• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ECLECTICA: Ona to neni afaik uplne pravda. Pokud nestihne propuknout uplne, tak funguje obcas ockovani jako lecba.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ECLECTICA: jo, to se jednomu taky povedlo, skrze transplantaci kostní dřeně, neb měl jakousi leukémii nebo co to bylo. V tomto případě zase teta Gentiana radí šukat s těma gumovejma věcičkama proti dětem, je to spolehlivější, než doufat v zázraky.
    MONELLE: to mě těší.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KUBIS: děláš si legraci? Tohle je poměrně známá kutečnost, snadno dohledatelná. Jinak viz Gentiana. Šance, že se uzdravíš ze vztekliny, je přibližně stejná, jako že se zbavíš hiv pozitivity.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: ano, a po posledním náboru uchazečů o zamšstnání vím, že hliník a jeho bratry je nutno svařovat v ochranné atmosféře, neb jinak to oxiduje.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: ano, dural!
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Že bych si zašla pro popcorn?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KUBIS: nojo, ona peče s těma, co pomocí hliníku dělají z lidí zombíky na dálkové ovládání, já tyhle typy znám. Pomáhá, když si jeden dá pod polštář kus orgonitu.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    SANDRI: problem je v tom ze CORNELA ani netusi proc tam ten hlinik je... ale z jejich prispevku mam pocit ze je minimalne v komisi pro imunizaci... nechme se tedy poucit:)

ZEGA zadam o RO, nemam silu se dal vyjadrovat:)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: já bych si musela ty cizí slova najít na wikipedii, ale nezní to zrovna radostně.
    A ono to asi neví, co je to incidence:D (ano, jsem zlá. Ale je pár věcí na světě, co mě hodně serou, a neočkovači jsou jedna z nich. Kdo si chce vyrábět koloidní stříbro a léčit si tím všecko - klidně, budu pečlivě sledovat, jestli začne modrat a šedivět.)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHEALA: nojo, nic není poučnějšího, než že bratr, Pepík odvedle a hodná tetička umřeli na tuberu nebo černý kašel. To pak jeden neřeší, že po vpichu je bebí.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Jo, a protože matka příroda není lisovna plastových dílů, taky se občas stane, že má někdo od narození blbou imunitu. Nebo je starej a chabrus na cokoli. Nebo je po transplantaci (*) nebo cokoli. A jistě ocení, že vaši neočkovaní miláčci na něho naprskají něco veselého, jako jsou plané nešťovice.

(*) transplantace taky zahrnují spoustu chemikálií a věcí, co jsou proti přírodě. Ti, co nesouhlasí s očkováním, souhlasí i s transplantacema, táži se?
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    CORNELA: V této debatě nejde jen o hliník.O jednotlivých typech vakcín,,jejich složení,účinku a v neposlední řadě i v ziskuchtivosti farmaceutických společností toho vim tolik,že bych tím tady strávila hodiny.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    NINE_OF_NINE: počkej,, nadu to i se zdrojem..
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CORNELA: prej ze existuje nejaky hack, (Biphasic cuirass ventilation) ktery se pouziva do ted. To bude asi ta tva zmensena varianta. A pomaha treba pacientum s astmatem. Tou sou mi veci.
    Kazdopadne, docela chapu jeden moment (psychologicky) proc se objevuji tyhle odpurci ockovani, videt cely oddeleni deti zakutych v zeleznych plicich, ockuju hlava nehlava. Zvykli jsme si na to ze tyhle osklive nemoci nemame, jako na samozrejmost.
    KUBIS: tohle neni stredni skola, kde bejt chytrej bylo socialne na obtiz:-)
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    ZEGA: zdroj?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KUBIS: jest zaznamenán jeden příklad, kdy člověk přežil vzteklinu. Jeden. Všichni ostatní, co ji měli, tak trochu umřeli. Tohle je ten případ http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15958806 a má ta holka následky. Jo, a při profylaxi po kousnutí čoklem atp. je člověku dva dny fakt strašně zle. Viděla jsem to velmi zblízka. Ale radši dva dny problejt a proomdlívat, než riskovat, že zdechnu.

CORNELA: no, říkám, že to přesně nevím. Možná ten článek jako železné plíce označil nějaký onačejší model, a taky mě udivilo, že to někdo překlepal x desetiletí.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    SANDRI: Opravdu se rovna hlinik hydroxidu hlinitemu?
    Navic denne prijme dospely clovek nekolik mg hliniku.
    LIZZA
    LIZZA --- ---
    SHEALA: díky
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    ECLECTICA: ukaz zdroj nebo nelzi...

kurna jak to tady sleduju tak je to tady kazdy druhy epidemiolog, profesor mediciny, primar nemocnice a dalsi samy moudry clovek. Tak kdyz jste tak chytri, napiste mi teda ty rizika ockovani, no sup... me to zajima... ja se tady nepotrebuju trumfovat v tom co jsem rychlej kde vygooglil, chci se dozvedet pro a proti
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SANDRI: a to je argument pro co?
    CORNELA: upřímně řečeno, někde jsem četla, že přímo echt železný plíce ještě fungujou na pár místech ve Státech, a že ta strojírenská firma, co dělá asi tak sto milionů dalších věcí, je furt opravuje atp., protože byli lidi, co prostě ze své bedny nechtěli. Ale neučinila jsem si poznámku a je to tak dva, tři roky, takže to asi nenajdu. Ale to je fuk, ono je asi dost hnusný být paralyzovanej, i když je jeden naaranžován do křesla.
    CORNELA: no, akorát... jakej život. Bléfuj.
    SANDRI: nesouhlasit můžeš, ale to je tak jediný, co můžeš, protože pravdu nemáš.
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    CORNELA: nesouhlasim
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: zelezne plice to byla buhvi proc moje nocni mura kdyz sem byla dite, bylo to v jedny knizce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam