• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMKETTOMMalazská Kniha padlých
    ROMI
    ROMI --- ---
    BORGDOG: na to jsem linej :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    HITOMI: Jo, spaní, to je ta druhá varianta, jak trávit cesty. Taky provozuju. :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    IDLE: no to ja mivam taky, akorat jsem na to trochu lina :)
    a valnou vetsinu dnesni cesty z prahy do krkonos jsem bohuzel opet prospala :) a doma asi taky budu spis spat nez cist. Mam tu opravdu silene podminky, venku tuny snehu, -20, doma pohodlny gauc, teplo z krbu....vzdycky me to praskani dreva v nem strasne uspava :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    Já si budu poznámky dělat u druhého čtení. Musím, abych pak byl co platný.
    IDLE
    IDLE --- ---
    HITOMI: Na cestách s sebou mám vždycky notýsek a tužku. Hodí se. :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    BORGDOG: prave, je to o dost narocnejsi ctivo nez jakykoliv jiny dil :) uz se tesim, az si to dam pekne vsechno znovu a v kuse :)

    IDLE: taky si rikam,ze bych si obcas mohla podobne poznamky udelat :) nekdy by se to vazne hodilo, obcas si v autobuse rikam, ze se pak kouknu na ty internety a jak dojdu domu, vykouri se mi to vsechno z hlavy.
    IDLE
    IDLE --- ---
    HITOMI: Jo, na podání určitě záleží. Taky mě to tu ještě neotrávilo definitivně. :) Ale jinak myslím, že raději čtu "menší" úvahy, nad konkrétním problémem nebo osudem, než probírat "velká", zobecněná témata.

    BORGDOG: Můžu si dát dalších přečtení kolik chci a stejně když dojde na věc (čtení dalšího dílu), tak zjistím, že se opět nechytám. Teďka s novou čtečkou jsem se přistihla, že si tam na různá místa připisuju poznámky typu "kde to je a co tam dělá?" a podobně. :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    HITOMI: Devítka je náročná v tom, že jak se zdá začíná "spojovat souvislosti" - a to ze všech osmi předchozích knih. Což ovšem vyžaduje "maličkost," totiž ty souvislosti si pamatovat. V tomto směru by asi devítka byla ideální před novým čtením.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    IDLE: je fakt, ze se to vsude probira, ale dost jinym (a dle meho) nespravnym zpusobem. Ale chapu, ze to lidi muze odpuzovat, ja to obvykle taky nemam moc rada, vzdycky zalezi na forme prezentace takovych nazoru.
    IDLE
    IDLE --- ---
    HITOMI: Když já měla právě pocit, že v těch částech, kde mi to sedlo, to jenom obkreslovalo moje názory a nedalo mi to nic nového. A naopak třeba ta zmiňovaná ekologická témata mi občas přišla už trochu moc, já jsem na to dost citlivá, jak se to v posledních letech probírá všude.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    IDLE: jojo, to je fakt :) ja se v tom hrozne nasla, protoze opravdu vetsinou uvazuju stejnym, nebo hodne podobnym zpusobem a musim rict, ze me to velmi obohacuje. Z fantasy knih rozhodne nejvic. Je to uzasne lidske dilo....i kdyz je mozny, ze to v tom vidim zas jen ja :)

    BORGDOG: jojo, co pribeh, to perla. A vubec, strasne se mi libi, jak si hraje s temi lidskymi osudy. Ale je fakt, ze jsem se tedka chvilkama v devitce ztracela a musela dost usilovne premyslet o tom, co se v predchozich knihach stalo, abych pochytila vsechny narazky. Je to ale zpusobeny tou pomerne dlouhou pauzou mezi timhle a osmym dilem. Nastesti to nebylo nic tragickyho a tykalo se to tech "mene" dulezitych postav - i kdyz prave v tech detailech spatruji jedno z nejvetsich kouzel malazu :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    HITOMI: Já se ztrácel celkem málokdy, dokonce i v té osmičce, a tam toho bylo dost. Počínaje "ekologickými" tématy a konče tím postojem věstdomina k jeho minulosti nebo rozčarování Spinnoka Durava.
    IDLE
    IDLE --- ---
    HITOMI: No, tyhle věci asi fakt každý vnímá trošku jinak. :) Příjemné a veselé to není, jde o to, jestli si z toho člověk něco odnese nebo ne.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    IDLE: kdyz ono je to prave spis tak, jak pise BORGDOG: :) Erikson ma opravdu neuveritelny talent dostat se lidem pod kuzi, a ze to vetsinou neni zrovna moc prijemne a vesele zjisteni. Zadne hloupe vymluvy a vytacky, jen surova realita. To na tom mohu jedine ocenit, jen tak se to totiz opravdu nevidi :) a to nejen v knihach, ale tak nejak i v zivote :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    HITOMI: Já se u filozofie v MKP taky neošklíbám. Některé postřehy jsou skutečně bolestně přesné a pravdivé. Třeba ta Banascharova úvaha o sesuvu půdy v sedmičce a o hledání "viníků." A mnohem víc... nad těmi věcmi se vyplatí přemýšlet.
    IDLE
    IDLE --- ---
    HITOMI: Já se musím přiznat, že mi to filosofování už občas přijde na hranici toho, co snesu. Někdy se trochu ztrácím, jindy mi to zas přijde trochu zbytečné - prostě víc už bych toho nechtěla. To už bych se radši zúčastnila sama - jestli něco takového pácháte po svém na dnd, to může být fajn.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    BORGDOG: taky jsem se tomu divila :) cetl vsechno. A osobne tenhle posun spis vitam, mam Stevenovo filozofovani hodne rada a hlavne ma v jeho knihach smysl. Trochu mi to pripomina i nektera nase dnd sezeni, protoze si taky nehrajem na "klasicky" hrdiny :)

    IDLE: kazdy kus se pocita! :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    IDLE: No, byl by to nepopiratelný důkaz kvality naší propagace.
    IDLE
    IDLE --- ---
    BORGDOG: Na ten bych snad raději ani nečekala.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    IDLE: Anebo na mezinárodní zatykač za malaz-terorismus.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam