• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALRAUNEPetra Neomillnerová, zaklínači a jiná verbež
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    SCHRAMM: a kdyz vezmes, jak dlouho "zijou"! To musi bejt bolest! Ale ty pojistovny zdravotni, ty z nich musej mit slusnej vydelek! Ktera pojistovna existuje na svete nejdyl? Jako v ktery sou pojisteny!:-))))
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    MOUNTBATTEN: Vida, takže u upíři trpí na bolest chrupu? To je teda prekérka :)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    DWAY: eh, tomu asi nerozumim:-)
    Bud pisem vpodstate to stejny (tj.,ze kdyz je dlouhodoba, ci nejista cekaci doba na vydani knihy v everzi, ze to ctenar vzda a, kdyz si nekoupi tistenou, stahne to z warezu), nebo nechapu, jak si to clovek stahne driv, nez to vyjde? Kdyz neni dostupna tistenam, nikdo to nenaskenuje a nevlozi na trance a v pripade preprintoveho vydani neni co resiot (neb tedy ekniha dostupna je)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    MOUNTBATTEN: Ne, to mi nějak uniklo. :-) Ale protože jsem mrkl na začátek a jsou tam nějací motorkáři, tak ti snad mají zuby v pořádku - dávno vyndavací.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    BORGDOG: ty nevis, ze se cely druhy dil oddehrava v zubni cekarne, zubni ordinaci a zubni laboratori a ze je tam spousta popisu vrtacek a krve?:-))))))))
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    Tak, a protože mě příští týden čeká další zubařská seance, zahájil jsem přípravy už teď a koupil e-book druhé Tiny. Snad bude fungovat stejně jako ta první. :-)
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    ROBERT_PILCH: Tohle mi přijde fakt jako zvláštní, možná až naivní pohled. Pokud má někdo zájem o e-book, pak ho nemožnost legální nabídky těžko motivuje ke koupi papírové, spíš ho nažene do náruče warezu. Můžou se nám e-booky nelíbil, můžeme s nimi nesouhlasit, ale to je asi vše, co s nima uděláme :) Myslel bych si, že tohle dojde každýmu. Ale díky, už zas vnímám trochu víc ty debaty o pirátství a hysterii na obou stranách.
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    MOUNTBATTEN: Autorům - alespoň u mne - to může být jedno. Podmínky jsou nastavené tak, že i když je cena elektronické knihy nižší, autor má plus mínus stejně jako z tištěné.
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    MOUNTBATTEN: On už to začíná být standard.

    SCHRAMM: Někteří nakladatelé mají strach, že si lidi raději koupí elektronickou než tištěnou. A prodat tištěnou je pořád ještě výhodnější - už jenom kvůli tomu, že tištěná má vysoké fixní náklady, které se musejí zaplatit. Já si ale opravdu nemyslím, že elektronická kniha kanibalizuje prodeje tištěné. A pokud ani, tak jenom minimálně.
    DWAY
    DWAY --- ---
    MOUNTBATTEN: Jo jenomze jsou lidi, jako treba ja, kteri by si to stahli protoze to nevydrzi, a pak koupili az by to vyslo. (Kdyz uz bych teda nutne tu knihu potreboval. Casto bych to asi ani neresil protoze me zena zasobuje knihama tak ze to nestiham cist)
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    ZOIDBERG: Tomu rozumím. Ale právě proto radši zajdu do knihovny nebo za kámoši. Holt ten rozdíl ceny e-booku a knihy je zatím tak minimální, že koupě toho "škváru" je vyhazování peněz tak jako tak :) Akorát že papír pak lze udat do antikvariátu nebo na aukro a ztrátu o něco minimalizovat :) Jsem to teď řešil s Agentem JFK. Čtu tu řadu rád, ale... Některé autory si určitě přečtu znova (nebudu jmenovat, zpychnul by :)), jiní mě naopak nelákají ani k jednomu přečtení (Bartoš), u jiných pochybuju, že jejich počiny budu číst znova (bohužel, aspiruje na to sám Žamboch). Tak jsem koukal, jak se to pohybuje cenově, že bych ty inkriminované díly koupil jen elektronicky a buď přečetl v kompu nebo pokud bych uznal, že ji uživím, našetřil na čtečku, ale popravdě, cena e-booků mě nijak nemotivuje. Jenže s tím asi může nakladatel málo co dělat, věřím, že ty ceny mají svůj reálnej základ. Pak je otázkou čím ten trh podpořit a tím eliminovat strach nakladatelů. Nevím a popravdě, je mi to jedno :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Čtečku mám rok a zjistil jsem, že fakt pro mě už nemá význam kupovat si "škváry" (terminus technicus jednoho známého pro oddechovou beletrii) v papírové podobě. Nová Tina... pouhý stále unikající přelud a marná naděje :-)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    SCHRAMM: tak faktem je, ze i tomu "rozumim", ze jde o strach, z neprobadany pudy. Kdyz sem se na to, proc pulrok po vydani ptala (nevim esli v souvislosti s Honem, nebo jinou Petrinou knizkou; je to uz X mesicu nazad) odpovedi bylo opravdu, ze jde o ten strach.
    Nastesti jsou tady ti odvazni vydavatele a autori, co se neboji zkusit soubezny, ci preprintovy vydani:-)


    Jinak tim, ze mi prvni Moira nejak moc nesedla, tak sem se nehnala na nakup tistene, ale cist/mit ji chci, takze ji urcite koupim (at uz tak, ci onak).
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    MOUNTBATTEN: Je fakt, že tomuhle taky nerozumím. Ač nejsem přítel e-knih, z pohledu nakladatele přece nic moc netratím, pokud ji vydám souběžně s papírovou. Nemyslím si, že ten strach z pirátění a poklesu prodeje papírových knih je až takový. Je asi fakt, že tohle čekání lidi, kteří prostě papír nechtějí, motivuje jen a pouze k pirátění. Pro nás, kteří se bojí, že se e-knihy rozšíří natolik, že si klasickou knihu nebudeme jako luxusní zboží moct dovolit, je to sice pozitivum :), ale jako nakladatel bych se naopak díval na to, že mi utíká segment trhu, který svým konáním tlačím do ilegálu. Možná uvidíme jak dopadne ten experiment Brokilonu, kdy nový Šlechta vyšel v e-verzi dřív než v papíru. Třeba je to první vlaštovka...

    Jinak koupi Honu na lišku (i v papíru) doporučuju, na Fantasy Planet na ni vyšla myslím dost pozitivní recenze ;-)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ZOIDBERG: mne tady spis hlava nebere, ze to bylo "slibovano",ale kdy, to nebylo receno a nevi se. To potom opravdu kazdy, kdo si i trebas rekl, ze klidne pocka nejaky cas po vydani tistene, protoze uprednostnuje everzi, to vzda a stahne si to:-(
    (ja este pockam, nebo koupim tistenou, ale mrzi mne to z techto duvodu)

    No jsem zvedava, zda s tim strachem z pirateni a takovymto vahanim atp. nejak zamota to, ze Alraune, resp.jeji vydavatel, hodlaj pristi Tinu vydat tistene zaroven s elektronickou verzi. Esli se to casem pomalu posune ke standardu, tj.min cekacich lhut od vydani tistene k vydani elektropnicke apod. .

    Ostatne, to obecneji, kdyz znam, ze autor XY ma knihy i v legalni everzi a vyjde mu tistene nova, ze nezjistim, zda je v planu ji vydat taky elektronicky.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    MOUNTBATTEN: Máš pravdu, je to mimo mísu, ale hlavně se mi to zdá smutné. Je zde jakýsi trh, malý, ale rostoucí, a zákazníci, kteřé jsou ochotní utratit nějaké oběživo. Jestliže mám kvalitní podklady, není výroba e-knihy žádný problém. Prodělat není možné, jen vydělat, ne moc, ale přece, a hlavně se vydáním oficiální e-knihy alespoń z části omezí šíření pirátských home-made kopií. Tak proč ten e-book není k mání? A nejen tohle, Psí zima a Zaklínačka Lota jsou vyprodané, díru na trhu by mohlo zaplnit alespoń tohle. Hlava mi to nebere...
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MOUNTBATTEN: Ne, určitě nepadlo... Poptám se, co a jak.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ZOIDBERG: vzhledem k polozenemu dotazu je tato odpoved dost mimo.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    MOUNTBATTEN: Už vyšlo. Tam co vždycky - na Trance :-)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Hmm, hmm, ten Hon na lišku , jak bylo slibovano, ze vyjde i jako e-kniha, to padlo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam