• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    MIKA: ano, bude. Horečka se dá navíc snadno snížit a není ničím, kvůli čemu by si měl kdokoliv dělat starosti. Narozdíl od těch smrtelných nemocí.

MIKA: To, že očkování způsobuje alergie je pověra, kterou jsi sebrala kdo ví kde. Je rozdíl mezi kauzalitou a korelací.

CORNELA: To je jasné, že dítě ti to nevrátí, jde o odstrašující účinek.
    MIKA
    MIKA --- ---
    PATISLAV: skoda ze neexistuji statistiky nakazenych ockovanych a nakazenych neockovanych deti :) ...ty preberes zodpovednost za to, ze jsem nechala naockovat 3 mesicni dite srackama - dostalo z toho alergie, je casteji nemocne, atd? nebo stat prebere tuhle zodpovednost??? kdyz uz se tady ohanime zodpovednosti...
    to Cornela: nezijeme vsichni v Pze! vsechny deti nevymetaj Karlak!
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Jak to tady tak čtu, začínám mít strach o svý dítě, jestli bude vyrůstat vedle dětí těchhle opatrnejch matek.

Zajímalo by mě jedno:

Oháníte se tady "demokracií" a možností volby. Jistě tedy chápete, že se svobodou přichází i zodpovědnost. Souhlasíte, že pokud vaše neočkované dítě onemocní a bude mít kvůli tomu trvalé následky (nebo nedejbože zemře), měli byste jít jako rodiče do vězení a vaše zbývající děti by vám měly být odebrány? Souhlasíte, že pokud vaše nemocné dítě nakazí dítě očkované (protože mutace) nebo dítě, které očkováno být nemohlo, měli byste jít do vězení a platit tučné odškodné poškozené rodině?

Pokud ano, pak je se dá vaše přesvědčení s přimhouřenými oky akceptovat, pokud ne, tak si pletete demokracii s anarchií.
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    CORNELA: no dyt jo... zodpovedne si ho naockuj, at nic nechytne od toho myho nenaockovanyho vid...
    Jinak presne o tom to je...kdyz se bojim, ze moje dite, ktery zije mezi panelakama a betonem chytne tetanus (asi z hliny co mam v kvetinaci) tak ho naockuju, kdyz se bojim, ze moje dite chytne zloutenku v metru tak ho naockuju... ja tu nerikam, neockujte ...je to kazdyho vec... my se doma rozhodli takhle, tak nam vsichni polibte prdel a starejte se o sebe...

Jinak me bavi, jak se vsichni desej, ze chcipnou na nejakou nemoc a pak zerou hnusny zradlo z diskontu a dobrovolene si sedaj do svoji vytunený rakve z koncernu VW:) ale to uz neni skutecne o ockovani... takze brou...dite mi vychlemtlo lahev odstikanyho mlika a jdu zalehnout ke svoji krasce...
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    CORNELA: no ja mam na rozdil od tebe ted na hrbu dite. takze fakt nebudu ztracet cas s nejakou pani prechytralou...ktera je asi na na noci ve spitale kope se tam do prdele...
    tak si hlavne jednou svoje deti naockuj... ony pak nic nechytnou... a ani ti nezkazej drahou dovolenou, kdyby se nahodou rozhodli i pres to bejt nemocny...

ECLECTICA: znovu rikam, ze já mam asi teda sakra stesti tech 34, let a 8 mesicu, ze jsem nic nechytnul... a to jsem jezdil i po tech čektekách!
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    _UDEL_: žloutenkou se můžeš nakazit velmi snadno. Jak jsem psala, chyteš se tyče v metru, pak špatně chytneš dudlík, který strkáš dítěti do pusy, a ejhle. Navíc HBV může být asymptomatická a není to zdaleka jen nemoc feťáků - ostatně právě z toho důvodu se těhotné ženy na protilátky testují plošně.
    A ty tři další nemoci se tu nevyskytují... no hádej proč. Ale koukám, že totéž už psala Cornela.

_UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    No nic nebudu to tady plnit diskuzi o tom, jestli zloutenka typu b je stejne rozpinava jako sezoni chripka... kazdej soudnej clovek, kterej si umi vygooglovat pocet nakazenych si rizika porovna sam... jinak pokud bych mel byt takhle vydesenej jak pani cornela z karlaku, tak bych svoji dceru nemoh brat do atelieru,pac tam jsou skoro vsichni teply a jak vime ty jsou skoro vzdy hiv pozitovni... tak jako vsechny deti chodej u zeme tak budou vsechn neockovany mit zloutenku B a budou ji prenaset slinama pres hrnicky na ty chudaky s leukemii, kteri ockovany bejt nemuzou... a za par let nas nebude 10mld, ale vychcipame....
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    myslim ten tehotensky screening..tam mas rezervu... dela se u vsech B a HIV cca 12-16tyden a 30-32tyden. Evidente mas za sebou nekolik tehotenstvi...
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    tak si to holka nastuduj a jeste mi rekni, kde makas, at se tomu spitalu vyhejbame...

_UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    ze jsem se dozil bezmala 35...
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    CORNELA: no tak pokud ma matka je to v uplne jinym rezimu... a na zloutenku b se dela tehotensky skrining!
    Jinak ja okovanej nejsem ani A ani B a 22let na karlarku.....to mam asi sakra stigro
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    cornela: jinak mi prosim hod do posty ockovaci prukaz...doufam, ze tam mas Ai B:P
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    CORNELA: no a kde by to slintajici mrne tu zlouenku chytlo?myslis od toho slintajiciho fetaka na karlaku?
    jo a to s tema strikackama je taky dobry urban legned.viz statistika...
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    Přidám se taky s názorem. Předesílám, že čím víc vím o medicíně, tím jsem opatrnější v interpretaci různých studií a důvěře v "zdroje" a s mnoha aspekty současného "léčení" a přístupu k lidskému tělu nesouhlasím vůbec. Naznala jsem, že mi v souvislosti s očkováním stejně nezbude nic jiného, než se pokusit o syntézu omezených odborných znalostí a toho, jak chápu selský rozum já a v této chvíli mi z toho vychází toto:

Čekám druhé sviště a pokud budu mít možnost do toho zasáhnout (doufám), nechám ho naočkovat proti nemocem, kde se doposud povinně očkovalo - protože tomu nerozumím dost na to, abych si vzala na triko to, že by očkované nebylo. Ale pokusím se posunout očkování na pozdější dobu - protože si nemyslím, že je normální, aby se kojenec setkal s plejádou velmi ošklivých nemocí a jeho o překot zrající imunitní systém dle mého názoru dostává očkováním pěkně zabrat. A přijde mi docela reálné, že v této souvislosti může dojít k rozvoji různých autoimunitních defektů, včetně alergií. A to si taky nevezmu na triko.

Co se nepovinných a novějších očkování týče, nepodstupuji je a neplánuji je ani pro své děti. Medicína má své velmi smysluplné ušlechtilé části a taky části, které jsou především různě obalený business. A to podle mě zahrnuje i spoustu očkování, včetně snah "povinně zavést co nejdřív co nejvíc". A kdo se domnívá, že farmaceutický průmysl není zásadním hybatelem současné medicíny (netvrdím, že jediným) tak...zřejmě žije na úplně jiné planetě než já a naše Nyxy se právě nějakým záhadným způsobem propojily v jednom momentu časoprostoru. Jinak si to neumím vysvětlit.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    tak jako tak - osobne doporucuju uzivat par dni pred a cca dva tydny po homeopatika thuyu - aspon u nas to pomohlo krasne preklenout pripadne vedlejsi ucinky jako napr. teplotu (aspon co jsem tak mela moznost slyset od maminek v cekarne, ktere mely decka naockovane stejne jako nas Jenik - ten byl vzdy v poho, u jinych napr. nekolik dni 40 horecky apod.)
    _UDEL_
    _UDEL_ --- ---
    CORNELA: no tak u zloutenky typu b predpokladam, ze deti ve skolce si strikacku nepujcujou a nesoulozej spolu... jinak co se zloutenky typu b tyce, tak nakazit sebe nebo druho muzes...samo, ale je to o moralu - kdyz fetuju vezmu si svoji buchnu a mrdam s gumou...zejo...
    add kolektivni imunita ano... ale taky musime brat v uvahu hygienicky navyky, zpusob zivota atd...

LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: já jsem byla naopak příjemně překvapena, když mi kamarádka řekla, že do soukromých školek berou i neočkované děti. Jsou dražší, ale aspoň nikoho takto nediskriminují. Skoro mi bylo líto, že jsem se rozhodla dítě nechat naočkovat.
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: to jsem mohla tušit, že se neozve žádný rodič, ale slečna Všeználková.:) Proč bych měla psát, co považuju za nežádoucí účinky? Lidi nejsou blbí a poznají, pokud dítěti po očkování nic nebylo nebo pokud mělo nějakou reakci.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: navíc, vždycky jsou lidi, co očkovaní být nemůžou z nějakých objektivních důvodů, lidi se špatnou imunitou, na které očkování nezabralo atp., a pak zas stačí jeden migrant a trocha smůly a ejhle, ohnisko nemoci.

GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    _UDEL_: jenomže tetanus se dá chytit z toho jedení hlíny, žloutenka typu B je dost infekční a stačí, aby Pepíček se žloutenkou trochu krvácel z dásní a z jeho skleničky se napila Mařenka - neříkám, že je z tohohle hlediska nezbytně a nevyhnutelně nutné očkovat kojence, ale ničemu to nevadí.

No, a zrovna 'u nás se nevyskytuje' je takové alibistické. Stačí jeden migrant, i když uznávám, že pravděpodobnost Nigerijce s poliem je dost malá. A černý kašel, no, hm, to zrovna není, že buďto rýmička, nebo rovnou zdechnout, podle popisů je to velmi, ale velmi ošklivý kašel, kdy se děcko dusí, protože už vykašlalo a vykřečovalo všechen vzduch z plic a jak furt kašle, nemůže se nadechnout, a i dospělí si občas tím kašláním polámou žebra. Která matka je na tohle ochotná se dívat, je fakt soucitná jak kus obrubníku.
    LILY
    LILY --- ---
    ..se omlouvám, že se vám montuju do židobolševických a židozednářských spiknutí... :) ..ale je tu někdo, kdo má očkované dítě na priorix, aniž by se u něj po tom očkování projevily nežádoucí účinky? Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam