• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    ze jsem se dozil bezmala 35...
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    CORNELA: no tak pokud ma matka je to v uplne jinym rezimu... a na zloutenku b se dela tehotensky skrining!
    Jinak ja okovanej nejsem ani A ani B a 22let na karlarku.....to mam asi sakra stigro
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    cornela: jinak mi prosim hod do posty ockovaci prukaz...doufam, ze tam mas Ai B:P
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    CORNELA: no a kde by to slintajici mrne tu zlouenku chytlo?myslis od toho slintajiciho fetaka na karlaku?
    jo a to s tema strikackama je taky dobry urban legned.viz statistika...
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    Přidám se taky s názorem. Předesílám, že čím víc vím o medicíně, tím jsem opatrnější v interpretaci různých studií a důvěře v "zdroje" a s mnoha aspekty současného "léčení" a přístupu k lidskému tělu nesouhlasím vůbec. Naznala jsem, že mi v souvislosti s očkováním stejně nezbude nic jiného, než se pokusit o syntézu omezených odborných znalostí a toho, jak chápu selský rozum já a v této chvíli mi z toho vychází toto:

Čekám druhé sviště a pokud budu mít možnost do toho zasáhnout (doufám), nechám ho naočkovat proti nemocem, kde se doposud povinně očkovalo - protože tomu nerozumím dost na to, abych si vzala na triko to, že by očkované nebylo. Ale pokusím se posunout očkování na pozdější dobu - protože si nemyslím, že je normální, aby se kojenec setkal s plejádou velmi ošklivých nemocí a jeho o překot zrající imunitní systém dle mého názoru dostává očkováním pěkně zabrat. A přijde mi docela reálné, že v této souvislosti může dojít k rozvoji různých autoimunitních defektů, včetně alergií. A to si taky nevezmu na triko.

Co se nepovinných a novějších očkování týče, nepodstupuji je a neplánuji je ani pro své děti. Medicína má své velmi smysluplné ušlechtilé části a taky části, které jsou především různě obalený business. A to podle mě zahrnuje i spoustu očkování, včetně snah "povinně zavést co nejdřív co nejvíc". A kdo se domnívá, že farmaceutický průmysl není zásadním hybatelem současné medicíny (netvrdím, že jediným) tak...zřejmě žije na úplně jiné planetě než já a naše Nyxy se právě nějakým záhadným způsobem propojily v jednom momentu časoprostoru. Jinak si to neumím vysvětlit.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    tak jako tak - osobne doporucuju uzivat par dni pred a cca dva tydny po homeopatika thuyu - aspon u nas to pomohlo krasne preklenout pripadne vedlejsi ucinky jako napr. teplotu (aspon co jsem tak mela moznost slyset od maminek v cekarne, ktere mely decka naockovane stejne jako nas Jenik - ten byl vzdy v poho, u jinych napr. nekolik dni 40 horecky apod.)
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    CORNELA: no tak u zloutenky typu b predpokladam, ze deti ve skolce si strikacku nepujcujou a nesoulozej spolu... jinak co se zloutenky typu b tyce, tak nakazit sebe nebo druho muzes...samo, ale je to o moralu - kdyz fetuju vezmu si svoji buchnu a mrdam s gumou...zejo...
    add kolektivni imunita ano... ale taky musime brat v uvahu hygienicky navyky, zpusob zivota atd...

LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: já jsem byla naopak příjemně překvapena, když mi kamarádka řekla, že do soukromých školek berou i neočkované děti. Jsou dražší, ale aspoň nikoho takto nediskriminují. Skoro mi bylo líto, že jsem se rozhodla dítě nechat naočkovat.
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: to jsem mohla tušit, že se neozve žádný rodič, ale slečna Všeználková.:) Proč bych měla psát, co považuju za nežádoucí účinky? Lidi nejsou blbí a poznají, pokud dítěti po očkování nic nebylo nebo pokud mělo nějakou reakci.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: navíc, vždycky jsou lidi, co očkovaní být nemůžou z nějakých objektivních důvodů, lidi se špatnou imunitou, na které očkování nezabralo atp., a pak zas stačí jeden migrant a trocha smůly a ejhle, ohnisko nemoci.

GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    _UDEL_: jenomže tetanus se dá chytit z toho jedení hlíny, žloutenka typu B je dost infekční a stačí, aby Pepíček se žloutenkou trochu krvácel z dásní a z jeho skleničky se napila Mařenka - neříkám, že je z tohohle hlediska nezbytně a nevyhnutelně nutné očkovat kojence, ale ničemu to nevadí.

No, a zrovna 'u nás se nevyskytuje' je takové alibistické. Stačí jeden migrant, i když uznávám, že pravděpodobnost Nigerijce s poliem je dost malá. A černý kašel, no, hm, to zrovna není, že buďto rýmička, nebo rovnou zdechnout, podle popisů je to velmi, ale velmi ošklivý kašel, kdy se děcko dusí, protože už vykašlalo a vykřečovalo všechen vzduch z plic a jak furt kašle, nemůže se nadechnout, a i dospělí si občas tím kašláním polámou žebra. Která matka je na tohle ochotná se dívat, je fakt soucitná jak kus obrubníku.
    LILY
    LILY --- ---
    ..se omlouvám, že se vám montuju do židobolševických a židozednářských spiknutí... :) ..ale je tu někdo, kdo má očkované dítě na priorix, aniž by se u něj po tom očkování projevily nežádoucí účinky? Díky
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    Tak v prvni rade by jste si tu meli sepsat proti cemu se ockuje povinně a vygooglovat si jak se jednotlive nemoci prenasej, zejo...
    Napr. tetanem zadny dite jiny nenakazi... to samy plati u zloutenky typu B. takze to uz mame z hexy dve down... a dalsi 3 se na nasem uzemí nevyskytujou a 4 - cerny kasel, je sice hodne neprijemny onemocneni a slabouckej nedonosenej jedinec ho nejspis neprezije,ale ten neprezije ani chripku...

jo a pak prijde pi. mudr cabrnochová s tím, ze rodicum doporuce ockovani proti planejm nestovicim, pac kdyz ma rodina dve deti, a zaplati si drahou dovolenou a nahodou jedno prijde s nestovicema, tak maj na 6tydnu stopku a draha dovolena propadne coz je skoda ... no a to by jeden blil...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: já bych se vlastně ani nedivila.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: nebo je vzteklina desinformace iluminátů a celosvětového spiknutí židozednářů, kteří z banální rýmičky dělají děsivou nemoc, aby se lidi báli. A jsme zase u hliníku.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: a tohle by přitom mohli lidi chápat, že vzteklina je jednoduchá věc - máš ju, umřeš, ať je malá, velká, poloviční nebo tuplovaná.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    AXTHEB: to není 'nestihne propuknout úplně', ale inkubační doba, jestli se nepletu. Proto se to jmenuje postexpoziční profylaxe, neboli prevence po uštknutí.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ECLECTICA: Ona to neni afaik uplne pravda. Pokud nestihne propuknout uplne, tak funguje obcas ockovani jako lecba.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ECLECTICA: jo, to se jednomu taky povedlo, skrze transplantaci kostní dřeně, neb měl jakousi leukémii nebo co to bylo. V tomto případě zase teta Gentiana radí šukat s těma gumovejma věcičkama proti dětem, je to spolehlivější, než doufat v zázraky.
    MONELLE: to mě těší.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KUBIS: děláš si legraci? Tohle je poměrně známá kutečnost, snadno dohledatelná. Jinak viz Gentiana. Šance, že se uzdravíš ze vztekliny, je přibližně stejná, jako že se zbavíš hiv pozitivity.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam