• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALRAUNEPetra Neomillnerová, zaklínači a jiná verbež
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    ROBERT_PILCH: OK, já píšu recenzi :D
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Příjemný na těhle demagogických a nikam nevedoucích debatách je to, že nemám potřebu se jich účastnit :)
    Dokonce mě už opustily ty správcovský mimikry, že ignorlist je pro ty, kteří se nedokážou nad ostatní povznést.
    Jen mě trochu děsí, jestli mě za takovou osobní cenzuru nehacknou počítač :)
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    ALRAUNE: Že váháš, literární zlatokopko, do toho jdu, jako že se příživnická nakladatelská pijavice jmenuju. :D
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    SORBAK: Je fakt, že mít vlastní haters je další level v kariéře autora - navíc jsou kolikrát věrnější než někteří fanoušci :)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Myslím, že nazvat sbírku povídek "Nadržená buchta, co seká mečem Lota", to by byla úplná bomba a navíc by to bylo postmoderní :) Triton by to neunesl, ale s Brokilonem možná zauvažujeme, co, Roberte? :D
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    A ono jako dneska jde napsat fantasy knizku a neco pritom nevykrast?

    ALRAUNE: Na hnidopichy a slovickare srat. Kazdej, kdo neco vytvori, a jde s kuzi na trh, se setka s rejpalama a jinou haveti. Nam konzumentum je uplne sumak, jestli je to "zaklinacka", "zabijecka priser", nebo "nadrzena buchta, co seka mecem" Pokracuj ve skvele praci! Chceme vic!

    Asi me ted haters briskne oznaci za ritolezce, ale ja to unesu, tak smele do toho :)
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    Měl jsem rozepsané něco hodně šťavnatého, ale pak jsem si řekl, že poté, co na všeobecné znechucení prakticky umřel klub o Sapkowském, nemá smysl historii opakovat zde.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    SCHRAMM: Po pravdě, nemám v myši baterky, takže vyhledávání čehokoli ve vedlejším klubu je hroznej opruz... Mám problém i vykopírovat podklady do faktury a za chvíli mi z lechtání touchpadu upadne zápěstí. Pokud máš myš v pořádku, v klidu tu cituj :)
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    ALRAUNE: Já bych se toho nebál. Osobně mě s každým svým postem přesvědčuje o platnosti hesla Don´t feed the troll, ale bavím se. Co jiného s notorickými vysírači. Někdo holt má názor a umí ho sdělit, někdo je holt jen vulgární
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    CLAVEN: Ne, prdelko, nebudu se tu tahat o slovíčka s někým, kdo je mi osobně nesympatický a jako cílovka k ničemu :)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    CLAVEN: Jinak, nechci tady nekonečný flame, který bude ostatní uživatele otravovat, takže pokud to přesáhne únosnou mez, tak holt Clavena vyprovodím, to upozorňuju předem. Lota ostatně teď není zrovna na pořadu dne, než se k ní zas dostanu, musím dopsat Tinu a trilogii o Moire.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    ALRAUNE: niekde som napísal, že používaš cudzie postavy a svet? Pokojne cituj.
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    CLAVEN: Vážně cítíš potřebu tolik mi potvrdit můj názor? Máš to marný, já nejsem ten typ, co ho vyprovokujou útoky na něho samého :)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    CLAVEN: Ne, nejsem přecitlivělá, ale pokud mě někdo obviňuje z něčeho protiprávního, což používání cizích postav a světů je, uvedu to na pravou míru. :) To se dá předpokládat, ne, zvlášť, pokud se psaním živím :)
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    CLAVEN: To snad ani nemá cenu komentovat, ne po zkušenosti ze spřízněného klubu :)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    SCHRAMM: pozor, máš na nose niečo hnedé. radšej si to utri.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    no jo, keď si taká precitlivelá na svoju tvorbu a čakáš, že sa každý automaticky zaraďuje do fanklubu riťolezov, tak to budeš mať na tých Internetoch sem tam ťažké. s tým treba počítať.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Podívem, když se někdo chová jako hulvát a vysloveně agresivně, nemůže čekat korektní diskusi. Na slovo zaklínač nemá Sapek copyright, nikde jsem nepsala, že mě inspirovali pražští zaklínači z dvanáctého století a vysvětlení najdeš o pár příspěvků níž.
    Ostatně, ty mě neobvinil z toho, že jsem se Sapkowským inspirovala, ale z toho, že píšu fanfiction a slash a to je, jak předpokládám víš, něco jiného, než inspirace, nebo parafráze.
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    CLAVEN: Nakladatel nikoliv, ten podle mě nutně reagoval na neadekvátně vedenou debatu. Páč na hrubý pytel hrubá záplata, říká se. A ta Tvoje poznámka o tom, že nikde nehodnotím dílo Alraune, přičemž hned v úvodu je zmíněna zaklínačka Trolola, to mě opravdu pobavilo. Takový mistr manipulace se málokdy vidí. Mě to jen utvrdilo v tom, že nemá cenu diskutovat, to jde jen v to případě, že je i druhá mysl otevřená. V klubu o Sapkowi jsem nechtěl podporovat OT, ale tady se to věřím snese :)
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    ZUZKAOU: Hehe, na téma Sapkowski a Tolkien jsem se hádal kdysi do krve (a to předesílám, že oba dva jsou spolu s Howardem nejdůležitější autoři mého fantasy vývoje). V podstatě byl Sapek obviňován z toho samého co teď Alraune. Já tenkrát pěnil - a o to víc se tím dneska bavím :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam