• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMKETTOMMalazská Kniha padlých
    IDLE
    IDLE --- ---
    HITOMI: Podpořit se dá i eknihou, aspoň v některých případech (když je), a to aspoň nezabírá stěny. Ale jo, pár knih je fajn mít na očích, má to něco do sebe.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    IDLE: porad ale nemam narvane tri steny knih jako moji rodice :)) a nektera nakladatelstvi clovek proste musi koupi knihy podporit :)
    je to stejny, jak u tech pc her :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    HITOMI: Jasně, člověk skoro nic nemá, ale když to začne vyjmenovávat... :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    IDLE: je fakt, ze se mi to uz taky trochu hromadi. mam tu jeste pisen ledu a ohne, holdstocka, nejakyho toho feista, hromadu mang, komiksu...
    o kucharkach a podobnejch knizkach ani nemluve :)
    ale kdyz uz sbiram krabicky od pc her, mohu i knizky :))

    TOMKETTOM: tohle bych rozhodne schovavala do spoiler boxu, kor kdyz to nyx umoznuje...
    IDLE
    IDLE --- ---
    TOMKETTOM: Hele, já vím, že jsou to "počáteční" díly a všichni to tu asi máme přečtené, ale stejně bych takové věci asi naplno neříkala, co kdyby se tu stavil nějaký "začátečník"?
    TOMKETTOM
    TOMKETTOM --- ---
    Nevíte někdo o někom kdo prodává půlnoční vlny :-) konečně dočítám dóm řetězů a zatím nejlepší vzpomínky ledu.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ULRIK: Neštvi, když to ještě dlouho nebude česky. Pokud vůbec...
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    Tak prvních dvacet stran Orb, Sceptre a Throne řekne o Seguležích víc, než všechny knížky dohromady. Faktograficky awesome! A je tu i o Mokovi...
    IDLE
    IDLE --- ---
    HITOMI: "Aspoň v té knihovničce něco i bude" - ono se to nezdá, ale naskakuje to strašně rychle. Já loni do nového bytu koupila dvě takové uzounké knihovničky (vnitřní šířka 26 cm, 5 polic), a zdály se chudinky tak prázdné s těmi pár knížkami, co jsem měla. Teď jsem si přivezla od rodičů ty, co jsem tam měla uložené, a hezky zůstanou v krabicích, protože je není kam dát - a to si skoro nic nekupuju! Akorát toho Eriksona, no... a sem tam něco náhodně.

    A to jsem fakt knihovní člověk a knížky nepotřebuju vlastnit. :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    BORGDOG: ja uz ty bichle porizene prave mam, az na treti dil. Aspon v te knihovnicce neco i bude, drive jsem si knizky jen pujcovala v knihovnach :)
    na nej jsem zatim slysela vesmes jen chvalu, tak uvidim, presvedcit se musim sama :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ROMI: Nevím. Přijde mi, že jen omílá totéž pořád dokola a stylistická obratnost jenom maskuje dějovou ochablost. :-)
    ROMI
    ROMI --- ---
    BORGDOG: to me nastesti ne :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    HITOMI: Princ ničeho je přesně ten případ, u kterého bych skočil po legálním e-booku, kdyby byl. Opravdu váhám, zda si pořizovat do knihovny další dvě bichle "eriksonovského" objemu, které ovšem eriksonovské kvality nedosahují - jakkoliv uznávám, že první díl byl krásně provedený. Nadšení z Abercrombieho mě pak už opustilo zcela.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    BORGDOG: no ja porad doufam, ze se treba v prubehu cteni treti knihy jeste dockam nejakeho dalsiho vysvetleni :)) ale Eriksonuv pristup je mi o dost blizsi, i tim, jak je lidstejsi. I tak si ale myslim, ze je Princ niceho stale jeste velmi zajimave dilo.
    A take je to autorova prvotina, uz dvojka je alespon trochu dynamictejsi a uvidime, co predvede v trojce. Jen by to chtelo, aby pak trifid vydal i zbytek :)

    a jeste toho Abercrombieho bych mela precist :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    HITOMI: Já mám u Bakkera pocit, že až moc zúročuje to nedokončené studium filozofie. Když něco nechápu u Eriksona, cítím v tom záměr. Když něco nechápu u něj, uvažuji, jestli to vůbec záměr má. Například u prvního dílu ta ústřední myšlenka "toho, co přichází první." Kellhusovy schopnosti se pochopit dají, je to prostě kombinace dokonale zvládnuté psychologie, pozorování lidí a kapka telepatických schopností. Ovšem ta filozofie Logosu za tím už je přesně ten případ popsaný výše.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    BORGDOG: achamian je uzasny emo roku :))
    je fakt, ze za neco stal jen sarcellus a prave kellhus - uz kvuli nemu to jeste za to stoji cist :) me nastesti ani ten bakker nenudil :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ROMI: Mně přišel nudný svět, otravný fňukající čaroděj a filozofující Bakker. Když filozofuje Erikson, přiměje mě zpravidla k zamyšlení. Když filozofuje Bakker, přiměje mě akorát k zívání a počítání stran do konce.
    ROMI
    ROMI --- ---
    me ten bakker moc nenadchnul, nejak se nedokazu dostat pres druhou knizku, je to nejaky moc pomaly, me zajima jenom, jak se to vyvrbi a co kellhus dokaze vsechno, jinak me postavy moc nebavej
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    HITOMI: Já nevydržel a po MKP 8 jsem začal rovnou prach snů. I když vím, že čekání na konec bude dlouhé. Pak holt začnu doplňovat resty.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    BORGDOG: ja to stihla prave v pauze mezi malazy :) stejne tak Cernou legii :) jinak bych se k tomu taky nedostala :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam