• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMKETTOMMalazská Kniha padlých
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    IDLE: jojo, to je fakt :) ja se v tom hrozne nasla, protoze opravdu vetsinou uvazuju stejnym, nebo hodne podobnym zpusobem a musim rict, ze me to velmi obohacuje. Z fantasy knih rozhodne nejvic. Je to uzasne lidske dilo....i kdyz je mozny, ze to v tom vidim zas jen ja :)

    BORGDOG: jojo, co pribeh, to perla. A vubec, strasne se mi libi, jak si hraje s temi lidskymi osudy. Ale je fakt, ze jsem se tedka chvilkama v devitce ztracela a musela dost usilovne premyslet o tom, co se v predchozich knihach stalo, abych pochytila vsechny narazky. Je to ale zpusobeny tou pomerne dlouhou pauzou mezi timhle a osmym dilem. Nastesti to nebylo nic tragickyho a tykalo se to tech "mene" dulezitych postav - i kdyz prave v tech detailech spatruji jedno z nejvetsich kouzel malazu :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    HITOMI: Já se ztrácel celkem málokdy, dokonce i v té osmičce, a tam toho bylo dost. Počínaje "ekologickými" tématy a konče tím postojem věstdomina k jeho minulosti nebo rozčarování Spinnoka Durava.
    IDLE
    IDLE --- ---
    HITOMI: No, tyhle věci asi fakt každý vnímá trošku jinak. :) Příjemné a veselé to není, jde o to, jestli si z toho člověk něco odnese nebo ne.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    IDLE: kdyz ono je to prave spis tak, jak pise BORGDOG: :) Erikson ma opravdu neuveritelny talent dostat se lidem pod kuzi, a ze to vetsinou neni zrovna moc prijemne a vesele zjisteni. Zadne hloupe vymluvy a vytacky, jen surova realita. To na tom mohu jedine ocenit, jen tak se to totiz opravdu nevidi :) a to nejen v knihach, ale tak nejak i v zivote :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    HITOMI: Já se u filozofie v MKP taky neošklíbám. Některé postřehy jsou skutečně bolestně přesné a pravdivé. Třeba ta Banascharova úvaha o sesuvu půdy v sedmičce a o hledání "viníků." A mnohem víc... nad těmi věcmi se vyplatí přemýšlet.
    IDLE
    IDLE --- ---
    HITOMI: Já se musím přiznat, že mi to filosofování už občas přijde na hranici toho, co snesu. Někdy se trochu ztrácím, jindy mi to zas přijde trochu zbytečné - prostě víc už bych toho nechtěla. To už bych se radši zúčastnila sama - jestli něco takového pácháte po svém na dnd, to může být fajn.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    BORGDOG: taky jsem se tomu divila :) cetl vsechno. A osobne tenhle posun spis vitam, mam Stevenovo filozofovani hodne rada a hlavne ma v jeho knihach smysl. Trochu mi to pripomina i nektera nase dnd sezeni, protoze si taky nehrajem na "klasicky" hrdiny :)

    IDLE: kazdy kus se pocita! :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    IDLE: No, byl by to nepopiratelný důkaz kvality naší propagace.
    IDLE
    IDLE --- ---
    BORGDOG: Na ten bych snad raději ani nečekala.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    IDLE: Anebo na mezinárodní zatykač za malaz-terorismus.
    IDLE
    IDLE --- ---
    BORGDOG: To je fakt. No, v nejhorším si počkáme na statistiky Světové zdravotnické organizace.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    IDLE: A ty i já používáme k šíření více moderní prostředky hromadného ničení, totiž Internet. :-) Tam se počet obětí vyhodnocuje hůře.
    IDLE
    IDLE --- ---
    I když ne, je fakt, že v devítce se taky najde dost, ty pozdější díly jsou holt o něco hutnější.
    IDLE
    IDLE --- ---
    HITOMI: Devítka přehnaně filosofická? A osmičku četl?

    Jinak tolik úspěchů s nakažením zatím nemám, dohromady asi dva kusy. Ale co, není všem dnům konec. :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    HITOMI: Zajímavé. Mně se zdála naopak kapku přefilozofovaná osmička. Z toho, co zatím čtu z devítky bych naopak řekl, že je velmi jasná a docela hezky začíná "odkrývat pozadí."
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    IDLE: ja taky obvykle jen tak nenapadne doporucuju :) ale uz jsem tim nakazila tusim nejakych 5 jedincu a partner bude dalsi :))
    a zatim na me vsichni jen uznale kyvou, ze jsem jim opravdu dobre poradila :)
    i kdyz ted se mi ozval jeden clovek, ze se mu prilis nelibi devitka, nebot mu pripada prehnane filozoficka a nedovede si predstavit, ze by autor moh nejakym zpusobem dej v pristim dile rozumne ukoncit :))
    IDLE
    IDLE --- ---
    BORGDOG: Nevidělo by se nic, maximálně tak co je populárnější.

    Ale my už přece máme jasno, tak co ještě zjišťovat? :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    IDLE: Teď by to opravdu chtělo tu filmovou nebo seriálovou adaptaci. A vidělo by se, kdo je lepší. :-)
    IDLE
    IDLE --- ---
    BORGDOG: Pomalu a nenápadně, ale o to účinněji. :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    A tak se nám nákaza šíří... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam