• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    THOR_CALYSTERN: ok, vedlejší účinky, co se vyskytujou asi tak v půl procentu případů.... je to větší zlo, než pak tu nemoc chytnout skutečně?
    THOR_CALYSTERN
    THOR_CALYSTERN --- ---
    někteří lidé se prostě nehodlají smířit s možnými vedlejšími účinky, čemuž se vůbec nedivím...

na druhou stranu sám některá očkování mám, ale že bych vyhledával na každou kravinu, to opravdu nehrozí
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    Já mam trochu problém s pochopenim tématu. Ono existuje taky nějaký "proti", když jde o něco tak důležitýho jako očkování?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Já chápu, že se každý rozhoduje individuálně, nicméně uvědomujete si, že pokud proočkovanost populace klesne pod určitou hranici, mají patogeny bětší možnost řišit se a mutovat, a tím veškeré očkování ztrácí smysl?
    MIKA
    MIKA --- ---
    my jsme taky odmitly... mame u Mudr. odklad do 1. roku, pak se uvidi - ja bych "chtela" ockovat az po 2. roce, kdy by mela byt jiz vyvinuta imunita a to jen kvuli socialnim zarizenim, jako je skolka :(... nastesti mam rozumnou doktorku - moc me nepresvedcovala - pohrozila rizikem cerneho kasle - trochu jsem znervoznela, ale po znovu nastudovani jsem se rozhodla pro NE... taky nebudu chtit hexavakcinu ale omezene...v tom vsem hledani informaci pro me byl nejtezsi ukol najit pediatra, ktery bude osetrovat me neockovane dite, zacala jsem hledat uz tehotna... na nastenku: rozalio.cz
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    FROGGIE: s obhajovanim sveho nazoru u doktorky mam taky problem, protoze ony jsou tam se sestrickou vzdycky v presile, ja kolikrat mela problemy Jenika udrzet v klidu, natoz se tam s nima dohadovat o nejakych vaznejsich vecech typu vakcina apod.
    FROGGIE
    FROGGIE --- ---
    ZEGA: Problém s argumentací mám taky. Málokdy se proto pouštím vysloveně do debat, protože svůj názor nedokážu přesvědčivě obhájit. :-(

MAGGIE: Ty vakciny.net jsou takové objektivní, řekla bych. Alespoň mně se zdá.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    FROGGIE: přesvědčit se nenecham.. před příští prohlídkou píšu mudře email, s tím jak to bude..
    mám pak trochu problémy s argumentací, když na mě někdo něco vybalí.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    moc diky za info, chtela jsem to zacit ted nekdy poruznu nastudovavat
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    upravila jsem nastěnku.. odkaz na weby.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    MAGGIE: jde mi o imunitu dítěte.. podle nějakých zdrojů je vyvinutá až když dítě bez opory začne chodit..
    podle jiných zdrojů až kolem 3 roku, když už více méně zná všechnu potravu a ví se, zda není alergické
    FROGGIE
    FROGGIE --- ---
    MAGGIE: No vzhledem k tomu, že neočkované dítě může mít problém s přijetím do školky, tak budu odkládat zhruba tak nějak k tomu věku.

Doporučuju kdyžtak www.vakciny.net
    FROGGIE
    FROGGIE --- ---
    ZEGA: Jen se nenechej přesvědčit. Mě teda doktorka nepřesvědčovala. Ve třech měsících se mě zeptala, zda budem očkovat, já odmítla, ona souhlasila. Hlavně teda kvůli ABKM.
    Je fakt, že blbou TBC jsem dala, protože o očkování jsem se začla zajímat až pak. A to holka neměla po vpichu žádnou reakci, po žihadle ani necekla.

MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    ZEGA: protoze trilete dite to uz snese lip nez treba dvoulete, jo? ja fakt nevim, ptam se
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    MAGGIE: já bych ji dala nejdrive ve trech letech a minimalne ctvrt roku by zoe nesmela mit ani rymicku..
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MAGGIE: myslím to tak, jak už reagují ostatní, tzn. nedomluvíš-li se s mudr o zrušení, pak alespoň odsouvat co to půjde a být při očkování stopro zdraví
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    a v kolika letech byste ji tedy daly? ja se opravdu rada poucim, ale nechci slyset jen "co nejdele", atd., protoze z toho si nevyvodim vhodny vek
    FROGGIE
    FROGGIE --- ---
    MAGGIE: Já ji odmítnu. Nějak nevidím důvod, proč dávat živou vakcínu malému dítěti. No a navíc, já už odkládala hexu, čili v 15 měsících MMR stejně nestihnu.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    IBERIA: co nejpozdeji = kdy? v peti letech? v deseti letech? ve trech letech?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MAGGIE: co nejpozději. Moje 15 měsíční má zatím nekompletní hexu a toto budeme s mudr řešit až pak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam