Tak jsem behem minuleho tydne precetla
Dceru ciste krve od Anne Bisho, o ktere kdosi napsal, ze jde o "cernocervenou knihovnu ve stylu Eriksona". K cetbe jsem byla (nasilim! :)) donucena take kamoskou, ktera jiz mela "tu cest".
Opravdu netusim, kde dotycny sebral prave srovnani se Stevenem, ale tahle kniha byla to nejvetsi peklo, jake se mi kdy dostalo do rukou. Mozna jsem jen mela velke stesti, ze jsem si nevybirala tak sileny braky, ale stejne...
Tak nejak jsme se na tom s kamoskou shodly, ze hur to snad uz ani neslo. Netusim, kolik je autorce let a pro koho je vlastne kniha urcena - cele mi to prijde jako nejaka masturbacni fantazie stare panny :)) aby to bylo asi drsnejsi, dockame se zminek o znasilovnani malych holcicek, zenske obrizce a lehcich S/M technik. Byt to aspon nejak dobre popsane, stezuju si o neco mene :) na cem ovsem cela kniha pada, jsou postavy. Uz od prvnich stranek jsem si prala, at vsechny chcipnou, vsechny byly stejne pitome a nudne. Autorka tez nejak moc nezvlada praci s moci/magii. Je tu proste nejaky pitomy carovani skrze drahokamy a pavuciny, ktere vubec nedava smysl a s jeho pomoci jsou postavy schopne takrka cehokoliv - predevsim se dostat na misto, kde je autorka zrovna potrebuje. A ze to jsou kolikrat silene osli mustky. Jedine pozitivum, ktere jsem na knize nasla je fakt, ze se cte fakt "rychle a snadno", takze ma clovek to utrpeni celkem rychle za sebou.
Akorat teda nektere vety z hlavy asi jen tak nedostanu, stejne jako konovo sarkasticky zvednute oboci. A uz zmineny popis zenske "obrizky", to byla teprv literarni lahudka :) Vyhnete se tomu, nebo to kupte nekomu, koho opravdu nemate radi. S SE to ma spolecny asi jen dovolavani se "Matky Noci", coz v teto knizce taky parkrat zaznelo. Jinak je to totalni odpad, kterej vubec nedrzi pohromade.