že se autorka snažila najít smíření mezi její oblíbenou paranormal romance a vírou, aby se necítila tak provinile? Je mormonka.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    Já se přiznám, že jsem Stmívání zkoušel číst první díl. Praštil jsem s tím asi po 50 stranách - ne, že by mě tak žrala romantika, spíš to NIC. Ta kniha není špatná, že je romantická, ale že je prostě o ničem, stránky a stránky naprosté nudy a prázdna. Tady si fakt umím představit, že plno těch teen fanfiků snad bude i lepších, pokud mají jejich autorky aspoň kapku talentu. Plus, podle mě upíři ve Stmívání jsou zbyteční. upírství je tam zdeformováno už tak, že nemá s upíry vůbec co dělat, kdyby byl Edward třeba dítě mimozemského hybrida nebo člen nějaké sekty s nadpřirozenými schopnostmi, bylo by to úplně stejné, a možná dokonce lepší.


    ZOIDBERG: A zkoušel jsi Perez-Reverteho? Pokud ne, doporučuji. :-) Já od něj četl třeba předlohu k Polanského filmu Devátá brána a fakt dost dobré.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ZUZKAOU: Jo, určitě to bude něco takového. Nadpřirozeno přece neexistuje.
    Já z historických věcí rád klasiku, Waltariho, Renaultovou, nebo historické detektivky Lindsey Davisové.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LEXIK: ale tak Vondruška tam asi určitě nebude mít upíry, ale nějakého zločince, co si na upíra hraje, ne? To je tuším jeho obvyklý vzorec řešení zápletky.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    k historické literatuře... Já měla ráda Loukotkovou.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    LA_BETE: Hnus. Měl by si vzít příklad z Enna, ten uměl ženskou rozdělat :D
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ALRAUNE: je to asexuál. Stejně si ji vzal jen proto, že ho pořád uháněla. Jinak poslední díl Stmívání je zatím jeden z těch nejpříšernějších filmů, které jsem kdy viděla. Neustále jsem čekala, kdy se tam objeví zlí upíři nebo aspoň vlkodlaci, nebo aspoň jestli náhodou nebude chtít Bellin otec vrazit Edwardovi kůl do srdce. Bohužel ani jedno se nestalo. Krvelačný upír vzal svou novomanželku na romantické líbánky na ostrov v karibiku a když ji udělal maličkatou modřinku na ruce, tak s ní následně odmítal spát. To by mě zajímalo, co by dělal, kdyby to měla Bella ráda tvrdě. Pravděpodobně by přitom omdlel.
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    ZOIDBERG: ach ... Vonduška se už také zbláznil?!

    Škoda, a to mám ty jeho dřívější středověký oddechový detektivky docela rád....
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ROBERT_PILCH: Jako vypravěč a spisovatel je Vondruška mnohem horší než Červenák. Průnik sfér již nasta, matka od jedné kamarádky ráda Vondrušku a už jsem jí začal kupovat Báthoryho, a líbí se jí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam