• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMKETTOMMalazská Kniha padlých

    Teď, když už popel vychladl, otevíráme starou knihu. Na stránkách ztuhlých špínou je zapsán příběh Padlých, příběh vyčerpané říše, slova, jež nezahřejí. Oheň uhasl, jeho záře i jiskry života jsou jen vzpomínkami.

    ***UŽITEČNÉ ODKAZY***
    MalazPedie, Malazan Wiki, Malazan Empire, Malazan Reread of the Fallen, Life as a Human - Steven Erikson, Ceska stranka o malazu, Fantasy mapy, Malazska Rise

    ***ČEKÁME NA***

    spoiler zapište takto: <table><tr><td bgcolor="#000000"><font color="#ffffff" size="2"><b>spoiler:</b> ( #ceho_se_spoiler_tyka# ) </font> <font size="2" color="#000000"> #zde_vlozte_spoiler# </font></td></tr></table>
    rozbalit záhlaví
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    HATOR: HITOMI: ULRIK:
    asi jsem nějakej cíťa, ale mně byl velice sympatickej, až mě dojímal, Itkovian.
    HATOR
    HATOR --- ---
    HITOMI: oblábená nerovná se sympatická :D Mezi moje nejoblíbenější patří ty dvě ještěrkodraky a Stínupán :D
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    HATOR: Tehol, Toc Mladsi, Anomander, Silchas, Icarium, Iskaral Pust, Mael, Tanecnik, Kalam, Sumar, Trull Sengar, Coltaine, Hellian, Onrak, Seren,.... a mohla bych dal pokracovat :) v kazdy knize jsem mela fakt hodne oblibencu.
    HATOR
    HATOR --- ---
    ULRIK: Jmenuj jednoho fakt sympatickýho hrdinu v Malazu :D Teda kromě tý Raestovy kočky.

    MICHIGAN:
    Nepředpokládám, že tam bude jen JEDNA postava, ale tentokrát poprvý to má být hlavně o jedný postavě (pokud pominu ty dva šašky nekromanty, ale to aspoň byly jen povídky). A hlavně to, jak je hnusná civilizace, už nám podrobně omlátil o hlavu s Nimanderem a tou naftou.
    Já chci nějaký zábavně nesnesitelný postavy! A tím nemyslím Kruppeho. Víc Jaghutů!!! Gothos na Hrad!
    ROMI
    ROMI --- ---
    HATOR: pak uz byl lepsi o dost, uz nikoho neznasilnoval ne mam pocit? :) uz to nebyl takovej ocas, jak v prvni knize :) me pak bavil dost na konci, neco se s nim delo
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    Přitom od Reaper's Gale ta postava prodělala takovej rozvoj. Plus, já nechci mít všechny "hrdiny" jako Merry Sue a mazlíky...takže nesnesitelný Karsa je správně, protože to byl nesnesitelnej puberťák :)
    MICHIGAN
    MICHIGAN --- ---
    HATOR: jestli ma karsa znicit civilizaci, tak nebude spis antagonista ty trilogie? zacina to v darudzistanu 10 let pote, takze kruppe a iskaral tam nejspis budou taky, vcetne dalsich, kteri by se mu (a teblorum) mohli postavit.
    osobne si uplne nemyslim, ze by si erikson vystacil jen s jednou hlavni postavou a jednou dejovou linkou spis naopak :)
    HATOR
    HATOR --- ---
    Děsnej je furt, naprosto nezajímavej. Kolik toho tak ještě může zabít a znásilnit, než to autora přestane bavit? Mají to být tři knížky. Fakt nemám radost :( Marně přemýšlím, jestli mám nějakou míň oblíbenou postavu, respektive jestli je tam nějaká nudnější.
    ROMI
    ROMI --- ---
    IDLE: tak tak na zacatku byl desnej, ale pak se z nej stala super postava, ktera me bavila :) ultimatni :)

    a btw. knizka o nem bude nasledovat po udalostech v knizkach doufam?
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    HATOR: to jsem rád, že někdo také. Je strašně..plochej.. jo, kolem něj se dějou zajímavý věci a potkává sympatický a úchylný postavy, ale ty příběhy a charaktery by snad šly předhodit čtenáři i bez toho... a to od měj mohlo být velice brzy Klidnost
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    ROMI: reklama na Asus, Microsoft a Intel :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    Mně lezl na nervy hlavně zezačátku, ale pak jsem to začala brát tak, že se kolem něj děly docela zábavné věci. Takže nějaký potenciál by tam byl, uvidíme.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    HATOR: vzhledem k tomu, ze ta postava vysla pomerne razantnim vyvojem uz predtim, si troufam tvrdit, ze to nebude tak jednostranne :) ale uvidime. Je fakt, ze jsem mela taky jine oblibene postavy :D
    HATOR
    HATOR --- ---
    HITOMI: já bych uvítala COKOLIV jinýho, než tuhle debilní postavu - TRI TISICE STRANEK nám zas bude rvát, jak je ta civilizace špatná (dobře, vzhledem k tomu, jak vypadá situace u nás, to není jen tak úplně řečnická otázka, ale i tak)? Co ještě k týhle postavě chceš napsat, když jí prakticky věnoval jednu a půl knihy? Já ho nesnášela už tenkrát. Kdyby to chtěl někdo překládat místo mě, ať se přihlásí (ale né jak posledně madam, co o Malazu v životě neslyšela).
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    Je nějaká šance že ještě v tomhle desetiletí vyjde Assail?
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    HATOR: všimla jsem si, že ses k tomu vyjadřovala i na jeho fb :) já se na to teda těším, i když bych samozřejmě víc uvítala pokračování fall of light.
    HATOR
    HATOR --- ---
    HITOMI: bohůmžel, no :(
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BORGDOG: A tak. To jsem myslím zaregistroval. Tak to je Talpress paranoidní pořád, už dávno před tím případem.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ZOIDBERG: Asi dva týdny před vydáním prvního dílu Spratka unikl na Internet jeho e-book. Musel to udělat někdo z těch, co ho dostal předem na recenzi, anebo ze samotného nakladatelství. Prodeje šly samozřejmě k čertu. Dost se to probíralo a od té doby se myslím stali nakladatelé na poskytování elektronických kopií zadarmo ještě paranoidnější, a u Eriksona zvlášť.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BORGDOG: Jakém maléru?
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    HATOR: Ono taky po tom maléru se Spratkem se není co divit.
    ROMI
    ROMI --- ---
    HITOMI: aha, asi nejsem zas takovej fanousek to vypada :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam