SHEALA: to jsem ovsem napsala - muj prispevek 15:58:47 16.11.2011
vytazek z rozhovoru s vakcinologem Romanem Prymulou:
http://ona.idnes.cz/on-line-rozhovor-s-vakcinologem-romanem-prymulou-fvt-/odpovedi.asp?t=PRYMULA4&strana=1
...OTÁZKA: Vážený pane profesore, chtěl bych Vás požádat o stručné vyjádření odborného experta k následujícím 4 otázkám: 1)Jaké jsou v České republice (epidemiologické) možnosti pro plošné posunutí začátku vakcinace malých děti za druhý rok životí kvůli minimalizaci vedlejších neźádoucích účinků vakcíny na nervový a imunitní systém novorozeného lidského organismu? Odpoved: ODPOVĚĎ: 1. Posunutí vakcinace na druhý rok věku není epidemiologicky žádoucí, protože riziko od 3. do 12. měsíce věku zejména u černého kašle, pneumokokových onemocnění, ale i ostatních je příliš vysoké. Zhlediska vyzrálosti imunitního systému, je sice nejlépe očkovat až po druhém roce věku, avšak to by mohlo být v řadě případů již pozdě. Proto zvolený interval a doba očkování je jakýmsi optimem ne však ideálem.
cerny kasel je velmi zavazny a az smrtelny zejmena u malych deti - 6 tydnu - dite ve veku 3-6 mesicu a vice tuto hnusnou nemoc prezije... po mem osobnim rozhovoru s odbornikem...obranne latky v tele nejsou ovsem utvoreny po prvni vakcine, ktera je aplikovana ve 3. mesici zivota ditete, ale az po 2. ci 3. davce... tudiz - nemuze (nemel-by) ohrozit na zivote...apropo muzete mi podlozit statistikou kolik lidi (ockovanych/neockovanych) umrelo na cerny kasel?
sam vakcinolog nepovazuje dobu ockovani za ideal ..nejrizikovejsi je udajne prave ten cerny kasel... resila jsem to s nekolika doktory... ktery teda prezijem a ockovane deti preci nenakazim ne?