• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    moc diky za info, chtela jsem to zacit ted nekdy poruznu nastudovavat
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    upravila jsem nastěnku.. odkaz na weby.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    MAGGIE: jde mi o imunitu dítěte.. podle nějakých zdrojů je vyvinutá až když dítě bez opory začne chodit..
    podle jiných zdrojů až kolem 3 roku, když už více méně zná všechnu potravu a ví se, zda není alergické
    FROGGIE
    FROGGIE --- ---
    MAGGIE: No vzhledem k tomu, že neočkované dítě může mít problém s přijetím do školky, tak budu odkládat zhruba tak nějak k tomu věku.

Doporučuju kdyžtak www.vakciny.net
    FROGGIE
    FROGGIE --- ---
    ZEGA: Jen se nenechej přesvědčit. Mě teda doktorka nepřesvědčovala. Ve třech měsících se mě zeptala, zda budem očkovat, já odmítla, ona souhlasila. Hlavně teda kvůli ABKM.
    Je fakt, že blbou TBC jsem dala, protože o očkování jsem se začla zajímat až pak. A to holka neměla po vpichu žádnou reakci, po žihadle ani necekla.

MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    ZEGA: protoze trilete dite to uz snese lip nez treba dvoulete, jo? ja fakt nevim, ptam se
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    MAGGIE: já bych ji dala nejdrive ve trech letech a minimalne ctvrt roku by zoe nesmela mit ani rymicku..
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MAGGIE: myslím to tak, jak už reagují ostatní, tzn. nedomluvíš-li se s mudr o zrušení, pak alespoň odsouvat co to půjde a být při očkování stopro zdraví
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    a v kolika letech byste ji tedy daly? ja se opravdu rada poucim, ale nechci slyset jen "co nejdele", atd., protoze z toho si nevyvodim vhodny vek
    FROGGIE
    FROGGIE --- ---
    MAGGIE: Já ji odmítnu. Nějak nevidím důvod, proč dávat živou vakcínu malému dítěti. No a navíc, já už odkládala hexu, čili v 15 měsících MMR stejně nestihnu.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    IBERIA: co nejpozdeji = kdy? v peti letech? v deseti letech? ve trech letech?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MAGGIE: co nejpozději. Moje 15 měsíční má zatím nekompletní hexu a toto budeme s mudr řešit až pak.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    IBERIA: takze bys to nechala dat kdy? nerejpu, ptam se
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    tak buhvi, jak to nakonec dopadne - sama pediatricka mi rikala, ze se uvidi, jestli to Jenikovi nevyjde zrovna do obdobi vsuderadicich chripek a dalsich zimnich nemoci, ze to by kdyztak urcite pockala na pozdeji
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    jinak z. očkovaná není proti ničemu a s MUDr. jsme domluvené že minimálně do roka ani nebude.. ale stále se mě snaží přesvědčit, že bych měla.. (Z. jsou 4 měsíce).
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MAGGIE: to bych netvrdila, prostě živá vakcína je vždy o hubu, jak jsem psala
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    MAGGIE: já např. živou vakcínu zatím odmítám.. ale stále stuju, zda nenajdu argumenty co mě přesvědčí

Já mám knihu Očkování pro a proti od M. Hirte
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    IBERIA: takze kdyz dosud nic, tak je to u nas v poho
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MAGGIE: zejména na vejce a další věci od kuřat...
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    IBERIA: alergiku na co konkretne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam