• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    ECLECTICA: Všichni lékaři své děti ochotně neočkují.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PANTHERA: ok, my se tady ale nebavíme o nějaké konkrétní chybě nějakého konkrétního lékaře. Bavíme se o obecně uznávaných principech imunizace společnosti. To už se spíše podobá, máme-li se držet toho příměru k elektrikářům, sporu střídavý vs. stejnosměrný proud.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    dotaz na odpurce ockovani: jak si vysvetlujete skutecnost, ze lekari ockuji sve deti velmi ochotne? chybi jim znalosti? jsou zblbli farmaceutickou lobby? chteji jim ublizit?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CORNELA: myslím, že ti ten příměr s poloosou nesedí :-)
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    CORNELA: Jenže ne každý elektrikář rozumí tomu co dělá a s lékaři je to úplně stejné.
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    CORNELA: A Ty zas postrádáš sebereflexi a trpíš představou, že Ty, medička, jsi tady ta chytrá a laici (obzvlášť někteří v Tebou přesně stanovených škatulkách) jsou blbci.

Nezlob se Cornelo, ale tohle mi vychází z většiny Tvých příspěvků napříč několika kluby.

Nevím, proč jsi šla na medicínu, ale předpokládám, že z vizí pomoci jiným lidem. Tak pro to něco udělej. Místo energie co vrážíš do egoonanie a urážení jiných lidí na nyxu se zkus v soukromí pověnovat otázce, jakéže charakterové vlastnosti by měl mít lékař, kterému svěříš do péče své budoucí děti. Vsadím se, že arogance a bohorovnost mezi nimi nebudou.

Nevykládej si to nějak špatně nebo osobně. Nedomnívám se, že to myslíš zle. Ale měla bys asi mít nějakou zpětnou vazbu - ostatně profiluješ se tu jako odborník. A Tvůj projev hádám nepůsobí tak, jak by sis přála.
    EDERA
    EDERA --- ---
    CORNELA: Jistě - nemám znalosti odborníků. Ale o to právě jde - že optimálního stavu jsme schopni dosáhnout JEN ve spolupráci. Já to bez nich nedokážu a oni beze mě taky ne.

MMCH i u jističů anamnéza byla nutná - kdyby si poslechl, co všechno za přístroje tam chci mít, tak by věděl, že jeden to nemůže utáhnout.:-P
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CORNELA: taky Edera netvrdí, že ty znalosti má. Ale já teda taky můžu vyletět z kůže, když odborník a je jedno, z jaké je oblasti, nebere v potaz věci, které mu říkám.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    LILY: A proč je to podle tebe v nepořádku? Jenom proto, že to zní nebezpečně?
    EDERA
    EDERA --- ---
    CORNELA: Napsala jsem snad něco takového? NEUMÍM všechno sama líp. Neumím píchnout injekci, odoperovat slepák, neumím zasekat dráty do zdi. Ale mám informace, které odborníci nemají, mít nemohou, pokud budou ignorovat, co říkám, a bez kterých to nemůže fungovat tak, jak by bylo třeba.
    PANTHERA
    PANTHERA --- ---
    EDERA: Souhlas.
    LILY
    LILY --- ---
    EDERA: souhlas. Taky nejsem odpůrce očkování, ale stávající očkovací kalendář se mi nelíbí.
    LILY
    LILY --- ---
    ECLECTICA: a to, že se několikaměsíčnímu dítku šoupne rovnou šest či sedm různých chorob, ti taky přijde v pořádku?
    EDERA
    EDERA --- ---
    GENTIANA: To si piš, že do toho elektrikáři kafrám! Ale bohužel, ten, co dělal elektřinu u nás, měl podobný přístup, jako řada lékařů, tj. přece nebudu poslouchat, co mi tady nějaká pitomá amatérka vykládá (o dvou jističích). Následkem toho ještě patnáct let po jeho jeho práci u nás nemůžu zároveň prát a vařit vodu na čaj nebo ohřívat jídlo v mikrovlnce, protože to vyhodí pojistky. A v tom je celej ten zakopanej pes - elektrikář i doktor si můžou studovat svůj obor jak chtěj pečlivě, ale když nebudou poslouchat, co jim říkám o konkrétní kuchyni/konkrétním těle, tak to prostě nebude fungovat.

Já rozhodně nejsem odpůrce očkování. Ale myslím si, že současný očkovací kalendář mimin je zbytečně nadupaný a že to s sebou nese rizika. Spousta z těch očkování by se dala odložit na pozdější věk (ne, nemluvím o černém kašli, ale třeba o béčkové žloutence).
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    CORNELA: díky ,)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ZEGA: ale zrovna incidenci vysvětlit nepotřebuju ,)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    CORNELA: hele je fayn že si odborník, jsem ráda za tyhle diskuze, ale možná bys mohla vysvětlovat ty odborný názvy rovnou ty.. ať si to naprostej lajk nemusí zlouhavě překládat.. (možná by se to hodilo i do budoucna, pokud budeš pracovat přímo s lidma).. nejsem studovaná, spoustu odbornejch názvů neznám a musim si to překládat (s čímž víceméně nemám problém), ale může u toho vzniknout i nějaký nedorozumnění.. dík
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MIKA: ono to ale ma jeden hacek. inkubacni doba se tomu rika.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MIKA: njn, ono to ockovani funguje az pri urcitem stupni proockovanosti obyvatel. Neni tu nejakej dokor aby tohle vysvetlil ?
    A jak rikam, to nenio obycejnej kasel, to je nemoc kde preziti muze znamenat dozivotni handicap, klidne i mentalni, a psat si s mamkama na www.postizenedeti.cz asi neni to co chces celej zivot delat. (Sorry za ty emoce :-)
    MIKA
    MIKA --- ---
    nastesti je skoro cely narod ockovany, tudiz chraneny, moje dcera ho doufam neohrozi ... pokud budeme mit nejakou chorobu - nebudeme vychazet a nemoc sirit - to kazdopadne nebudu delat ani kdyz budeme mit obycejnou rymu... to se proste nedela...sirit bacily v kolektivu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam